Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Catalin Voicu este anchetat pentru trafic de influenta si nu are voie sa paraseasca Bucurestiul Esenţial
- - - -
2009-12-11
Alegeri 2009
1

După cinci ore de audieri, senatorul PSD Cătălin Voicu a părăsit sediul DNA şi a declarat că a fost chemat în calitate de învinuit. DNA l-a obligat să nu părăsească localitatea, pentru 30 de zile. Voicu a fost chemat la audieri fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus la sediul DNA în baza unui mandat de aducere pentru a fi audiat într-un dosar în care este învinuit, au declarat surse oficiale, citate de Evenimentul zilei.

Conform unui comunicat oficial, DNA precizează că: "Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Azi, procurorii anticorupţie au dispus faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat că în prezent, procurorii anticorupţie desfăşoară acte procedurale în acest caz. Conform unor informaţii neoficiale Voicu este acuzat de trafic de influenţă şi divulgare de informaţii clasificate".

Alte suse acreditează ideea că Voicu a fost dus la DNA în baza unui mandat de aducere, după ce a refuzat să se prezinte la audieri, în mai multe rânduri.

Voicu beneficiază de imunitate, procurorii putând să-l audieze, după ce acesta a acceptat să nu facă uz de drepturile ce decurg din calitatea de senator. Conform legii, deputaţii şi senatorii pot fi audiaţi, dincolo de imunitatea parlamentară, dacă sunt prinşi în flagrant sau dacă faptele sunt considerate de o gravitate deosebită.

TAGS :
Comentarii
elena 2009-12-12
Vai ce ofuscati sunt latraii a3. si irealitatea ca ditamai parlamentarul a fost dus la D.N.A. de parca nu ar fii de notorietate ca in parlament sunt cei mai mari infractori care si-au facut legi sa se apere si sa -si ascunda hotiile si averile facute din furtisaguri.
Total 1 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
2018
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22