Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


BEC cere clarificari de la Curtea Constitutionala: voturile nule trebuie numarate la Bucuresti sau la BEJ-uri?
- - - -
2009-12-11
Alegeri 2009
0

Biroul Electoral Central (BEC) cere precizari de la Curtea Constitutionala (CCR) daca renumararea voturilor nule  trebuie facuta la sediul din Bucuresti sau de catre Birourile Electorale Judetene. BEC a emis o circulara prin care le solicita tuturor sefilor de birouri judetene, de sector si din strainatate sa fie prezenti la sediile acestora inca de astazi (vineri, 11 decembrie - n. red.) incepind cu ora 15.30.

"Va solicitam aceasta precizare intrucit o parte din membrii BEC considera ca din dispozitivul Hotaririi dumneavoastra rezulta cu claritate ca aceasta operatiune trebuie realizata, efectiv, de catre membrii BEC la sediul sau din Bucuresti", se arata in adresa BEC.

Circulara de chemare a tuturor sefilor birourilor judetene este semnata de presedintele BEC, judecator Ana Hermina Iancu, si a fost postata pe site-ul BEC.

Reamintim ca CCR a cerut renumararea celor 138.476 de voturi nule, in conditiile in care diferenta dintre Traian Basescu si Mircea Geoana a fost de aproximativ 70.000 de voturi. PSD a cerut Curtii Constitutionale repetarea alegerilor pe motiv de frauda electorala masiva.

In comunicatul BEC se mai arata ca buletinele de vot nule se afla depozitate in arhiva tribunalelor judetene.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
1993
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22