Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Surse: CCR a decis- Alegerile nu se repeta, Traian Basescu este presedinte
- - - -
2009-12-14
Alegeri 2009
0

Curtea Constitutionala a respins, luni, cererea depusa de PSD care solicita reorganizarea turului doi al alegerilor prezidentiale, sustin surse citate de Realitatea TV.

Decizia survine dupa ce in urma renumararii voturilor nule de catre BEC, Traian Basescu a iesit "castigator".

Nu este limpede deocamdata, in lipsa unui comunicat oficial din partea CC, daca au fost luate in discutie si celelalte trei contestatii ale PSD sau doar cea referitoare la voturile nule. Dupa respingere este globala, CCR urmeaza sa valideze rezultatul alegerilor de pe 6 decembrie care l-a dat castigator pe Traian Basescu.

Mircea Geoana, liderul PSD, declara duminica si luni ca este convins ca are dreptate si ca alegerile au fost fraudate, iar in cazul in care CCR nu ii va da dreptate va face plangere la CEDO.

"Stiu ca am dreptate si daca e o sa "mor cu dreptatea in brate". Daca nu o sa se afle adevarul aici o sa merg pana in panzele albe, la CEDO, la Curtea de la Venetia. Sa spunem ca acum nu se afla adevarul, dar daca peste doua luni de zile se va afla ca a fost un mandat ilegitim ce se intampla? Procesul de aflare a adevarului va continua, dar presupunand ca nu se va afla, intr-o luna sau doua se va demonstra si se va afla ca aceste alegeri au fost fraudate. Atunci vom avea un presedinte nelegitim, un guvern nelegitim si o situatie foarte grava", a declarat liderul social democrat.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
1745
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22