Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Geoana: Accept decizia Curtii si ii urez succes lui Basescu
- - - -
2009-12-14
Alegeri 2009
6
La mai bine de o ora dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca respinge cererea depusa de PSD prin care se solicita repetarea turului doi al alegerilor prezidentiale, Mircea Geoana a anuntat ca se supune deciziei CCR si ca declara batalia pentru presedintia Romaniei incheiata.
"Am luat nota de decizia Curtii Constitutionale Romane. Din pacate, probele extrem de clare pe care le-am prezentat nu au fost acceptate de catre Curtea Contitutionala. Suspiciunea fraudarii acestor alegeri va urmari Romania si democratia noastra pentru anii care vin. Ca cetatean al acestei tari, accept decizia Curtii si ii urez succes in noul mandat lui Traian Basescu.
"Sper ca acest nou mandat al domnului Basescu va fi executat cu mai mult echilibru, cu mai multa responsabilitate. Batalia pentru presedintia Romaniei se incheie aici, dar batalia pentru aflarea adevarului continua!", a declarat Mircea Geoana, spunind ca cercetarile in privinta fraudei vor continua prin intermediul unei comisii investite cu puteri exceptionale. Anterior, Geoana declarase ca va apela la CEDO si la Curtea de la Venetia.
Liderul PSD a mai spus ca este un moment greu pentru ei si pentru colegii sai, dar "si mai greu pentru tara". "La putere sau in opozitie vom continua sa militam pentru o majoritate competenta. Voi continua sa conduc acest mare partid spre social-democratie", a precizat Geoana.
TAGS :
Comentarii
Smaranda Ion 2009-12-15
Lectia pe care ar trebui s-o traga PSD dar si PNL este ca cu cit insulti mai mult pe cineva cu atita lumea va iesi sa-l apere. Sint convinsa ca daca nu il improscau atita cu noroi pe Basescu ar fi iesit mai putini la vot si Geoana ar fi cistigat.Romanii sunt uneori un popor paradoxal si cred ca, in cazul asta, tocmai zgindarirea simtului dreptatii, la noi cam atrofiat, a fost ceea ce a hotarit alegerile.
Liviu din Timisoara 2009-12-15
Daca un om nu este obraznic si nu este smecher e considerat un om slab. Asta este parerea voastra despre Boc; uite ca a avut curajul raspunderii cat a fost la conducere; uite ca a luat masuri impopulare pentru Basescu ...deci acuza de guvern marioneta nu tzine. Ah, ca voua care v-ati umplut ministerele si agentiile cu mii de oameni exceptional de bine platiti nu va convine, asta-i cu totul altceva... (Din 10 oameni care am facut o deplasare la un targ de inventii in strainatate, 4 eram cu rezultatele muncii noastre si 6 erau " oficialii" . Noi am calatorit 24 de ore cu trenul, ei au venit cu avionul. Noi am stat la periferie, ei au stat in centru, la 4 stele." Liberalism" pe bani bugetari, asa a inteles Tariceanu treaba.)
Liviu din Timisoara 2009-12-15
Domnule Geoana, ar fi bine pentru tara ca voi, un partid mare, sa va treziti. Intebati-va de ce in toate zonele cat de cat mai prospere nu ati castigat. Domnule Geoana, nu confundati intelegerile voastre din culise cu ceea ce este bun pentru tzara. Chiar trebuie sa-i lasati pe altii in fatza. Vrem in politica, la varf, doar oameni cu adevarat deosebiti, cu adevarat capabili.Lucru valabil pentru toate partidele. Suntem satui de smecheri.Lipsa dumneavoatra de personalitate, ca individ, nu va recomanda ca primul om in stat.Nu ne subestimati pe noi astia care mai urmarim ce se intampla.Si sa stiti ca suntem lamuriti cu rolul lui Voiculescu in alianta voastra. Daca ar fi un partid credibil si-ar castiga singur un loc in Parlament.Ati crezut ca veti castiga cu goarna PCR-ista!
Dogaru 2009-12-15
Dl. Gioana poate acum sa faca apel la organisme internationale. Recomand UNICEF.
omi 2009-12-15
Mai geoana, nici n-ai asteptat macar prima strigare a BEC-ului, te-ai dat presedinte si ai topait , ai fost foarte fericit , deja a doua zi vroiai sa te apuci de treaba cu concubinul tau crin si sa faceti guvernul. Dumnezeu nu da cu parul, te-ai umplut de ridicol si ai ramas in istorie ca un prostanac (cum bine te-a gratulat tatucul tau ilici) si va trebui sa-ti duci crucea inca 5 ani. Ai declarat ca decizia curtii este ft trista pt tine dar mai ales pentru tara. Nu este adevarat fiindca noi care nu t e-am votat suntem mai multi si nu credem ca ne va fi mai greu fara tine.
Alain 2009-12-14
Nu cred ca i-a venit mintea la loc lui geoana. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Cred, mai degraba, ca cei de la pse le-au transmis ca fac stanga europeana de rusine fiindca nicaieri in statele membre UE nu s-a ami intamplat asa ceva. geoana si-a dus de rapa bruma de reputatie cu care mai era creditat prin putinele capitale europene unde partidele social-democrate sunt la guvernare. Ce-si face omul cu mana lui, se numeste lucru manual. P.S. In ciuda tuturor prognozelor triste, sa consemnam ca in Romania nu a crescut rasismul desi sunt cca 50% negri, din care, 49,6% sunt negri de suparare fiindca au pariat pe calul necastigator in 6 decembrie(o martoaga, in limbaj hipic).
Total 6 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
1809
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22