Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Nu îngropaţi crimele comunismului
- - - -
2010-03-02
Apel 22
3

Mai mulţi intelectuali, printre care Doina Cornea, Dennis Deletant, László Tökés, Zoe Petre, au înaintat, sub titlul Nu îngropaţi crimele comunismului, un apel către preşedintele Traian Băsescu şi către primul ministru Emil Boc în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de HG din 23 februarie 2010 care elimină, în opinia lor, două dintre obiectivele principale ale IICCMER: investigarea crimelor comunismului şi depunerea de sesizări penale către Parchet în vederea anchetării responsabililor pentru aceste crime.

Semnatarii apelului solicită modificarea cadrului legal de funcţionare a Institutului, precum şi modificarea cadrului legal de condamnare a crimelor comunismului, în vederea unei mai eficiente pedespsiri a vinovaţilor. O altă cerinţă vizează transpunerea în Codul Penal naţional a Convenţiei Organizaţiilor Unite cu privire la imprescriptibilitatea crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii, ratificată de România în 1969 şi intrată în vigoare în 1970.

Apelul reaminteşte preşedintelui Traian Băsescu de condamnarea oficială a comunismului pe care a realizat-o în decembrie 2006 şi îi cere acestuia să ia poziţie faţă de necesitatea anchetării şi condamnării crimelor comunismului. //

TAGS :
Comentarii
Mishoo 2011-06-25
aici e apelul http://www.apd.ro/comunicat.php?id=235
Rotaru C. Constantin 2010-04-06
Crimele nazismului au fost declarate IMPRESCRIPTIBILE ! Crimele comunismului, de ce se incearca a fi minimalizate si in final prescrise ? Ne trebuie si noua romanilor un Institut care sa se ocupe de condamnarea vinovatilor !!!
Tudor Glodeanu 2010-03-04
Si apelul unde e? N-a mai incaput in revista? Ce e asta, o gluma?
Total 3 comments.
Mai multe din Apel 22
2584
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22