Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


VEHMED pentru studenti
- - - -
2010-10-12
VEHMED
0
Aproape 5 milioane de euro sunt destinati unui grup de 400 de  studenti de la facultatile de jurnalism din regiunile Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov, pe o perioada de 3 ani, incepind cu 2010. Este rezumatul in cifre al unui proiect european, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, initiat de Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane (AUR), condusa de Ioana Manaila. Vineri, 8 octombrie, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Centrul de Informare al Comisiei Europene, proiectul a fost lansat.

Cu opt parteneri, proiectul intitulat VEHMED (vehicule media) isi propune sa-i initieze pe studenti nu doar in tainele meseriei de jurnalist, ci si in procesul post-facultate, atunci cind tinerii se confrunta cu angajatorul, in cautarea unui loc de munca.

Originalitatea acestui proiect consta in oferta facuta studentilor de a activa efectiv intr-o redactie, ceea ce constituie un pas inainte fata de practica curenta pe care ei o au prevazuta in programa. Cu alte cuvinte, proiectul VEHMED ii conduce pe studenti intr-un studio tv, unde acestia vor avea posibilitatea de a-si produce singuri emisiunile ce vor fi ulterior difuzate pe internet.

Similar pentru presa scrisa, beneficiarii proiectului vor avea la dispozitie propria redactie in care isi vor organiza schema de functionare si vor realiza, edita si tipari propria publicatie.

VEHMED ii va pune pe studenti in contact cu angajatori in domeniul media care le vor impartasi tinerilor aspiranti din secretele reusitei in alcatuirea unui CV si ale raspunsurilor optime in cadrul unui interviu de angajare. VEHMED ii va conduce pe studenti spre viata reala, dupa ce le-a oferit consiliere si posibilitatea de a realiza prin propriile lor forte, produse media reale, astfel incit inserarea intr-o unitate media, ca angajat, se se produca mult mai usor.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Hyperion, Universitatea Danubius, Revista 22, Asociatia Romana pentru Managementul Proiectelor, Asociatia Jurnalistilor din Romania, SC Filmnotic, Media Consuulting Group (Franta).

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din VEHMED
1853
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22