Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFRuxandra Sararu, Maica Rusie si RRA
2010-11-27
4
"Un minut de emotie de toamna cit o eternitate" la alegerile din Moldova, cu Ruxandra Sararu care incearca "neobosita" impreuna cu Radio Romania Actualitati sa "vada, sa inteleaga, sa simta si sa iubeasca". Nu-i iese. Poate si din cauza cu la Chisinau "ploua infernal si eu te iubeam",  iar doamna  se incapatineaza "să rămână profund recunoscătoare şi nepăsătoare la greşeli, iertându-mă, aşa cum noi iertăm greşelile greşiţilor noştri. La Chişinău, în iureşul începutului de mileniu trei şi la sfârşit de vremelnică şi încrâncenată campanie politică, viaţa curge în dulcele grai românesc, cu inflexiuni slave calde ca pieptul Maicii Rusia, înmiresmată ca Podul de Flori şi sentimente de peste Prut".

Ce frumos, ce minunat, ce prinos de recunostinta! Radiou public, mare ti-e gradina si cum nu reusesti tu sa scapi de dinozauri si dinozaurese! Mai ales de unele de talia, talentul si banii Ruxandrei Sararu. Sau, poate, nu vrei, din motive care noua ne scapa, dar noului director general Demeter Andras Istvan, nu. Caci Ruxandra Sararu, are nu doar probleme identitare "azi poate sunt Otilia, poate fiica lui Neagoe Basarb cu învăţăturile lui către Teodosie. Sau poate o umilă fiică a neobositului Pământ", ci si financiaro-mogulistice.

Doamna care continua neostoita sa se iubeasca pe stadioanele protocronismului paunescian este sefa Departamentul de Marketing si Comunicare din Radioul public, pozitie care nu-i asigura traiul de toate zilele, motiv pentru care a incasat si de la Sorin Ovidiu Vantu 1.236.760.000 de lei vechi între anii 2007 şi 2009. La vremea dezvalurilor respective, Demeter Andras Istvan a zis ca " o sa ma interesez special de acest subiect". Daca nu s-a interesat inca, o fi ocupat cu directoratul si n-a avut timp pentru fleacuri, poate se intereseaza de corespondentele speciale de la Chisinau. Mai e timp, caci ele continua zi de zi. Doamna Sararu este inca in "periplul meu nocturn Bucureşti-Chişinău cu o aeronavă Tarom condusă magistral de instructorul Cojocaru şi însoţitorii de stele ai galaxiei aviatice Raluca şi Cristina" si cauta, cauta, cauta orice altceva decit alegerile. O zice chiar ea. "Poate vă întrebaţi de ce am părăsit aparent tulburatul Bucureşti, ce caut la fratele său mai mic, Chişinăul? Caut o dragoste pierdută, un bunic, vreau să iau pulsul toamnei vrajbei noastre, vorba marelui scriitor".

Pentru a nu va strica bucuria, pentru ca soarele sa rasara, in sfirsit, si pe ulita Radioului public, cititi integral doua dintre corespondente. Veti fi rasplatiti!

 

23 noiembrie 2010

Sunt în faţa statuii lui Ştefan cel Mare şi se crapă de ziuă şi aş dori să îţi arăt Chişinăul noaptea. Aşa ar suna periplul meu nocturn Bucureşti-Chişinău cu o aeronavă Tarom condusă magistral de instructorul Cojocaru şi însoţitorii de stele ai galaxiei aviatice Raluca şi Cristina. Plecată de la Bucureşti la 8.45 fix post-meridian şi ajunsă la Chişinău după nu mai puţin de 50 de minute, am fost preluată competent de Rareş-taromistul şi predată în braţele fratelui-întru-meserie, Dumitru, eroul “Clipei”.

Poate vă întrebaţi de ce am părăsit aparent tulburatul Bucureşti, ce caut la fratele său mai mic, Chişinăul? Caut o dragoste pierdută, un bunic, vreau să iau pulsul “toamnei vrajbei noastre”, vorba marelui scriitor.

Noaptea eşti în siguranţă în Chişinău dacă ai gânduri bune. ”Drumurile noastre toate, se vor întâlni vreodată” în concertul simbolic al cuvintelor pace, mir, peace, paix, pax sunt ca la Bucureşti. Piaţa Florilor inundă cu miresme ca la Tanţa-florăreasa din Coşbuc. Ştefan cel Mare şi Sfânt e la locul lui. Numai eu, neobosită, în campania despre ultima săptămână de campanie între Prut şi Nistru, nu mă satur să văd, să înţeleg, să simt, să iubesc. Telefoanele merg la fix, taxiurile aşijderea, serviciul de noapte este impecabil, iar Igor-taximetristul ştie tot de la Glazunov la Warren Christopher, de la Berlusconi la Marquez, pe care, credeţi-mă, i-am atins. Nu visez cu ochii deschişi acum când se crapă de ziuă. Toleranţă, iubire, înţelegere, linişte, responsabilitate le trebuie semenilor noştri cu sau fără poduri de flori, doar punţi herţiene.

Zarurile nu au fost aruncate în politică, dar între oameni, da. Ştiţi cum a vorbit Putin cu Angela Merkel? Ea în ruseşte, el în germană. Cu toţii ştiu limba engleză, franceză, esperanto, ruseşte şi… chineză, de ce nu. Dar important e că nu mai avem mult timp sa ne împăcăm unii cu alţii pentru a face bine planetei albastre. Felix, matinalule, îţi mulţumesc, îţi predau legătura. Azi poate sunt Otilia, poate fiica lui Neagoe Basarb cu învăţăturile lui către Teodosie. Sau poate o umilă fiică a neobositului Pământ.”

24 noiembrie 2010

Studio București: Duminică, 28 noiembrie, vor fi alegeri parlamentare anticipate. Care e atmosfera ne spune chiar acum Ruxandra Săraru.

"Aici trăiesc un minut de emoţie de toamnă cât o eternitate. Azi la amiază, la Chişinău, “ploua infernal şi eu te iubeam” adică plângea cerul peste mine şi peste fratele meu în gazetărie, Alexandru Dorogan, căutând în Cimitirul Ortodox Central, sper că nu zadarnic, mormântul eroului cunoscut până în 1991, acum necunoscut.

Cine nu îşi poate iubi familia nu îşi poate iubi nici patria. Mă încăpăţânez să rămână profund recunoscătoare şi nepăsătoare la greşeli, iertându-mă, aşa cum noi iertăm greşelile greşiţilor noştri. La Chişinău, în iureşul începutului de mileniu trei şi la sfârşit de vremelnică şi încrâncenată campanie politică, viaţa curge în dulcele grai românesc, cu inflexiuni slave calde ca pieptul Maicii Rusia, înmiresmată ca Podul de Flori şi sentimente de peste Prut".

TAGS :
Comentarii
Mihnea 2010-12-14
De ce va luati de saraca femeie? Nu stiti ca a fost luata in camasa de fortza de la ProTV? Despre doamna respectiva umbla zvonuri prea peste tot, ca sa nu fie adevarate: - ca a omorat un om cu masina tatalui Dinu si ca vina a fost luata asupra lui de catre soferul respectivuluimtatic - ca isi terorizeaza angajatii care isi dau demisiile in lant - ca foloseste resursele radioului public pentru a-si recompensa prietenii (coroane de flori, buchete aniversare de milioane de lei) - ca se plimba prin toata lumea pretinzand ca e jurnalist in dimp ce e si director de Comunicare si Marketing -ca a primit bani de la Vantu in timp ce era director in SRR - ca a fugit din spitalul de profil si a venit la RRA cu branula in mana si cu sanii dezgoliti injurand-o pe Doina Jalea actualul redactor sef de la RRA - ca a "aranjat" la DIICOT sa fie ascultate telefoanele unur persoane pe care le banuia ca ii dau SMS-uri noaptea - ca urla la angajati ca nu ii pricep ordinele abuzive si absurde si neclare - ca aduce acasa angajati ai SRR pentru a-i cara mobila sau pentru a-i lua hainele de la spalatorie Este cineva dispus sa faca o ancheta asupra acestui fapt? Cum de a ajuns o persoana - care se pare ca sufera de sindrom discordant (SCHIZOFRENIE!!!) sa aiba subalterni? (care este numele doctorului care, pentru angajare, a declarat-o normala???) Cum intelege aceasta persoana sa isi trateze subalternii? Nimeni. Se pare ca taticul Dinu este inca in putere. Oare ce se va intampla dupa ce domnul pleaca intr-o lume mai buna, lasand in urma aceasta lume care o sa devina, in consecinta, mai buna.
paharnicul ulea 2010-11-30
Frate, femeia e cu vaca la raze, rau! Nu pare sa stie cine e - probleme grave de identitate - nu intelege ce se intampla in jurul ei, unde este si de ce! Ma intreb de ce au mai trimis-o acolo aia care i-au semnat ordinul de deplasare? Sa-si gaseasca linistea "in biroul Bancii Nationale a Moldovei"? [citat aproximativ dintr-o alta relatare de pomina auzita dimineata de vineri, in masina... Recomand revistei 22 sa ceara monitorizarea de la RADOR, ca sigur ar trebui sa o aiba...credeti-ma, merita efortul... :-)) ] RRA are corespondent la Chisinau, au mai avut si un "trimis special" ce dumnezeu mai cauta acolo si sefa departamentului de relatii publice si marketing sa se spaga in figuri de stil de prost gust pe post? Daca are ceva de semnat, sa semneze in liniste, dar sa ne lase -doamne-iarta-ma -in pace! Hai sa fim sanatosi!
Maria R. 2010-11-29
Sunteti siguri ca va displace d-na Sararu numai ptr.ca ar fi...nesarata? Nu cumva are vina de a fi fiica lui Dinu Sararu? Mda,e greu sa vrei a fi perceput ca facand parte dintr-o elita,din intelighentsia,cand de fapt iti pute patronimicul preopinentului,drept care o iei pe Academiei...
gigel 2010-11-28
Pe cand continuarea? Doamna in cauza a mai transmis de atunci si alte produse jurnalistice de exceptie. Poate scoateti o "culegere de nesarate" by sararu...ruxandra sararu.
Total 4 comments.
Recomandari
1349
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22