Cioloş, despre scandalul ANAF-Antene: Presedintele ANAF trebuia sa aplice legea demult

Vlad Toma | 16.02.2016

Dacian Ciolos, premierul Romaniei, aflat in aceste zile la Bruxelles, a declarat, intrebat despre cazul ANAF-Antena 3 că, deşi ANAF este în subordinea Guvernului, preşedintele acestei instuţii nu trebuie să ceară aprobare pentru deciziile pe care le ia.

Pe aceeași temă

 

"E o decizie judecatoreasca acolo si ANAF-ul s-a trezit fix acuma sa o scoata, pe ultima suta... Eu nu am fost intrebat, ... nici doamna ministru de Finante - nu ca trebuia sa fim informati formal - presedintele ANAF decide cum aplica legea, trebuia sa o aplice mai demult (...) a decis sa o aplice fara sa ma informeze asa incat nu am eu ce explicatii sa dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agentii care e in subordinea guvernului, dar care nu trebuie sa ceara aprobarea guvernului pentru anumite decizii", a spus premierul Cioloş, citat de Agerpres.

 

Premierul a mai spus ca va participa totusi la sedinta Senatului de maine, pentru ca a fost invitat de presedintele acestei institutii.

 

Senatul a decis astazi, cu 70 de voturi ”pentru”, două voturi ”împotrivă” și trei abțineri ca premierul Cioloș să se prezinte în plenul Senatului pentru a răspunde față de acțiunea ANAF.

 

ANAF: Antena 1 si Antena 3, 5 zile pentru evacuarea sediului

 

 ANAF a emis ieri un ordin de evacuare pentru posturile TV Antena 1 și Antena 3 anuntandu-le pe acestea ca au cinci zile pentru a parasi sediul.

 

Potrivit unui comunicat emis de ANAF: "Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare, împuternicit conform prevederilor O. G. Nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român – proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

 

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală.

 

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de cinci zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", a transmis ANAF.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22