Traseism de primăvară. UNPR Ploiești trece în bloc la PNL, alți 6 progresiști merg la PSD

Tudor Despina | 11.03.2016

Începe să se explice neîncrederea lui Neculai Onțanu. După demisia lui Gabriel Oprea de la șefia partidului, din UNPR au început dezertările.

Pe aceeași temă

 

Onțanu, președinte interimar al UNPR, după demisia lui Oprea, vorbea zilele trecute despre o “anumită neîncredere” în PSD. El declara atunci că are informații cum că social-democrații au lansat racolări de parlamentari. Miercuri, informațiile lui Onțanu s-au dovedit adevărate, după ce șase deputați au plecat de la UNPR la PSD. E vorba de spre Ştefan Dalcă, Adrian Diaconu, Liviu Codârlă, Tudor Ciuhodaru, Ion Pârgaru şi Liliana Mincă, potrivit Mediafax. Social-democratul Zgonea, șeful Camerei Deputaților, a salutat mutarea și a precizat că parteneriatul cu UNPR rămâne în picioare.

 

Imediat a reacționat și Onțanu: “UNPR nu va asista pasiv la acest comportament agresiv și, dacă aceste acțiuni nu se opresc de îndată, ne vom vedea nevoiți să acționăm la rândul nostru. UNPR e puternic și rămâne unit. Orice altceva e doar un joc penibil de fum și oglinzi pus în scenă de grupuri de interese politice străine UNPR-ului”, transmitea miercuri șeful interimar al progresiștilor.

 

Veștile proaste nu se opresc, însă, pentru UNPR. Organizația din Ploiești a partidului a plecat în bloc la PNL, fără măcar să anunțe la centru. “Vă daţi seama că a fost o decizie a organizaţiei. Principalul motiv, încrederea pe care o avem în candidatul PNL la primărie”, a spus Marcu Valentin, reprezentant local al progresiștilor, ciat de Digi 24.

 

Cel la care se referă Valentin este Andrei Volosevici, fost primar la Ploiești și actualul candidat al PNL la primăria municipiului-reședință de județ.

 

În urma unor discuții pe care le-am avut cu colegii noștri, oameni cu care am mai lucrat, de altfel, organizația UNPR Ploiești, într-o proporție de 99%, a făcut pasul către noi, sunt colegii noștri și vor lupta alături de noi pe proiectul politic pe care îl avem”, a spus Volosevici. El a declarat pentru Hot News că nu e vorba despre parlamentari UNPR, ci numai despre membrii de organizație. Procesul mutării organizației la PNL e în derulare în aceste zile, până acum fiind vorba despre conducerea organizației, undeva în jur de 20-30 de persoane.

 

***

Gabriel Oprea a demisionat, în 3 Martie, de la șefia UNPR. Interimatul șefiei Uniunii Naționale pentru Progresul României va fi asigurat de primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, însă opțiunea lui Oprea pentru viitorul președinte al partidului este Valeriu Steriu.

 

“Am decis să demisionez astăzi din funcția de președinte UNPR. Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră”a transmis Oprea, într-o scrisoare deschisă. Oprea pleacă de la șefia UNPR pe fondul unor multiple scandaluri în care e implicat. Fostul ministru de Interne și vicepremier e anchetat de DNA în două dosare penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22