Peste 2,6 milioane de semnături pentru legiferarea uniunii strict între “bărbat și femeie”

Tudor Despina | 16.03.2016

Peste 2,6 milioane de semnături a strâns “Coaliția pentru Familie” pentru modificarea Constituției.

Pe aceeași temă

 

Formată din 23 de asociații și ONG-uri, Coaliția vrea să revizuiască Legea Fundamentală a țării în sensul definirii căsătoriei ca fiind “uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”

 

Organizația se mișcă repede, dat fiind că la începutul anului raporta în jur de 825.000 de semnături strânse. Unul dintre reprezentanții Coaliției spunea atunci că inițiativa vine ca urmare a “îngrijorărilor” cu privire la referendumurile pentru legalizarea parteneriatelor civile între persoane de același sex, organizate în tot mai multe state europene.

 

”Este o protecție în plus. Nu se creează drepturi noi, nu se anulează drepturi vechi”, a explicat Mihai Gheorghiu. El a mai arătat că printre inițiatorii modificării Legii Fundamentale a statului sunt și prezentatoarea TV Liana Stanciu, rapperul Tudor Sișu, alături de reprezentanți ai Bisericilor Baptiste, Catolice și Reformate.
 

Acum, Coaliția raportează o creștere cu aproape 2 milioane a semnăturilor strânse. Peste 2,6 milioane de oameni și-au dat acordul pentru modificarea Constituției în sensul legiferării căsătoriei ca uniunea strict între bărbat și femeie.

 

Preoții Bisericii Ortodoxe Române nu au strâns niciun moment semnături în această campanie, dar au îndemnat și sprijint inițiativa și au spus că sunt de acord cu ea. Majoritatea celor care au semnat sunt credincioși din aceste culte și biserici și au o relație vie cu parohia lor”, a spus Mihai Gheorghiu, miercuri, la Digi 24. El a precizat că, începând de astăzi, va fi desfășurată o campanie stradală de informare în zece locații din București și în fiecare reședință de județ.

 

Totuși, în Ianuarie, cu ocazia sărbătorii Bobotezei, mai mulți preoți din județul Iași le-au cerut enoriașilor, după ce au sfințit casele, să semneze pentru inițiativa Coaliției. Cu siguranță, acela nu a fost singurul județ în care preoții au făcut acest lucru.

 

De altfel, Biserica Ortodoxă și-a declarat deschis sprijinul pentru amendarea Constituției în vederea menționării familiei drept “căsătoria între un bărbat și o femeie”. După prima ședință de lucru a Sfăntului Sinod al BOR din 2016, Biserica  a transmit că “a luat act cu apreciere de initiativa cetateneasca pentru amendarea articolului 48 din Constitutia Romaniei in sensul precizarii ca familia este constituita prin casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”. Și Patriarhul Daniel consideră că “familia tradițională are dreptul și datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate și continuitate”, ceea ce el susține că inițiativa de față încearcă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22