Fosta soţie a lui Dan Condrea: A fost ofiţer SIE. Ea dezvaluie increngaturi incredibile

Fara Autor | 26.05.2016

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, a declarat astazi, la iesirea de la Tribunalul Bucureşti, că fostul sau soţ era ofiţer SIE şi ca ar fi fost filat in permanenta de SIE si CIA.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile în fața Tribunalului București. Ea susține că patronul Hexi Pharma, mort în împrejurimi suspecte, a fost filat de SRI și a fost ofițer SIE. Totodată, ea a mai declarat că omul de afaceri plătea TVA pentru niște mașini ale serviciului secret din cadrul MAI: DIPI. Femeia a făcut un film uluitor al vieţii ei şi a lui Dan Condrea. Un film plin cu personaje din servicii secrete. Laura Georgescu a indicat cu nume si prenume ofiţeri din SRI, SIE, DGIPI şi SPP care af fi făcut parte din anturajul celor doi, când au fost căsătoriţi. Femeia a mai spus că tatăl ei a fost ofiţer al Armatei şi că existau legături cu Securitatea încă din perioada lui Nicolae Ceauşescu.

Oficialii DIPI au declarat pentru EVZ că afirmaţiile fostei soţii a lui Dan Condrea sunt absurde: "Sunt nişte aberaţii."


Discursul integral al Laurei Condrea în care a vorbit despre o întreagă încrengătură de afaceri şi relaţii personale cu presupuşi ofiţeri din mai multe servicii secrete.  

 

Numele indicate de aceasta sunt:

Iancu Damian - ofiţer DGIPI,

Irina Buleandră Cristea - ofiţer SRI,

Lupu Claudiu - ofițer SRI,

Brânduşa Constantin - ofiţer SRI,

George Petricu - ofiţer SIE,

Monea Cristian - ofiter SPP,

Alexandru Velicu - ofiţer DGIPI.

 

”Am prezentant în fața instanței de judecată probele de filaj. Eu la nunta mea am avut ofițeri SRI. Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, ofițeri SRI... Acesta era mediul în care mă învârteam. Dan Alexandru Condrea a fost filat, la fel ca și mine. Este doar o probă ca să liniștitm un pic lucrurile. George Maior trebuie să știe cel mai bine. Solicitați un punct de vedere în SUA. Părinții mei, prin prietenii lor, erau în anturajul Ceaușeștilor. Tatăl meu era ofițer al armatei.

Domnul Condrea a vrut să divorțeze, eu nu am vrut. Nu am avut cum să îl împiedic. Vă dau și numărul dosarului: 17676 pe 29.9.08 depus.

 

Divorțul s-a încheiat. Fetița era la mine în brațe duminică seară în momentul în care s-a întâmplat accidentul. Dan Condrea nu m-a mai sunat de ani de zile.

Am fost sunată de Brânduşa Constantin, cred că e un ofițer SRI, cred că și CIA, că dacă dăm declarații o să avem amândouă de suferit. Brândușa Constantin o cheamă. La mine a fost o singură solicitare verbală. A fost filat și de SRI.

Toate chiriile pe proprietăți le încasau Dan Condrea și Ileana Ulinciuc.

Eu i-am transmis lui Cătălin Tolontan scan-uri cu documentele în care se demonstra că produsele Hexi erau diluate. Am făcut denunț penal la Judecătoria Sector 1 pe 14 septembrie 2015.

Acum am cerut ordonanță de protecție a copilului. Nu puteam să cer reîncredințare. Nu mai exista vreo relație între mine și Dan Condrea. Nu răspundea niciodată la mesaje, mailuri și telefoane. Nu știu dacă aceste apeluri au ajuns la el. Îmi arăta de multe ori telefonul, iar apelurile nu se vedeau".

 

Laura Condrea nu crede că Dan Condrea și-a luat viața

"El era activ. Eu am fost pasivă. Dacă îl speria presiunea nu mai înființa 10 firme. Dacă el era un tip sensibil la stres nu mai făcea 10 firme.

Eu am reacționat de fiecare dată când copilul a fost luat la bătaie, am făcut plângeri penale. O băteau, dar nu în fiecare zi. Sunt probe pentru agresiune, tentative de omor. Acum mă simt amorțită, nu mai simt nimic. Am foarte mult de lucru. Am de făcut acțiuni.

Dan Condrea avea în jurul lui oameni din SRI, SPP. Și prietenul meu cel mai bun până la căsătorie era ofițer SRI. Copilul a fost abuzat. Ea nu discuta cu nimeni înafara familiei. E copil mic de 9 ani, nu umblă singură pe stradă. Importante sunt măsurile protective.

Sunt foarte supărată pe Dan Condrea. Dacă nu divorța trăia. Eu nu îl lăsam singură la volan. Dacă mă asculta, trăia. E iluzia mea de medic că puteam să-l salvez. Condrea plătea TVA pentru mașinile DIPI. Condrea plătea pentru protecția DIPI. În cazul Hexi Pharma, protecția a venit de la Camera Deputaţilor, din Comisia de Sănătate de la domul Georgescu.

Eu dețin backupuri până în decembrie 2008 din calculatorul lui de acasă și din Traian. Le pot da la SIE, dar cu rugămintea să mi le dea înapoi.

Eu am avut o presimțire de ceva mult mai sumbru... am aflat din calculatorul de acasă. Nu am putut să deschid fișierul pentru că fișierele erau de Linux, iar eu utilizam Windows.

L-am întrebat pe Condrea dacă era agent SIE. L-am întrebat și a tăcut. El întotdeauna îmi răspundea ferm cu da sau nu. De data asta a tăcut. Tăcea numai dacă era aşa pentru că atunci nu putea răspunde. Ofițerul SIE nu se expune, e ofițer acoperit

Știu sigur că mai există alte conturi în Elveţia. El mi-a mai spus că a trimis bani într-un off-shore din SUA”.

 

 

***

 

Ea a spus de asemenea ca le-a dat judecătorilor mai multe documente si fotografii care demonstreaza modul in care Condrea a fost filat, anunta Gandul.

 

Conform acesteia, intr-o fotografie data judecatorilor ar aparea colonelul Iancu Damian din Ministerul de Interne de la Direcţia Doi şi un Sfert.

 

Comisia de Control a SRI a redactat luni o solicitare catre serviciu in care ii solicita sa informeze daca a existat un filaj in cazul lui Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, mort duminica seara intr-un accident rutier.

 

Un comunicat transmis ieri de Georgian Pop, presedintele Comisiei parlamentare de Control a SRI, arata ca serviciul nu l-a filat pe Dan Condrea precizandu-se ca la nivelul SRI sunt in derulare mai multe cazuri de securitate nationala in problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, "un caz de securitate nationala".

 

Pop mai arata ca "in urma Controlului realizat de Comisie a rezultat ca, in cazul Hexi Pharma, nici compania si nici persoanele mentionate in solicitarea Comisiei nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa."

 

***

 

Sebastian Ghita, membru in Comisia de Control a SRI, a declarat acum cateva zile pentru Tolo.ro ca va cere in Parlament ca "echipa de filaj sa faca publice raportul si filmul accidentului" in care a fost implicat Dan Condrea. 

 

Ghita a declarat ca, dupa un asemenea scandal era imposibil sa nu existe o echipa de filaj pe urmele lui Condrea: "După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale... Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot … indiferent cine l-a făcut (filajul, n.red.), Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat..."

 

Declaratiile lui Ghita au fost respinse insa de Cezar Preda, membru in comisia parlamentara de control al SRI, acesta precizand ca SRI nu ar fi avut dreptul de filaj in acest caz, conform Digi 24.

 

C.P. Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat saptamana trecuta ca este posibil ca un serviciu de informaţii sa fie implicat in activitatile Hexi Pharma deoarece exista numeroase semne de intrebare in privinta modului in care aceasta firma a reusit sa obtina atat de multe contracte fara licitatie si sa nu fie verificata de autoritati, functionand fara nicio problema desi dezinfectantii pe care ii vindea erau diluati.

 

"E evident că sunt niște nereguli care s-au produs, că practicile de liberă competiție nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spate s-ar afla inclusiv un serviciu secret, care folosește firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial pentru alte activități. Lucru care iarăși nu este normal.

 

Știți că în România e o veche discuție, dacă serviciile de informații e bine sau neindicat să facă activități comerciale... o să discut și cu colegii noștri din PSD – una dintre ideile pe care le am este de a cere comisiei de supraveghere a activității serviciilor să verifice dacă aceste informații au sau nu un fundament în ceea ce privește firma Hexi Pharma. Dacă sunt sau nu anumite legături care duc la serviciile de informații”, a spus Tariceanu, citat intr-un comunicat ALDE.

 

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica seara, in urma unui accident produs pe un drum din judetul Ilfov. Moartea lui Condrea va fi investigata de Parchetul General, de acelasi procuror care investigheaza si cazul Hexi Pharma.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22