Traian Băsescu, atac la ministrul Justiţiei: Un robotel care executa niste ordine

Vlad Toma | 30.05.2016

Traian Băsescu, fostul presedinte al Romaniei, a criticat aseara, la Romania Tv, modificarile Codului penal și a Codului de procedură penală. Modificarile pregatite de Guvern intentioneaza sa adapteze cele doua Coduri deciziilor Curtii Constitutionale si unor directive europene.

Pe aceeași temă

 

Fostul presedinte a atacat-o pe Raluca Prună, ministrul Justitiei, pentru ca ar transforma Romania intr-un "stat poliţienesc".

 

"Raluca Prună nu are nimic în atitudinea ei cu democraţia. Nimic. Este un roboţel care execută nişte ordine, nu ştiu ale cui ordine, care, în mod categoric, nu pot fi rodul unei gândiri democratice. E clar că un om nu poate fi atât de lipsit de criterii legate de funcţionarea statului de drept fără să-l împingă cineva de la spate... ", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

 

Guvernul a modificat și completat, in 19 mai, prin ordonanță de urgență, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, punandu-le pe acestea in acord cu ultimele decizii ale Curtii Constitutionale si cu anumite acte normative ale UE. 

 

Ordonanța de urgență a fost adoptată având în vedere în principal faptul că de la intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală și până în prezent au fost adoptate un număr de 15 decizii ale Curții Constituționale care au produs un impact important asupra acestui act normativ, anunta Guvernul intr-un comunicat.

 

A fost necesară de asemenea transpunerea urgentă a unor acte normative ale Uniunii Europene din domeniul dreptului penal, dar și dreptului procesual-penal; necesitatea stringentă a unor intervenții legislative pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, semnalate de instituțiile din cadrul sistemului judiciar, a anuntat Guvernul.

 

Cele mai dure critici ale acestei OUG au fost facute de presedintele Senatului, C.P. Tariceanu, si de Victor Ponta. Tăriceanu a declarat aseara, la România TV, că va discuta cu PSD pentru a respinge ordonanta guvernului legata de modificarea Codurilor penale.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22