Cristian Dogaru sesizeaza CNATDCU: Suspiciuni de plagiat in cazurile Negoita, Pandele si Lile

Vlad Toma | 13.06.2016

Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a trimis o noua sesizare de plagiat catre CNATDCU in privinta lucrarilor de doctorat scrise de Florentin Pandele, primarul din Voluntari, Robert Negoita, primarul Sectorului 3 si Ramona Lile, rectorul universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad.

Pe aceeași temă

 

Dogaru arata ca lucrarile pe care le mentioneaza nu au indeplinit "standardele de etica profesionala... existand suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat." 

 

Suspiciunile de plagiat existente in cazul lucrarilor scrise de rectorul universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, Ramona Lile, au fost prezentate in doua articole ale revistei 22, care pot fi citite aici si aici.

 

Cititi scrisoarea deschisa trimisa CNATDCU de Cristian Dogaru:

 

"Cristian Dogaru, MD, PhD
University Campus Suffolk
Faculty of Arts, Business and Applied Social Science Waterfront Building, Neptune Quay
Ipswich, IP4 1QJ

Unitatea Executiva pentru Finantarea
Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) Biroul Secretariatului CNATDCU
Str. Mendeleev nr. 21-25,
Sector 1, Cod 010362, Bucuresti.
13 Iunie 2016

Buna ziua,
In primul rand as dori sa felicit CNATDCU pentru desemnarea noilor membri ai comisiilor de specialitate si sa ii urez mult succes in activitatile viitoare. Sper ca noile comisii reuseasca sa puna in practica principiile de transparenta, profesionalism si etica propuse de ministrul Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice, dl. Adrian Curaj.

Conform Hotararii de Guvern Nr. 134 din 02 Martie 2016 pentru modificarea si completarea Codului studiilor universitare de doctorat, publicata pe pagina Ministerului Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice (http://www.edu.ro/index.php/pressrel/24081) si in Monitorul Oficial Nr. 182 din 10 Martie 2016, care este inca in vigoare:

(...) orice persoana fizica sau juridica poate sesiza in scris Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia si indiferent de data acordarii titlului de doctor.

In termen de 45 de zile, CNATDCU trebuie sa se pronunte cu privire la aceasta sesizare. Decizia CNATDCU poate fi contestata in termen de 10 zile, Consiliul avand alte 10 zile pentru analiza acesteia. Deciziile CNATDCU vor deveni obligatorii pentru ministru, care va trebui sa emita ordinul de retragere a titlului si eventualele sanctiuni pentru scolile doctorale.

Depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat. Dovezile plagiatului masiv si incontestabil au aparut in urma unor anchete riguroase de presa, si sunt disponibile in domeniul public.

In dreptul fiecarui nume veti gasi numele coordonatorului de doctorat precum si adresa electronica a rezultatelor fiecarei analize efectuate si publicate in presa.

Va rog sa transmiteti aceasta sesizare noului Consiliu General al CNADTCU.

- Pandele Florentin-Costel, absolvent al Universitatii Nationale de Aparare, care a primit titlul de Doctor in Stiinte Militare in 2008, sub conducerea prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului National de Aparare. Teza de doctorat a lui Pandele Florentin- Constantin a fost analizata initᅩal de PressOne, care a publicat rezultatele aici: https://pressone.ro/doctor-pandele-primarul-din-voluntari-a-copiat-cel-putin-o-treime-din- teza-de-doctorat/. Am analizat dovezile puse la dispozitie in presa si certific ca teza de doctorat a lui Pandele Florentin-Costel este plagiata. Documentele pe baza carora formulez aceasta sesizare pot fi gasite si la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>pandele florentin costel

- Negoita Robert, absolvent al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", care a obtinut titlul de doctor in Stiinte Juridice in 2012. Coordonator de doctorat a fost prof. univ. dr. Ioan Dascalu, conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si a fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra. Teza de doctorat a lui Negoita Robert a fost analizata de jurnalistii PressOne, care au publicat rezultatele aici: https://pressone.ro/teza-de-doctorat-a- lui-robert-negoita-plagiat-integral-de-la-prima-la-ultima-fraza/. Am analizat documentele publicate de PressOne si intr-adevar, teza de doctorat a lui Negoita Robert reprezinta o premiera in fenomenul fraudei academice din Romania: teza a fost plagiata 100%, din diverse surse, incluzand surse ne-academice precum portaluri de stiri (hotnews.ro) sau platforme de discutie online (contributors.ro). Am centralizat documentele doveditoare la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>negoita robert

- Lile Ramona, rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad. Cazul Lile Ramona este mai special, pentru ca in cazul ei Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice a luat deja o decizie de sanctionare in 2012 prin retragerea unei lucrari plagiate. Conform analizelor jurnalistilor de la Revista 22 Lile Ramona a plagiat cel putin 10 lucrari stiintifice, incluzand carti si articole. Cazurile de plagiat sunt documentate la adresele http://revista22.ro/70253350/rectorul-ramona-lile-doctor-n-copiat.html si http://revista22.ro/70253958/ramona-lile-si-managementul-plagiatului.html, iar documentele doveditoare pot fi gasite la adresa http://tiny.cc/Sesizare-CNATDCU, directorul >>lile ramona

In asteptarea unui raspuns grabnic, 
Al dvs.

Dr. Cristian Dogaru,
Faculty of Arts, Business and Applied Social Science University Campus Suffolk
United Kingdom"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22