Înjunghiat de patru ori, a fost forţat de terorişti să filmeze execuţia preotului

E.b. | 28.07.2016

Un pensionar octogenar, înjunghiat de patru ori de către jihadiştii implicaţi în atacul de la biserica catolică din Saint-Etienne-du-Rouvray, din apropiere de localitatea franceză Rouen (Normadia), a fost forţat de terorişti să filmeze execuţia preotului Jacques Hamel.

Pe aceeași temă

 

Agresorii, Adel Kermiche şi Abdel Malik Nabil Petitjean, l-au obligat pe pensionar, în vârstă de 87 de ani, care a fost identificat drept "Guy", să filmeze execuţia preotului Jacques Hamel, înainte de a fi înjunghiat chair el în gât, braţ şi în spate, chiar în faţa altarului din lăcaşul de cult catolic.  El a reuşit să s-a prefăcut mort şi supravieţui, scrie Daily Mail, preluat de news.ro.  Incidentul a fost descris de către soţia sa, care nu a fost rănită de atacatori. 

 

Ulterior, extremiştii le-au folosit pe călugăriţe luate ostatice drept scuturi umane, într-o încercare de a scăpa din biserică, însă au fost ucişi de forţele franceze de intervenţie.

 

"Unul dintre terorişti m-a abordat. Mi-a spus că nu mă va răni, pentru că voi fi ostateca lui. A spus acelaşi lucru şi celor două călugăriţe. Aşa că ne-am gândit - măcar nu vom muri imediat, poate vom muri în vreo oră. Însă teroriştii au spus că soţul meu nu va fi cruţat, pentru că este bărbat", a declarat Jeanine, soţia octogenarului înjunghiat, aflat în stare gravă, dar stabilă.


Kermiche şi Malik Petitjean l-au forţat pe preotul catolic octogenar să îngenuncheze, înainte de a-l înjunghia mortal în timp ce strigau rugăciuni în arabă în faţa altarului.

 

Unul dintre martori a descris cum atacatorii au introdus cuţitul în gâtul preotului Jacques Hamel, iar acesta a căzut la pământ.

 

Între timp, autorităţile franceze desfăşoară mai multe raiduri antiteroriste în localitatea de origine a lui Abdel Malik Nabil Petitjean

 

Procurorul Francois Molins a susţinut că cei doi terorişti avea asupra lor celule explozive false cu un ceas de bucătărie învelit în folie de aluminiu, un rucsac plin de arme false şi trei cuţite

 

Adel Kermiche, primul autor identificat al atacului din biserică, un francez de 19 ani, era arestat la domiciliu și condamnat să poarte o brățară electronică. El fusese eliberat din închisoare în lună martie a acestui an.  "Nu este posibil ca cineva care aşteaptă să fie judecat pentru terorism să fie pur şi simplu eliberat pe cauţiune şi plasat în arest la domiciliu”, a declarat, Frederic Lagache, vicepreşedintele sindicatului de poliţişti francezi.

 

Potrivit datelor ministerului de Justiţie, 12 suspecţi de terorism sau persoane deja condamnate pentru terorism au fost eliberate pe cauţiune şi poartă brăţări de securitate similare cu cea a lui Adel Kermiche.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22