Interceptari. Bogdan Olteanu stia ca este suspectat de coruptie inca din februarie

E.b. | 04.08.2016

Bogdan Olteanu ar fi primit bani de la SOV pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de Guvernator al Deltei Dunarii. Informatia apare in dosarul fostului viceguvernator al BNR, conform unor interceptari. Olteanu nu recunoaste insa acest fapt. El stia insa ca este in atentia DNA.

Pe aceeași temă

  

 

Bogdan Oteanu a declarat in fata procurorilor DNA: ''Nu a cerut si nu a luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu''.

 

Potrivit anchetatorilor, in discutiile cu oamenii sai de incredere, Sorin Ovidiu Vantu obisnuia sa ii spuna "Carliontatul" sau "Cel cu parul cret" lui Bogdan Olteanu.
 

 

Fostul viceguvernator BNR a aflat ca este suspectat de coruptie inca din luna februarie,  atunci cand unul dintre intermediarii lui Vintu i-a dezvaluit intentionat ca procurorii DNA se intereseaza de afacerea "Liviu Mihaiu". Insa Olteanu nu stia ca a fost inregistrat:
 

Interceptari din dosar, conform stirileprotv.ro:

 

I.I.: La Ionut  (Ionut Adrian Eftimie - n.n.) au intrat 2 milioane.

Bogdan Olteanu: Da! Am inteles!

I.I.: Si din care spune ca 1 milion a fost pentru numirea lui Liviu Mihaiu si 1 milion a fost pentru nu stiu ce faceau ei atuncea... M-ai inteles?! Acuma... Eu singurul lucru pe care il stiu din chestia asta este ca Vintu i-a zis lu' Turcanu de ce nu s-a rezolvat problema cu tine si ca tu esti suparat. Si m-a pus sa te intreb si te-am intrebat dupa aia, daca totu' e ok. Tu ai zis ca e ok si asa a fost.

Bogdan Olteanu: El n-avea ma probleme ca ma... de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni. El mi-a facut promisiuni, ca ma ajuta firma aia a lui de sondaje.

 

In prezent, judecatorul care l-a trimis in arest la domiciliu pe Olteanu nu l-a crezut pe acesta atunci cand a negat ca ar fi primit bani pentru numirea lui Liviu Mihaiu.

 

De altfel, Vintu a declarat in timpul anchetei: "Pe pontonul meu a avut loc o discutie intre mine si dl. Olteanu, in cadrul careia i-am solicitat numirea lui Mihaiu ca guvernator. Domnia sa mi-a spus ca pentru asta trebuie sa ii dau doua milioane de euro: un milion pentru sine si un milion pentru domnul Calin Popescu Tariceanu, de a carui semnatura depindea aceasta numire".

 

Si Liviu Mihaiu le-ar fi confirmat anchetatorilor ca Sorin Ovidiu Vintu a aranjat numirea lui, dar sustine ca ar fi aflat ulterior ca s-ar fi dat bani pentru asta.

 

Bogdan Olteanu, arestat la domiciliu pentru trafic de influenta, a contestat acesta masura. La randul lor, procurorii DNA vor insista in contestatia care se va judeca pe 11 august ca fostul viceguvernator al BNR sa fie arestat preventiv.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22