Cel puţin 30 de morţi şi 94 de răniţi după explozia unei bombe la o nuntă, în Turcia VIDEO

E.b. | 21.08.2016

Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite, sâmbătă seara, într-o explozie produsă la o nuntă în Gaziantep, sudul Turciei. Recep Erdogan, preşedintele Turciei, indică Stat Islamic drept "probabil" autor al atentatului, conform agenției EFE.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atacul comis sâmbătă la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a anunţat duminică guvernatorul provinciei, relatează AFP şi The Associated Press, conform News.ro.

 

Localitatea se află aproape de frontieră siriană, transmit agențiile internaționale de presă, care citează un bilanț în creștere difuzat de biroul guvernatorului local, conform Agerpres. Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, indică faptul gruparea teroristă Stat Islamic (Daesh) ar fi pus la cale atentatul, conform agenției  EFE.

 

Erdogan a declarat că nu face "nicio diferenţă" între predicatorul în exil Fethullah Gülen, pe care-l acuză că a urzit tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi gruparea jihadistă Statul Islamic, "probabil autorul atacului de la Gaziantep".

"Ţara noastră nu poate decât să reitereze un singur şi acelaşi mesaj celor care ne atacă: veţi eşua!", susţine preşedintele Turciei, conform News.ro.

 

Zeci de ambulanţe au ajuns la locul atacului, aflat în districtul Sahinbey din oraşul Gaziantep, iar Semiluna Rosie a lansat un apel urgent pentru donare de sânge. Poliţia cercetează zona. Un deputat al partidului aflat la guvernare, AK, a spus într-un mesaj pe Twitter că se crede că în spatele atentatului se afla militanţi ai Statului Islamic, conform HotNews.ro.

 

Vicepremierul turc Mehmet Simsek a declarat că este vorba depre un atac "barbar" comis de un kamikaze. 

 

 

 

 

Gaziantep se află la circa 65 km de graniţa cu Siria. Tot un  kamikaze a ucis în acest oraş, în luna mai, doi poliţişti.


Potrivit agenţiei turce de ştiri Anadolu, guvernatorul Gaziantepului, Ali Yerlikaya a afirmat că explozia este un „atac terorist”. 

 

 

 

 

Turcia, membră NATO, a suferit în ultima perioadă o serie de atacuri din partea Statului Islamic şi a militanţilor kurzi ce-şi doresc independenta.

 

 

 

 

 

Trei atacatori kamikaze, despre care se crede că ţineau de Statul Islamic au ucis în iulie 44 de persoane pe principalul aeroport din Istanbul, cel mai sângeros atentat din Turcia din acest an. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22