Atacul de la Gaziantep, soldat cu 51 de morţi, a fost comis de un copil, afirmă Erdogan

E.b. | 21.08.2016

Atacul de sâmbătă seara, care a avut loc de la o nuntă din Gaziantep, Turcia, soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi, a fost comis de către un kamikaze în vârstă de 12 până la 14 ani, a declarat azi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform The Associated Press şi AFP, preluate de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Președintele turc a declarat că bilanțul victimelor exploziei a crescut la 51 de morți și 69 de răniți, dintre care 17 se află în stare critică, și autorul atacului ar fi gruparea extremistă Stat Islamic (SI), conform Agerpres

 

Procurorii care s-au deplasat la fața locului pentru anchetă au găsit resturi de la o vestă cu explozibili pentru un atentat sinucigaș.

 

Atacul, comis, probabil, de către un terorist sinucigaş, a avut loc în timpul unei nunţi, într-un cartier cu populaţie majoritar kurdă. Cel puţin 50 de persoane au fost ucise în atacul comis sâmbătă la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a anunţa duminică guvernatorul provinciei.

 

Un oficial turc preciza că nunta "se desfăşura în aer liber" într-un cartier din centrul oraşului Gaziantep, cu o importantă populaţie kurdă, ceea ce consolidează speculaţiile despre un atac jihadist, conform News.ro

 

Numeroşi kurzi participau la nuntă, unde erau prezente multe femei, dar şi copii. "Mulţi kurzi şi-au pierdut viaţa", a deplâns partidul pro kurd HDP, care a condamnat atacul, într-un e-mail.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22