RFI Hunor, despre ambasadorul SUA si steagul secuiesc: Sunt surprins de reactiile isterice

Vlad Toma | 15.09.2016

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a comentat astazi, intr-un interviu pentru RFI, fotografia in care Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania apare cu un steag al secuilor, primit de la primarul din Sfantul Gheorghe.

Pe aceeași temă

 

Hunor a declarat la RFI ca gestul ambasadorului SUA a fost unul normal, deoarece a primit cadou acel steag, nefiind o actiune indreptata contra Romaniei:

 

"A primit un cadou, acest steag, acest simbol şi s-a fotografiat. Nu este un gest împotriva României, nu este un gest împotriva românilor. Am rămas extrem de surprins de reacţiile isterice, inclusiv la nivel extrem de înalt şi din partea liderilor politici, formatorilor de opinie. Această reacţie a arătat că de fapt ce spunem noi de ani de zile este adevărat, adică noi spunem că sunt anumite chestiuni care din păcate din partea autorităţilor nu sunt tratate cu echilibru şi cu respect. Maghiarii sunt cetăţeni loiali. De o sută de ani muncesc şi creează valori în România şi simt lipsa de respect, lipsa de încredere, simt neîncredere din partea autorităţilor statului", a spus Kelemen Hunor.

 

Fotografia ambasadorului american cu steagul Tinutului Secuiesc a aparut initial pe contul de Facebook al lui Antal Arpad, primarul din Sfantul Gheorghe, acesta sustinand ca i-a oferit in dar ambasadorului SUA acest steag, care ar fi devenit, in viziunea primarului, un simbol al lipsei de respect a autoritatilor pentru comunitatea pe care o reprezinta.

 

Cititi declaratiile integrale ale lui Kelemen Hunor pe site-ul RFI

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22