Dragnea amenință: niciun sistem de poliție politică nu rezistă. Vor da socoteală!

Dora Vulcan | 13.09.2017

Dragnea n-a renunțat la teoria ”sistemului de poliție politică”: de astă dată amenință cu repercusiuni pentru ”cei care au procedat așa”. Declarațiile sale sunt stimulate de cele ale unui fost ofițer SRI, anchetat de DNA, care va fi chemat la comisia de control al SRI. Și dacă va fi nevoie va face una nouă.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea anunță un cutremur în Justiție, e drept că unul programat, în care va fi devoalat sistemul  din ultimii ani. El a anticipat că mulți vor fi cei care  vor începe să vorbească și care ar aștepta să fie chemați numai pentru a da glas marilor secrete. A amenințat fără echivoc. 

 

Primul vizat de Dragnea e George Maior, fost șef al SRI, actual ambasador al României în SUA, pe motiv că Maior nu putea să nu știe ce făcea subalternul său, Florian Coldea.  

 

Vor fi mulți care vor începe să vorbească. Din toate zonele. Au văzut că eu nu am cedat. Au văzut că Parlamentul începe să înțeleagă care e rolul lui și parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă, la CCR nu mai au influență presiunile. Judecătorii CCR nu mai sunt în câmpul tactic. E un semnal de însănătoșire, e instituția fundamentală în domeniul respectării Constituției. Oamenii așteaptă să fie chemați să spună to ce știu. Nu ne pot închide pe toți. Rămân suficienți care să ducă treaba la capăt pentru că mai e puțin”, a declarat Dragnea.

 

 

 

Bumerang aruncat spre Klaus Iohannis. ”El ar trebui să pornească discuția!” 

 

 

”Nu am vorbit cu președintele Klaus Iohannis, cred că ar trebui să pornească de la el discuția. Eu sunt deschis. Am așteptat și încă mai aștept. Ceea ce s-a pornit nu se va opri, sunt absolut sigur. Cei care mai susțin acests sitem corupt, corupt în profuzime, care a produs victime, care a omorât oameni, sunt din ce în ce mai puțin și nu înțeleg că procesul e ireversibil, cu toate presiunile și manipularile. Cedează! Nu mai e foarte mult. Din câte îmi aduc aminte, Florian Coldea nu era singur la SRI. Era și George Maior. Trebuie să ajungem la adevăr cu Coldea, e legendă sau adevăr. Nu știu ce făcea George Maior, nu trebuie să plecăm după fentă. Se dau legendele la o parte și se fac cercetări pe fapte, pe documente”, a spus Liviu Dragnea.

 

 

 

Cronologie  a declarațiilor (Hotnews):

 

Despre declaratiile facute cu o seara in urma de Daniel Dragomir:

 

"Obligatoriu Dragomir va fi chemat la comisia e control a SRI. Trebuie sa spuna aceste lucruri in fata unei comisii parlamentare. Daca aceasta comisie va vedea ca apar elemente care ii depasesc, atunci se poate lua in discutie infiintarea unei comisii speciale."

"Toti cei care au procedat asa la un moment dat vor da socoteala. Niciun sistem de politie politica, la un moment dat, nu va rezista. Au fost prea multe situatii semnalate de dumneavoastra."

"S-a mers pe tinte. S-au stabilit, probabil s-a facut o lista, probabil ca doamna Kovesi va avea un punct de vedere. Incet-incet, adevarul iese la iveala. Cei care au procedat asa vor da socoteala.

Apar informatii despre sistemul de politie politica. Nu ne pot inchide pe toti, raman cativa sa duca treaba la capat."

 "Eu nu fac spectacol, nu tip, nu urlu, nu amenint, ci doar respect ceea ce am promis in campania electorala. Din toate zonele, au inceput sa prinda curaj. Au vazut ca nu dau inapoi. Au lucrat impreuna, ziaristi, procurori."

"Tara asta e sugrumata."

"In Romania e foarte mult de munca in continuare. Romanii au inceput sa traiasca putin mai bine, dar mai este mult de lucru. Stiti ca eu merg foarte mult prin tara. 9 din 10 oameni ne spun: 'Nu va lasati!' A inceput sa creasca foarte mult speranta ca romanilor nu o sa le mai fie frica de vreo institutie, de vreun mare smecher care e sef temporar al unei institutii, ci doar de lege."

"M-a intalnit cu toti ambasadorii UE, nu cred ca e vreunul cu care nu m-am vazut. A fost o intalnire cu toti in primavara. Sa nu credeti ca nu sunt informatii, stiu foarte bine ce se intampla aici."

 

 

Despre economie si rezultatele guvernarii

"Personal, am o multumire pentru modul cum s-a marit ritmul, cum este administrata guvernarea. Sunt un om rational, responsabil, am discutii dese cu premierul si cu membrii Cabinetului, mereu ii atentionez ca se lucreaza la un ritm foarte ridicat si nu sunt permise greseli. Nu ne umflam in pene, respectam ceea ce am promis in programul de guvernare."

"In primele doua luni, s-a muncit foarte mult pentru a recupera intarzieri si pentru a pune mai bine la treaba membrii cabinetului. Majoritatea din ministere sunt foarte buni si foarte eficienti, dar sunt cateva cozi de topor in fiecare minister".

"Miza este uriasa, este deasupra mea, deasupra PSD, miza este nationala, este Romania."

"Se simt indicatorii statistici: a crescut puterea de cumparare, a crescut nivelul de trai."

Despre vizitele in Brazilia si presupusele afaceri si proprietati: E o chestie montata

Eu cu asta merg pana la capat. Eu nu am furat bani din Brazilia, nu am spalat bani, nu am nicio proprietate in Brazilia.

Eu am avocati si au acces la informatii. Eu le transmit niste vesti triste, eu nu las asa. O sa merg in instanta...

Aceasta povestea montata, data in presa, ca sa avem motiv pentru niste verificari...

 

 

Despre referendumul pentru familei:

 

Cred ca se vor intampla lucruri importante in Parlament in aceasta toamna, care vor determina schimbari pe care le doresc foarte multi oameni. Inclusiv referendumul pe tema familiei e foarte important. Cred ca va fi la inceputul lunii, sper sa nu mai apara piedici procedurale.

Chiar daca unii colegi de-ai mei de la Bruxelles sunt nemultumiti de ce se intampla in Romania, ducem acest proiect la capat.

 

 

Background

 

  • Daniel Dragomir: Coldea avea nevoie de un braț armat în Justiție. A ordonat arestări

 

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a spus, la Antena 3 ca Florian Coldea a ordonat arestari si ca, odata ce comisia parlamentara ii va ridica "opreslistea secretului" va vorbi. "Au fost si ofiteri acoperiti in justitie" și în media, iar pe cativa i-ar cunoscut, spune fostul ofițer anchetat de DNA.

 

 

 "Coldea avea nevoie de un brat armat in justitie. Coldea a ordonat arestari si in prezenta mea. In fata comisiei parlamentare care imi va ridica aceasta opreliste a secretului, voi vorbi", spune fostul ofițer anchetat în dosarul Black Cube.

 

 

 

 "Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia", a spus fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, la Antena 3, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 

Fostul ofiter SRI  spus ca "orice serviciu utilizeaza" acoperitii din media, dar  "un ofiter acoperit din media care desfasoara activitati penstru sprijinul securitatii nationale este cu totul diferit de un acoperit din media care primeste pe mailuiri rechizitorii sau documente nepublice din dosar si are un singur ordin sa-l faca pe acel om sau pe acea persoana, sa o arate opiniei publice ca pe o persoana ca un infractor sau penal".

 

 

 

 "Pe cativa care au raspuns la ordinele Binomului, i-am cunoscut si personal, i-am vazut in biroul lui Coldea, dar nu stiu cum au fost sa faca acest lucru nu stiu. Nu a fost in beneficiul statului. A fost in beneficiul unei persoane", a mai spus Dragomir.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22