Pe aceeași temă
Cele doua sesizări privesc suspiciunile de plagiat multiplu comis de Ramona Lile, în prezent încă rector al universității de stat din Arad. Suspiciuni sunt bazate pe documente solide, așa cum au arătat investigațiile revistei- ”Rectorul Ramona Lile, doctor în copiat” si ”Ramona Lile şi managementul plagiatului”.
Sesizarea revistei ”22” catre CNATDCU
Sesizarea revistei ”22” catre Ministerul Educației
Între timp, la inițiativa Prof. Dr.-habil. Virgil-Florin Duma, câțiva profesori ai universității arădene s-au adresat senatului printr-o scrisoare înregistrată cu nr. 1714/01.06.2016, distribuită și presei, pentru a cere cercetarea cazurilor Ramona Lile, Leonard Bălan, Liviu Andrei ș.a., semnalate de revista noastră, să ia ”măsurile care se impun” și să ia public poziție împotriva afirmației Ramonei Lile referitoare la corpul didactic că ”90% face la fel”, adică plagiază. Nu avem încă semnale că Senatul UAV ar fi luat vreo măsură, dar mai așteptăm. Doamna rector susține în fața colegilor că, oricum, câinii latră, caravana trece, iar protecția unui anume secretar de stat din Ministerul Educației ar ține de umbrelă. Tocmai de aceea, își continuă ascensiunea cu un dosar de abilitare la Universitatea Tehnică din Cluj, pe baza acelorași lucrări plagiate, pentru care s-a punctat cu 383,5 puncte (minimul este de 130 puncte). Adică dorește să conducă doctorate. În domeniul managementului. Managementul plagiatelor?
Zilele trecute, Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a înregistrat o sesizare de plagiat la UEFISCDI referitoare la lucrările suspecte ale numiților Pandele Florin, Negoiță Robert și Lile Ramona. CNATDCU mai are de analizat și cazurile anterioare, Ponta, Oprea, Tobă etc. Noi credem că România academică nu e un deșert, ci are instituții capabile să sancționeze plagiatorii și să lichideze ciclul.