Plagiatele Ramonei Lile, rectorul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, în vizorul CNATDCU

Andreea Pora | 15.06.2016

Nici n-a apucat bine să se constituie, că noul Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare-CNATDCU a și primit de lucru. Revista ”22” a depus la CNADCU sesizarea cu nr. 73 și la Ministerul Educației sesizarea cu nr. 72.

Pe aceeași temă

 

Cele doua sesizări privesc suspiciunile de plagiat multiplu comis de Ramona Lile, în prezent încă rector al universității de stat din Arad. Suspiciuni sunt bazate pe documente solide, așa cum au arătat investigațiile revistei- ”Rectorul Ramona Lile, doctor în copiat” si ”Ramona Lile şi managementul plagiatului”.

 

Sesizarea revistei ”22” catre CNATDCU 

 

 

Sesizarea revistei ”22” catre Ministerul Educației

 

 

Între timp, la inițiativa Prof. Dr.-habil. Virgil-Florin Duma, câțiva profesori ai universității arădene s-au adresat senatului printr-o scrisoare înregistrată cu nr. 1714/01.06.2016, distribuită și presei, pentru a cere cercetarea cazurilor Ramona Lile, Leonard Bălan, Liviu Andrei ș.a., semnalate de revista noastră, să ia ”măsurile care se impun” și să ia public poziție împotriva afirmației Ramonei Lile referitoare la corpul didactic că ”90% face la fel”, adică plagiază. Nu avem încă semnale că Senatul UAV ar fi luat vreo măsură, dar mai așteptăm. Doamna rector susține în fața colegilor că, oricum, câinii latră, caravana trece, iar protecția unui anume secretar de stat din Ministerul Educației ar ține de umbrelă. Tocmai de aceea, își continuă ascensiunea cu un dosar de abilitare la Universitatea Tehnică din Cluj, pe baza acelorași lucrări plagiate, pentru care s-a punctat cu 383,5 puncte (minimul este de 130 puncte). Adică dorește să conducă doctorate. În domeniul managementului. Managementul plagiatelor?

 

Zilele trecute, Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a înregistrat o sesizare de plagiat la UEFISCDI referitoare la lucrările suspecte ale numiților Pandele Florin, Negoiță Robert și Lile Ramona. CNATDCU mai are de analizat și cazurile anterioare, Ponta, Oprea, Tobă etc. Noi credem că România academică nu e un deșert, ci are instituții capabile să sancționeze plagiatorii și să lichideze ciclul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22