Percheziţii DIICOT în cazul Sky News. Reportajul cu traficanţii de arme ar fi fost aranjat

E.b. | 10.08.2016

Procurorii DIICOT efectuează miercuri șapte percheziții în locații din Târgu Mureș și Bistrița Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News, au declarat surse judiciare. Reportajul "ar fi fost aranjat", jurnaliștii britanicii indicându-le presupușilor traficanți inclusiv ce să spună la filmare.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: "La acestă oră se efectuează câteva percheziţii în Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere în teren. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a declarat Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT.

 

 

O persoană a fost adusă la sediul central al DIICOT, urmând ca alte patru să fie aduse la audieri, conform Agerpres.    

 

Bărbaţii care ar fi încercat să le vândă arme jurnaliştilor de la Sky News au fost ridicaţi de procurorii DIICOT, miercuri, în urma unor percheziţii în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiaţi, conform News.ro.

 

 

Procurorii ar avea date că jurnaliştii englezi ştiau că este o înscenare şi i-au plătit pe români să se lase filmaţi.

 

Intermediarul între presupușii traficanți și jurnaliștii de la Sky News a fost adus marți seara la DIICOT și ar fi recunoscut la audieri fapta. Anchetatorii ar fi găsit toate armele și au descoperit că unele erau deținute legal pentru vânătoare. Reportajul "a fost aranjat", jurnaliștii britanicii indicându-le presupușilor traficanți inclusiv ce să spună la filmare, conform Agerpres.

 

Procurorii au date că jurnaliştii englezi ştiau că este o înscenare şi i-au plătit pe români să se lase filmaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/oboiy3

 

După apariția materialului procurorii DIICOT au început verificări și au decis să deschidă o anchetă pentru fapte de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Au reușit între timp să îi identifice pe cetățenii români care apar în materialul dat publicității de jurnaliștii de la Sky News la finalul săptămânii trecute, conform digi.24.ro.

 

Vom reveni

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22