Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PROTEST. Încetaţi să fiţi scutul trustului Intact împotriva legii !
- - - -
2016-02-19
Apel 22
9

Grupul pentru Dialog Social, Expert Forum, Freedom House România si Centrul Roman de Politici Europene isi exprima indignarea fata de pozitia adoptata de mai multi politicieni, institutii si de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, impotriva aplicarii legii in ce priveste trustul Intact.

 

 

Am luat act cu indignare de concertarea mai multor factori instituţionali şi politici împotriva executării legale şi legitime a unei hotărâri judecătoreşti definitive, nepusă în execuţie din august 2014

 

În acest sens:

 

Organizațiile semnatare denunţă încercarea unor politicieni de a lega acţiunea de recuperare a ANAF de o presupusă limitare a libertăţii presei. Televiziunilor din trustul Intact Media Group nu li s-a retras licenţa de funcţionare, iar timpul scurs din august 2014 ar fi fost suficient pentru găsirea unui alt sediu pentru studiouri. Notificarea „evacuarii voluntare“ poate fi contestată în justiție, televiziunile grupului Intact având astfel la dispoziție timp suficient pentru o mutare.

 

Organizațiile semnatare îşi exprimă indignarea cu privire la hotărârea Senatului României de a-l fi convocat pe primul ministru, d-l Dacian Cioloş, pentru „a da explicaţii“, pe data de 17 februarie. Nu există niciun temei legal pentru ca Senatul (sau Parlamentul) să exercite presiuni pentru a determina nerespectarea aplicării unei legi.

 

Ne exprimăm consternarea față de reacţia de miercuri, 17 februarie, a preşedintelui Klaus Iohannis. Omiţând să susţină legalitatea acţiunii statului în punerea în execuţie a unei hotărâri judecătoreşti, bagatelizînd-o şi depreciind-o, preşedintele:

 

 – a subminat autoritatea statului român;

 

– a sugerat că legea nu e egală pentru toţi;

 

– a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional mai curând decât interesul public

 

– a subminat lupta anticorupţie, care rămâne incompletă dacă averile dobândite fraudulos nu sunt confiscate

 

– a abătut atenţia de la problema reală a întârzierii recuperării prejudiciului unor infracţiuni (60 de milioane de euro) și a confiscării produselor acestor infracțiuni la problema – falsă în acest caz – a limitării libertăţii presei.

 

Susţinem poziţia corectă adoptată recent de Consiliul Suprem al Magistraturii, susţinem poziţia corectă a primului ministru, aşa cum a apărut ea în discursul iniţial ţinut în Senat. Susţinem cu toată puterea orice luări de poziţii ale unor partide, organizaţii şi cetăţeni care nu acceptă ca România să redevină terenul de acţiune al unor grupuri infracţionale organizate. Solicităm oamenilor politici ca, înainte de orice, să-şi onoreze jurământul solemn de a respecta Constituţia şi legile ţării.

 

 

Grupul pentru Dialog Social (GDS) 

Freedom House România (FHR)

Expert Forum (EFOR)

Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)

TAGS : Antena 3 evacuare Iohannis ANAF senat Ciolos decizie judecatoreasca
Comentarii
gika 2016-02-22
DACA CEI CARE I-AU VOTAT NU INTELEG CA ACESTI "ORDINARI"NU NE REPREZINTA PE NOI , CI PE EI SI "BUZUNARELE"LOR, PENTRU CARE NU TIN CONT DE NIMIC (ne rad infata si isi bat joc de o-ntreaga tara munumai de prostii care I-au votat), NICI MACAR DE LEGE, DE UNIUNEA EUROPEANA DE S.U.A., DACA NU VOM EXTIRPA ACEST "CANCER" AL SOCIETATII VA FI GROAZINC.INCA O DATA SPUN CA MULTI ALTI :"PENALII ,"CORUPTII",VECHII TOVARASI NU MAI AU CE CAUTA IN VIATA POLITUCA.MARILE PARTIDE (CELE 2, LE STIM BINE ) CA SI ALTELE TREBUIE SALATE AFARA.
Remus Dan 2016-02-21
Care lege e incalcata?
George 2016-02-20
Am incercat de nenumarate ori sa il apar pe omul asta pe diverse forumuri si am trecut peste jignirile incasate . L-am vazut atacat din toate partile si calcat in picioare de fiinte jalnice tip Ponta, Firea,Dragnea,Tariceanu si alte specimene politice care imi provoaca greata si minie . Nu stiu daca voi putea uita vreodata ce a spus acum . Asa,dintr-o data si fara veste ! Si mai ales ca a zis-o el ,ca de altul nu ma miram ! Sint spulberat si retraiesc sentimentul ala de culpa pentru prostia mea de dupa 1989 . Sa mai crezi in oameni, in lideri , in Romania ,in viitorul natiunii , ca un prost ! Le dau mare dreptate celor care au plecat si celor care se gindesc sa plece . De ce nu am plecat cind am putut ? Ca aveam sperante ,fir-ar ! Am aproape 60 de ani , sint pensionar, dar cred ca voi pleca . Uite-asa ! Sa ramina Dragnea, Ponta, Basescu si mai nou prietenul lor Iohannis.
Dumitru C. 2016-02-20
Acţiunea ANAF nu a fost doar „heirupistă” şi/sau „dicutabilă”, ci perfect românească. O acţiune suverană/oficială nu este niciodata liberă, ea este întotdeauna legată de principiul proporţionalităţii. Ne place, nu ne place – Klaus Iohannis a avut dreptate.
Vicentio B. 2016-02-21
@Dumitru C. Se pare ca , de regula, trebuie sa circulati prin mijlocul strazii, deoarece trotoarele sunt ocupate. Si suportati aceasta, nu de ieri de azi, ci de decenii ! Efectul: sunteti "tamponat" ce suficienta forta (F= m.a) pentru a va fi afectata partea esentiala, adica organul care, nativ & educatie - contrubuie la formarea logicii si a comportamentului / caracterului ! Va place nu va place, aceasta este realitatea ! Pana una alta, singur singurel, puneti mana pe Legea - aplicabila in speta- si evident pe Constitutie, pentru a citi, care sunt obligatiile lui Iohannis ! Sau - probabil - NU dispuneti de timpul necesar deoarece sunteti cu ochii "pironiti" pe A 3, ceea ce in fond este dreptul Dvs. de a va lasa manipulat. Consecintele se vad ! Stiti ce datorii a acumult Iohannis din motivul achizitionarii CU REA - CREDINTA a cunoscutelor imobile din Sibiu ?
Alina Ion 2016-02-20
Va suntem alaturi!
Dreptate Ion 2016-02-20
Dn PRESEDINTE Johannis !

Cu ce va are KGB ul si PROPAGANDA 3 la mana ???

De ce nu ati antentionat ca PRESEDINTE unei Tari cu "Stat de Drept" pana acuma faptul culminant ca ANAF ul timp de mai doi ani nu a recuperat PREJUDICIUL facut POPORULUI ROMAN de condamnatul Dan VOICULESCU in valoare de 6 0 milioane de Euro in DOSARUL ICA desi este obligat prin LEGE ???

De ce nu ati intervenit Dn Presedinte cand Dan Voiculescu a incasat mai departe chirie de la Antene de si Statul Roman este PROPIETARUL imobilelor ???

Domnule Presedinte , dupa parerea voastra este DREPTUL la PROPAGANDA privata facut de o Firma privata mai presus decat recuperarea banilor furat in Dosarul ICA -asa cum prevede explicit LEGEA ???

--Cu ce va santajat Propaganda 3 ca sa i iesit in aparare Herr Presedinte in potriva ANAF ului in potriva Statului de Drept si inplicit in potriva eforturilor depuse de Procurori DNA ???--

Cu MOTIUNEA de CENZURA -NECONSTITUTIONALA - fiind invocata de FUNCTIONARI PUBLICI in Parlamentul al Romaniei pentru o FIRMA privata in interes particular (fapt PENAL)prin abuz de functie in interes propiu sau de Partid (particular)???

Oare cu casa de la SIBIU unde ati piedut PROCESUL DEFINITIV ? ? ?

Proces in care Statul Roman nici pana acuma nu sa INTABULAT ca nou PROPIETAR . PROCES in care ANAF ul are de recuperat 640.000,00 € , chirie incasata ilegal .

Proces in care Presedintele vrea sa il mute la o Instanta mai convenabile , ala Dan Voiculescu "Nu im pasa Decisea mut Dosarul " !

Domnul Presedinte fiti linistit si nu va vindeti la TRUSTUL INTACT - GRUPUL GRIVCO pentru a recupera o casa pierduta(cu rea credinta cumparata) fara desvaluiri mediatice de Propaganda 3 .

Daca va trebuie bani va dau numarul de TELEFON si facem o colecta numai sa nu vindeti STATUL de DREPT si viitorul POPORULUI ROMAN .

In plus la Balul Sasilor din Munchen au fost destule microfoane instalate -asa ca data viitoare "DEALUL pentru liniste" intre Dan Michalache si Mircea Gadea trebuie sa aiba loc in Romania unde doar SERVICILE ROMANE asculta si nu toata NATO !
judex 2016-02-19
Puteti numi doua partide pe care le-ati sprijinit public si ale caror pozitii le-ati apreciat deschis in cazul Johannis contra ANAF? Macar doua...

Vicentio B. 2016-02-19
SINTEZA acuzatiilor corecte la adresa Presedintelui Iohannis se pot exprima prin sigtagma juridica - Subminarea Ordinii Constitutionale. O astfel de realitate NU se "vindeca" cu CONSTERNARE si INDIGNARE, asa cum se mentioneaza in PROTEST, ci prin actiune in Justitie, deoarece este de vorba de fapte pentru care Presedinte in functiune, conform Constitutia din Romania, NU are, NU poate avea, IMUNITATE ! Va este clar ? NUMAI asa se pot vedea si rezolva problemele de genul acesta intr - un autentic Stat de Drept ! Semnatarii PROTESTULUI de mai sus, POT si TREBUIE sa le aminteasca TUTOR POLITICIENILOR incepand cu Nr. 1 (KWI) si Nr 2 (CPT) ca in Romania TREBUIE sa existe un control reciproc in stilul SUA bazat pe pricipiul numit "CHECKS AND BALANCES" - nefolosit nici macar drept notiune in Romania. Pentru mine motivele sunt clare, context temeinic moral pentru a prelua aici citatele:

"Nimm dir Zeit zum Nachdenken, wenn es Zeit für aktion ist dann hör auf zu denken und tue es (Andrew Jackson)
"Die Stunde ist kostbar, Warte nicht auf eine spätere gelegenere Zeit" (Katharina von Siena).

PS.
Textele le-am scris in limba Germana din motive logice.
Cine are probleme de traducere, cu draga inima, vin in ajutor !
Total 9 comments.
Mai multe din Apel 22
13613
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22