„Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă” (George Orwell)
Alexandru LazescuVladimir Putin intră în negocierile cu noul președinte american Donald Trump de pe o platformă solidă. Anul 2024 a fost unul foarte bun pentru Putin pe toate fronturile.
Armand GosuRevenirea nostalgiei după perioada comunistă–intens exploatată în lungul an electoral–ar merita o atenție mai mare, fiindcă ne pune în față majoritatea problemelor de raportare la trecutul nostru recent.
Mihai MaciUna dintre știrile anului este decizia Meta (Facebook, Instagram) să renunțe la sistemul de moderare obișnuit și la colaborarea cu fact-checkeri independenți.
Ciprian CucuCu fiecare ieșire publică, Georgescu ține să apară ca un vehicul propagandistic perfect pentru interesele Kremlinului.
Raluca AlexandrescuNu mai este mult până când incompetența PSD va deveni agresivă și struțocămila coaliției de guvernare de-a dreptul schizofrenică.
Rodica CulcerJalnicele alegeri de anul trecut ne-au procopsit cu cea mai proastă formulă pe care ne-am fi putut-o imagina: aceeași coaliție-dezastru, dar controlată de extremiști.
Andreea PoraPreședinția Trump va gestiona o lume nouă în care este pe cale să se împlinească visul Rusiei de a se reveni la sfere de influență. Tot ceea ce putem spera este să nu ne prindă istoria în sfera greșită.
Cristian CampeanuNominalizarea lui Elbridge Colby ca număr 3 în ierarhia Pentagonului anticipează o concentrare a puterii americane în teatrul decisiv, în Indo-Pacific.
Octavian ManeaUn ministru al Culturii care nu are nicio formă de autoritate profesională sau morală asupra domeniului pe care îl reprezintă sau asupra colegilor de guvern e comod și convenabil pentru toată lumea.
Corina ȘuteuFostul președinte american a fost întruchiparea unei filosofii politice împărtășite de cei care și-au imaginat lumea așa cum și-ar dori ei să fie, nu cum este în realitate.
Alexandru LazescuIstoria răsturnării din Siria prezintă și mai multă complexitate. Statele Unite însele aveau un interes ca Turcia să devină realitatea dominantă din Siria.
Stefan PopescuCu excepția unei catastrofe geopolitice de genul 11 septembrie, 2025 apare ca un an cu multe provocări și incertitudini, un an care poate aduce schimbări globale cu impact major în ordinea mondială.
Cristian CampeanuLa o lună după decizia Curții Constituționale din 6 decembrie vedem, cât se poate de clar, care i-a fost motivația: liderul „celui mai mare partid” nu a intrat în finala prezidențială.
Mihai MaciCetățenii români au interiorizat narativele conspiraționiste; media este dominată de politicieni-influenceri, care înfierează în live-uri globaliștii, și canale TV de propagandă.
Ciprian Cucu„Ordonanța-trenuleț” a fost considerată un caz al sărăciei, deși nu impune tăieri de salarii sau pensii, ci doar înghețarea lor.
Lidia MoiseSfârșitul anului 2024 a adus din ce în ce mai multe exemple de depășiri ale liniei roșii în practicile politice românești.
Raluca AlexandrescuCum nimeni nu a fost sancționat pentru proasta guvernare, aceasta poate continua nestingherită, iar prim-ministrul TikTok își poate continua noua carieră de influencer.
Rodica CulcerLiberalii și social-democrații încă nu înțeleg cât de mare este gradul de respingere a coaliției PSD-PNL și a unui candidat scos din jobenul acesteia.
Andreea PoraOricât de scurtă ar fi memoria publică în România, ea era suficientă totuși spre a fi reținut virajele bruște ale liderului liberal și a fi fost profund contrariată de semnificația lor.
Andrei CorneaMarcel Ciolacu fuge de propria moștenire, nu vrea să plătească decontul dezmățului bugetar și va arunca țara în aer dacă e lăsat s-o facă.
Andreea Pora
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an