În clasă, sunt precum un actor de teatru; online, trebuie să fiu actor de cinema. Despre cum se face școală online în Luxemburg.
Ioana MoldovanNu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține.
Costică BrădățanDacă nu se iese din cercul vicios care împinge guvernele către continuarea măsurilor restrictive severe ce ignoră riscurile economice și societale, pandemia va avea urmări potențial catastrofale.
Alexandru LazescuItalia are nevoie de o majoritate puternică și de un guvern stabil, cu un premier puternic, a cărui supraviețuire nu depinde de tot feluri de înțelegeri tactice.
Stefan PopescuAfacerea Navalnîi va conduce la evoluția regimului după scenariul din Belarus. Adică, va deveni tot mai dictatorial, componenta electorală se va dilua, rolul organelor de represiune va crește.
Armand GosuCe transmit cele mai recente nominalizări făcute de Joe Biden?
Octavian ManeaBiden își începe mandatul cu promovarea agresivă a unei agende mult prea „progresiste”, mult prea la stânga ca să susțină o autentică reconciliere națională.
Cristian CampeanuPolemica privind redeschiderea școlilor față în față se suprapune cu aceea legată de vaccinare, ceea ce nu contribuie la concordia socială, ci divide și mai apăsat spațiul public.
Raluca AlexandrescuMarea problemă a liberalilor: nu au leadership, nu au vectori de imagine, par încremeniți în proiectul proastelor năravuri.
Andreea PoraPreședintele Iohannis și premierul Florin Câțu par să fie singurii români care s-au „programat” fără probleme pentru a doua etapă a vaccinării anti-COVID.
Rodica CulcerCîte state ale lumii care-și spun democratice s-ar putea mîndri cu o rezistență atît de impecabilă a tuturor instituțiilor relevante și mai ales a oamenilor care le conduc?
Andrei CorneaCeea ce au reușit evenimentele de miercuri să facă într-un mod spectaculos a fost să îl compromită definitiv pe Trump și trumpismul ca mișcare politică.
Cristian CampeanuIn tot răul e şi-un bine: era necesară mineriada asta la Washington pentru ca Partidul Republican să se de-trumpizeze, aşa cum se întâmplă accelerat în ultimele 24 de ore
Sorin Ionita2020 ar putea fi anul care a marcat sfârșitul conceptului de „lume occidentală”, chiar dacă prin cărți, conferințe sau articole de presă sintagma va continua să mai fie utilizată în mod inerțial.
Alexandru LazescuEliminarea lui Mohsen Fakhrizadeh ridică mai multe întrebări: cine este responsabil? Care a fost obiectivul? De ce acum? Cum va răspunde Iranul? Care sunt implicațiile pentru politica regională a SUA?
Ioana Constantin BerceanCondamnarea jurnalistei care a relatat despre Wuhan arată faptul că în China nu mai există nimic altceva decât un prezent fără început și fără sfârșit, în care partidul are întotdeauna dreptate.
Eliza FrancuVa fi un an al provocărilor majore pentru europeni atât în materie de reconstrucție, dar și de poziționare la nivel global, de redefinire a raporturilor cu Londra și Washingtonul.
Stefan PopescuPremierul trebuie să spargă regula tare a oricărei guvernări – aceea că rațiunile politicii de partid bat rațiunile de politici publice.
Cristian CampeanuMai mult decât oricare alt an, 2021 începe sub semnul unei incertitudini generate de un mixaj complicat al semnelor bune cu cele rele.
Rodica CulcerSub raport strict politic, anul fatidic al pandemiei pare că n-a schimbat aproape nimic.
Andrei CorneaEșecul reformelor, stagnarea dezvoltării și blocarea evoluției au, întotdeauna, ca efect ascensiunea unui imaginar revoluționar.
Mihai Maci
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an