Un blocaj pe reforma Tratatelor poate stimula Parisul și alte capitale spre găsirea unor formule de apropiere în interiorul Uniunii Europene, așa cum sunt diversele parteneriate industriale.
Stefan PopescuÎnsă problema principală a viziunii de „libertate maximală” este faptul că moderarea ține mai mult de „trust & safety”, domeniul care se ocupă de experiența utilizatorilor.
Ciprian CucuRealul pericol este ca Rusia să revină după război la masa europeană, în pofida ororilor comise, iar Putin să fie recuperat drept partener de dialog. Aceasta ar fi, de fapt, marea sa victorie.
Andreea PoraGuvernul a decis că inflația îl avantajează, căci îi mărește veniturile și îi reduce în termeni reali sumele pe care le datorează. Simplu și cinic.
Rodica CulcerPutin nu a „denazificat” Ucraina, dar cu siguranță a făcut-o una cu pământul. Ceea ce duce la întrebarea dacă nu cumva exact asta a fost intenția lui, o intenție genocidară camuflată într-un război.
Madalin HodorDiversele forme de antiamericanism împărtășesc câteva elemente fundamentale: ura față de democrația liberală, capitalism, stat de drept și civilizația occidentală.
Cristian CampeanuAgenda europeană se rezumă în România la „fondurile europene”, niciunul dintre actorii politici principali nu a inițiat o discuție publică în privința proiectului european.
Raluca AlexandrescuMarea dramă a Rusiei, ce se aruncă mereu în afară, într-o logică a expansiunii fără oprire, e aceea că nu-și cunoaște înlăuntrul.
Mihai MaciNu doar țările de pe flancul estic, ci și cele din grupul scandinav nu au deloc încredere că o Europă suverană, sub comandă franco‑germană, decuplată de „anglo‑saxoni”, le‑ar putea asigura securitatea.
Alexandru LazescuUn deputat european i-a îndemnat să bea ceai de tei pe angajații BNR. Guvernatorul i-a transmis că a băut prețiosul calmant. Președintele a contribuit la dezbatere explicând de ce la BNR se bea ceai.
Cristian PredaCei care își imaginează că Războiul Rece poate fi evitat nu realizează amploarea turbulențelor geopolitice cu care ne confruntăm și faptul că acesta este deja în curs.
Alexandru LazescuTeoriile conspiraționale există de când lumea, însă în perioada pandemiei de COVID s-au viralizat (sic!) într-un mod fără precedent. Cum deosebim conspirațiile de conspiraționism și cine e conspiraționist?
Ciprian CucuPrivit din capitalele UE, noul mandat al lui Macron retrezește speranțe legate de viabilitatea proiectului european.
Raluca AlexandrescuFără America și fără NATO, nu am vorbi astăzi de unitatea Occidentului în fața celui mai periculos agresor de la Al Doilea Război Mondial.
Cristian CampeanuCu toții am putea să ne întrebăm, în acest moment, care e răul cel mai mic: plata gazelor (sau a unei părți din ele) către Rusia sau destabilizarea unor țări europene?
Mihai MaciVizita celor trei demnitari la Kiev a fost atât de confuză, încât până și hackerii ruși i-au încurcat și, în loc să-i spargă contul președintelui Senatului, au ajuns să-l blocheze pe cel pesedist.
Cristian PredaParada de 9 Mai nu va însemna pentru Vladimir Putin decât o butaforie a înfrângerii.
Madalin Hodor„Pas cu pas” și fără scrupule, coaliția PSD-PNL-UDMR târăște România spre un nou eșec în reformarea justiției.
Rodica CulcerVedem în Occident o despărțire a apelor și pe tema înarmării Ucrainei, a pericolului reprezentat de Putin, nu doar a embargoului pe gaze. Unde se situează elita politică românească? Niciunde.
Andreea Pora„Apărătorii păcii” sunt fie naivi, fie manipulați din umbră. Alternativa, la prima vedere pașnică și rezonabilă, pe care ei o propun Vestului, se numește „capitulare”, fie și în manieră soft.
Andrei CorneaMarile ambiții ale Rusiei sunt în disonanță cu capacitatea de a le transpune în realitate, se lovesc de lipsa unei forțe reale de atracție pentru țările pe care le-ar dori în sfera sa de influență.
Alexandru Lazescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an