Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mihai Rusu demisionează din PMP: ”Renunț și la decorația primită de la Traian Băsescu”
Dora Vulcan - - - -
2017-02-24
Actualitate Interna
1

Mihai Rusu, fost redactor la radio Europa Liberă, stabilit la München şi unul dintre cei mai activi militanți ai PMP în diaspora, decorat decorat de Traian Băsescu prin decret prezidențial, a decis să demisioneze din partid.

 

 

 

 

În decembrie 2014 a fost decorat de Traian Băsescu prin decret prezidențial. În 2016 a participat la competiția internă din partid pentru a fi desemnat candidat al PMP în diaspora. Rusu și-a dat demisia, acuzând falsificarea acelei competiții interne din partid, dar și poziția duplicitară a PMP față de protestele recente din țară și străinătate legate de anticorupție, transmite ziarulromanesc.de.

 

 

Mihai Rusu a fost redactor la radio Europa Liberă, stabilit la München, unul dintre cei mai activi militanți ai PMP în diaspora.

 

În ultimele zile, Mihai Rusu a participat la protestele din fața consulatului României la München contra ordonanței 13 și a guvernului de la București.

 

Mihai Rusu a expediat pe 22 februarie, demisia sa către conducerea partidului: Traian Băsescu, Eugen Tomac și Dorel Onaca.

 

 

 

Vă transmit decizia mea referitoare la demisia din “toate funcţiile” avute în PMP precum şi calitatea de membru PMP.

 

Motivul acestei demisii este legat de întreaga procedură inacceptabilă cu ocazia desfăşurării alegerilor interne din PMP pentru posturile de deputaţi şi senatori. Scenariul cu cei 20 de susţinători proprii faţă de alţi 50 de fani veniţi din Republica Moldova pentru fiecare candidat, a creat de la bun început un dezechilibru/dezacord (dorit sau întâmplător!) faţă de propunerea Dvs, astfel încât renunţ la titlul de membru PMP. Decepţia mea cuprinde şi protocolul de desfăşurare al prezentărilor cu timpul stabilit ulterior de 3 minute faţă de comunicarea iniţială de 10-12 minute, la care adaug surpriză neplăcută de transmitere a rezultatelor de către o persoană şi nu în plen aşa cum este protocolar.

 

Constat un statut PMP departe de cel al Partidelor Populare Europene-Crestin-Democrate ceea ce îmi simplifica decizia şi argumentele prezentate. Pentru poziţia Dvs, subliniez faptul că trăiesc de 40 de ani în Germania/Bavaria unde am votat mereu Partidul Creştin Democrat cu valorile europene. Departe de aceste etaloane constat un management personal de partid astfel încât nu vreau să particip la acest “one man show”, precizându-vă că atât subsemnatul cât şi cei din Diaspora-partea germana, v-am votat de două ori cu mari speranţe. Întâlnirea noastră de la Berlin din 2011, a marcat simpatia noastră faţă de Preşedintele României transformată în cadrul PMP într-o mare eroare. Cu această ocazie, renunţ la premiul ce mi l-aţi acordat prin Decretul Prezidenţial din decembrie 2014 în contextul raţional al unei mari decepţii.”

 

 

Timp de aproape două săptămâni, Mihai Rusu a participat în fiecare seară la protestele de la München din fața Consulatului României

 

 

Scurta istorie a carierei - ziarulromanesc.de

 

Mihai Rusu a ajuns în Germania în 1977, la 29 de ani. Tenismen la Steaua București, el și-a continuat cariera sportivă, devenind apoi antrenor federal al Germaniei.

 

În 1983 a intrat ca redactor sportiv la Radio Europa Liberă. În 2010 a înființat la München prima asociaţie politică românească în Occident sub titlul “Amiciţia PDL-München”. Apoi a militat cu entuziasm în rândurile PMP Diaspora. S-a înscris la selecția pentru candidații din diaspora organizată de PMP, dar a fost dezamăggit de manipularea acelei selecții cu rezultate stabilite dinainte.

 

În 17 decembrie 2014, cu puțin timp înainte de a părăsi Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a semnat decretul de decorare a unor foşti şi actuali jurnalişti ai postului de radio „Europa Liberă”, secţia în limba română.

 

„În semn de înaltă apreciere pentru excelenţa de care au dat dovadă în întreaga lor carieră, pentru contribuţia deosebită avută la promovarea libertăţii şi democraţiei în România şi în Europa de Est”, şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Cavaler lui Ion Dumitru, poet, scriitor, jurnalist şi editor (Munchen), lui Mihai-Octavian Rusu, antrenor şi jurnalist (Munchen) şi Oanei-Mihaela Serafim, director al serviciului de limba română al Radio Europa Liberă (Praga).

 

CV-ul lui Mihai Rusu, AICI

 

TAGS : pmp traian basescu mihai rusu diaspora demisie
Comentarii
nic 2017-02-25
Cam tarziu dle Rusu, cam tarziu!!!! Pt un om care a lucrat la Europa Libera ma asteptam sa nu cadeti in pacatul lui Chireac si Nistorescu, aia doi m-au dezamagit cumplit cand am vazut cat de jos au ajuns!!! Eu ascultam postul acela de radio cu disperarea omului care asculta vocea libertatii, iar cand am auzit ca ati candidat pt PMP nu-mi venea sa cred. Va auzeam des la Realitatea, sigur nu aveati ce cauta alaturi de PMP, ma bucur ca in sfarsit ati plecat. Ah, si sper ca ati invatat lectia...
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5757
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22