Nunta la cort este mai scumpa decat nunta la restaurant?

Fara Autor | 24.08.2017

Aceasta intrebare este in mintea tuturor celor care vor sa apeleze la corturi de evenimente pentru a-si organiza nunta!

Pe aceeași temă

Raspunsul este cat se poate de simplu: o nunta organizata la cort este tot atat de scumpa ca una organizata la restaurant! Totul depinde doar de miri, de ceea ce isi doresc ei si de bugetul pe care il au disponibil.

 

Ca sa detaliem putin, daca ne gandim sa ne facem nunta la cort exista doua variante: fie mergem la locatiile fixe care au corturi de nunti si vorbim acolo de preturi si chirii, fie contactam o firma de inchirieri corturi si discutam cu ea toate detaliile.

 

Putem organiza nunta si in propria curte, acasa sau la tara la bunici, intr-un cadru autentic si de poveste.

 

Decizia finala se ia in functie de tema nuntii si de ceea ce isi doresc mirii in ceea ce priveste peisajul inconjurator. Dupa ce am decis in ce varianta vom organiza nunta la cort, putem sa punem pe hartie necesarul si costurile aferente. In cazul in care organizam nunta undeva la tara, cu o firma de inchirieri corturi, e bine de stiut daca aceasta ofera spre inchiriere si vesela, echipamente de bucatarie, etc. Daca da, ne putem gandi deja la varianta de a pregati, impreuna cu o echipa de bucatari locali, meniul nuntii. In acest fel cheltuielile se vor micsora iar costurile totale s-ar putea sa fie mai mici decat la un restaurant sau la o locatie cu cort de nunti. Exista si varianta ca firma care ofera cortul de nunti sa aiba colaboratori si pentru bucatarie mobila sau firme de catering. De cele mai multe ori aceste firme iti pot pune la dispozitie toate contactele necesare contractarii serviciilor de care ai nevoie la un astfel de eveniment.

 

Atunci cand inchiriem un cort pentru evenimente, trebuie sa avem in vedere continutul pachetului oferit de firma respectiva. De cele mai multe ori pretul de inchiriere este pret/persoana si cuprinde cortul in sine, mesele, scaunele, candelabre pentru iluminat, huse pentru mese si scaune, podea, mocheta, etc. Experienta in domeniu a unor astfel de firme ne va ajuta sa identificam toate cele necesare pentru realizarea evenimentului. Impreuna se poate stabili un pret total care sa include toate serviciile pe care le poate contracta pentru tine firma de inchirieri corturi.

 

In functie de locul ales pentru montajul cortului si implicit pentru desfasurarea nuntii, serviciile ce trebuiesc contractate variaza. Astfel, daca suntem in mijlocul naturii, undeva la munte, vom avea nevoie si de generator de curent, ori de rezervoare mobile de apa, lucruri pe care nu le inchiriezi daca nunta se desfasoara in curtea unei pensiuni ori in livada bunicilor. Si in cazul personalului pentru servirea mancarii si a bauturilor pot aparea costuri mai mari de transport, cazare, etc. daca nunta se organizeaza intr-un cadru pitoresc dar departe de civilizatie. Aici pot aparea diferente de costuri si cheltuieli mai mari pentru o nunta la cort. Totul tine de miri si de dorintele lor.

 

In egala masura si la restaurant apar de cele mai multe ori costuri “neprevazute” pe care fie nimeni nu le-a mentionat la inceput, fie acestea se impun pe parcurs pentru a asigura o buna desfasurare a avenimentului (vezi aici tarife extra pentru personal, suplimentarea cantitatilor de bauturi din meniul initial, asigurarea huselor/decoratiunilor in culorile dorite, altele decat cele pe care le ofera standard in pret restaurantul, etc.).

 

Cel mai important este, in concluzie, sa ai un bun organizator de evenimente alaturi. Daca in majoritatea restaurantelor acesta este doar seful de sala, care isi intinde atributiile doar peste ce tine de “bucataria lor”, la firmele de inchirieri corturi pentru evenimente, organizatorul (wedding planner-ul) este principala persoana de legatura, sfatuitorul cel mai apropiat al miresei si, bineinteles cel mai experimentat si mai in masura sa dea sfaturi, solutii si alternative pentru orice provocare aparuta. El cunoaste o varietate de furnizori pentru orice serviciu necesar nuntii tale, el este cel care a mai organizat o multime de nunti pana la a ta si tot el este cel care cu siguranta a intalnit si mirese mai pretentioase si mofturoase decat poti fi tu. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22