Interceptări: S-a stricat și „binomul” cu DIICOT. Cine sunt ”Motorul” şi ”Curentul”

E.b. | 13.12.2017

Iată ce discutau în 2012 preşedintele CJ Ilfov, liberalul Marian Petrache şi fostul prim adjunct al procurorului general Marcel Sâmpetru. Petrache: Cel mai important…Adică să pui mâna pe putere şi pe informaţie/ Sâmpetru: Exact.

Pe aceeași temă

 


 

Interceptarea a fost făcută într-un dosar de corupţie, soldat cu condamnarea lui Sâmpetru la 2 ani de închisoare cu suspendare, conform romaniacurata
 

Petrache Marian: Cel mai important…Adică să pui mâna pe putere şi pe informaţie.

Sâmpetru Marcel: Exact.

Petrache Marian: Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul, care înseamnă informaţia şi puterea care înseamna DNA-ul şi parchetul, care înseamnă motorul, da?

Sâmpetru Marcel: Corect.

Petrache Marian: Trebuie să pui mâna pe curent şi pe urmă pe motor, nu?

Sâmpetru Marcel: Da


Vezi interceptările AICI


Cine sunt Motorul şi Curentul

 

Aşadar, motorul este Parchetul, iar curentul, informaţia (intel) venită de la serviciile speciale. Însă în ultimii 2 ani, motorul nu mai primeşte curent ca pe vremea temutului binom SRI-Parchet.

 

A scăzut numărul informărilor SRI către Parchete

 

După ce, recent, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a acuzat SRI că nu mai trimite la fel de multe informări ca în trecut, a venit rândul unui alt şef de mare parchet specializat să arate înspre serviciul de informaţii condus de Eduard Hellvig. E adevărat că, în februarie anul trecut, CCR a decuplat binomul SRI-Parchet, dar numai sub aspectul interceptărilor şi filajelor, nu şi al informaţiilor.

 

Potrivit unui răspuns al DIICOT, la solicitarea României Curate, numărul sesizărilor SRI a scăzut dramatic după 2015.

 

“Urmare a solicităii dvs. formulate în baza Legii nr. 544/2001 , vă comunicăm că la nivelul Directiei de lnvestigare a lnfracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala, au fost înregistrate de la Serviciul Român de Informaţii, sesizări după cum urmează:
– În anul 2013 un număr de 143 de sesizări
– În anul 2014 un număr de 141 sesizări
– În anul 201 5 un număr de 150 sesizari
– În anul 2016 un numar de 38 sesizări
– În perioada 01.01. 2017 – 10.10. 2017 un număr de 79 sesizări”, este răspunsul DIICOT pe care îl puteţi vedea aici în facsimil, cu semnătura şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu.

 

În plus şi foarte important, au informat surse DIICOT, a scăzut dramatic şi numărul sesizărilor SRI care au ajuns la Secţia de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare.

 

Este secţia cea mai importantă a DIICOT, care – dacă ar funcţiona cum se întâmpla pe vremea lui Ilie Botoş – ar fi chiar mai importantă ca DNA. Această secţie i-a trimis în judecată pe Patriciu, Iacobov, Iancu, Tender, Ioan Niculae în dosarele Rompetrol, Romgaz, Hidroelectrica, Rafo şi altele. Dosarele au fost soluţionate toate cu condamnări grele(...)

 

(...) O problemă ar putea fi legată de actual şef Daniel Horodniceanu, numit la conducerea DIICOT în mai 2015. Potrivit unor surse, acesta are relaţii instituţionale corecte cu SRI, însă nu moare de dragul serviciului.

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22