Despărțiri

Impre­sio­nante funeraliile Regelui Mihai! Emoția despărțirii de ultimul Rege a fost dublată de faptul că era pentru ultima oară când trăiam un moment revendicat de istorie.

Tia Serbanescu 19.12.2017

De același autor

Zeci de mii de oameni au stat la coadă ore în șir, zi și noapte, pentru a se înclina în fața sicriului regal, zeci de mii de oameni l-au condus apoi pe Rege în drumul său spre eternitate. Marile case regale și-au trimis reprezentanți la înmormântare, confirmând (dacă mai era nevoie) că Regele Mihai făcea parte din aristocrația Europei și elita lumii. „Trădat de toți, loial tuturor“, observa inspirat unul dintre mesajele îndurerate. A fost însă și iubit de toți cei pe care i-a iubit. Cu Regele Mihai dispare și acea onestitate cu care ne plăcea să ne mândrim, de parcă ar fi fost și a noastră, dar pe care o pierdusem cu mult înainte să-l pierdem pe el.

 

Dovada a produs-o coaliția PSD-ALDE (plus UDMR) chiar în timp ce Regele zăcea pe catafalc. Procedând ca hoții care profită că lumea e la înmormântare ca să golească locuințele, coaliția a golit țara de justiție. S-a văzut astfel că modificările la legile justiției, care au scos sute de mii de oameni în stradă și au alertat UE și SUA, au fost doar lovituri de antrenament. Au fost torturi de parcurs: acolo i-au smuls justiției dinții și unghiile, dar lovitura fatală s-a produs când comisia specială a atacat Codul Penal și Codul de Procedură Penală, lăsându-le fără suflare. Ce și-a zis bacteria ucigașă Iordache? Întâi îi obosim cu OUG 13 și cu legile și pe urmă îi terminăm cu amendamentele la Codul Penal. Amendamentele otrăvite care transformă justiția în cadavru dezincriminează mărturia mincinoasă (destinatar Tăriceanu), elimină probe precum înregistrările audio și video dacă provin din cercetări colaterale (beneficiar Dragnea), îl obligă pe procuror să-l informeze pe suspect că e anchetat (bibicule, vezi că te anchetăm, vino și tu cu portofelul plin să ne distrăm puțin), interzice condamnarea în lipsă (fugi și scapi!), interzice arestul preventiv pentru corupți, permite ca soluțiile unui procuror să fie infirmate de superiorul său. Ce mai rămâne din justiție? Nimic. Mai poate fi condamnat un corupt, un hoț, un criminal? Aproape imposibil. Cu asemenea prevederi toate anchetele se vor bloca, iar „DNA se va închide“, a avertizat Kövesi. Păi, ăsta e și scopul.

 

De mijloace se ocupă Dragnea și Tăriceanu, care s-a bucurat de amendamente, observând că „în țara asta mai există oameni cu scaun la cap“. Sau cu scaunul în cap - eliminați imediat de Tăriceanu printr-o cacofonie ce avertiza „că Corupția poate să ucidă chiar și pe cei care strigă sloganurile astea“. Serios? Aveți vreun gând ucigaș și pentru ei? Pune corupția tunurile și pe protestatari? Câtă dușmănie trebuie să aibă coaliția asta pe propria țară ca s-o lase fără apărare în fața infractorilor, asasinând justiția! Crimă cu premeditare și sfârșit de an înlăcrimat: lacrimi de durere pentru moartea Regelui, lacrimi de furie pentru uciderea justiției. De dușmanii externi ne apără NATO. Dar de fiara PSD-ALDE cine ne mai apără? România pare condamnată de PSD la patru ani cu executare și cu confiscarea țării. Un an a trecut. Să vedem cât mai rezistăm. La mulți ani!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22