Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul Finantelor si sefa ANAF, chemati in Parlament: Explicatii despre declaratia 600
E.B. - - - -
2018-01-19
Actualitate Interna
0

Daniel Zamfir, senatorul PNL, cere ca Ionut Misa, ministrului Finantelor, si Mirela Calugareanu, presedintelui ANAF sa vina in Comisia Economica a Senatului, pentru a da explicatii in legatura cu Declaratia 600, care a creat confuzie in randul contribuabililor.

 

Potrivit lui Zamfir, obligativitatea depunerii formularului loveste din nou in profesiile liberale, repetandu-se istoria platii retroactive a TVA-ului de pe vremea lui Sorin Blejnar, fost sef al Fiscului.

 

Dle ministru Misa, Dna presedinte ANAF, Mirela Calugareanu, STOPATI DE URGENȚĂ EFECTELE FORMULARULUI 600!

 

Astăzi (scrie Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook), am solicitat oficial prezenta la Comisia Economică a Senatului, marți 24 ianuarie,a ministrului finanțelor și a președintelui ANAF pentru a da explicații în legătură cu OUG 116/2017 care anulează practic efectele Legii preventiei, atât de așteptată de mediul de afaceri, cat și a Ordinului ANAF 4140 din decembrie 2017 prin care peste 1 milion de persoane cu profesii liberale sunt puși să plătească CASS din anul 2012 încoace, bineînțeles cu penalitățile de rigoare!!! 

 

Se repeta istoria platii retroactive a TVA-ului de pe vremea lui Blejnar! Cred că fiecare zi cu Ordinul asta in vigoare, lovește iarăși și iarăși în profesiile liberale!

 


ANAF bulversat romanii cu PFA si pe cei care obtin venituri din activitati independente, cu formularul 600.

 

Fiscul a dat de curand un comunicat de presa, pentru a prezenta necesitatea acestui document, care insa a creat mai multa confuzie in randul contribuabililor.

 


In incercarea de a aduce lamuriri, a fost organizata o sesiune de intrebari-raspunsuri pe aceasta tema pe pagina de Facebook ANAF.

 


Potrivit ANAF, depunerea cu intarziere a Declaratiei 600 se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice (potrivit art. 336, alin. 1 lit b si alin. 2 lit d).
  
 

 

TAGS : ionut misa finante anaf declaratia 600 confuzie mirela calugareanu
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3714
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22