Predoiu, despre Toader la Strasbourg: Jenantă atitudine de ministru; aștepta cuminte pe culoar

E.b. | 08.02.2018

Cătălin Predoiu, deput liberal, fost ministru al Justiţiei, consideră că prezenţa lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, la Strasbourg a fost nepotrivită.

Pe aceeași temă

 
Asta în condiţiile în care Toader nu fusese invitat la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind modificările la legile Justiţiei din România.

 

Justiției a reconfirmat lipsa de clasă politică și, pe alocuri, de maniere, a multor europarlamentari români. Remarcabil tupeul d-lui Nica, pe care depozițiile de martori și inculpați din tribunalele scandinave nu-l mai înfricoșează. D-na Nicolai s-a remarcat prin binecunoscuta-i “finețe” de discurs, scrie Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

 

Adevărul a fost schimonosit, copleșit și înghesuit, undeva pe sub bănci, de marea majoritate a discursurilor din ambele tabere. 

 

Înduioșătoare, dacă n-ar fi fost ușor jenantă, atitudinea d-lui Toader, care aștepta cuminte pe culoar, precum un cățeluș de companie, deși cunoștea bine că nu era invitat și care era procedura, deci că nu va fi și dânsul chemat în sesiunea de “ham-ham” politic. Spune multe despre credibilitatea pe care nu o va putea dobândi în Europa. Un ministru al României nu are voie să stea pe la uși. Dacă e invitat, merge și vorbește, dacă nu, nu are ce căuta! 

 

Condamnabilă declasare a funcției. A lipsit tabloului dezolant costumul popular al d-nei Dăncilă și inconfundabilul citit din pagini urmărind rândul cu degetul, stil “Plenara Județeană a PCR”. 

 

Dacă v-a întristat acest spectacol dezolant al europarlamentarilor noștri, întrebați-vă ce liste de candidați se pun la cale, chiar acum, pentru viitoarele europarlamentare. O să plângem după ăștia de-i avem. Vorba vine, că-i avem! 

 

În ce privește fondul problemei, dacă organizarea dezbaterii a fost un follow-up la declarația Juncker-Timmermans din 25 ianuarie, nu e de bine pentru România. Și nu m-am bucurat niciodată când țara noastră e pusă în dificultate, chiar dacă asta înseamnă un blam mare pentru PSD. Întrucât la PSD este întreaga responsabilitate, conchide Predoiu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22