Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFFestivalul
2018-02-20
5
Probabil că niciodată nu a fost Tudorel Toader dorit cu mai multă ardoare ca de Valentine’s Day, când Vasilica (premierul) l-a chemat de urgență lângă ea.

 Tudorel era în Japonia și luase cu el decizia „revocării sau nu“ a d-nei Kövesi, decizie fără de care PSD nu putea finaliza asaltul asupra justiției declanșat de condamnatul (în primă instanță) Vlad Cosma cu înregistrări din care rezulta că procurorii Negulescu (exclus între timp din magistratură) și Onea au colaborat cu el în fabricarea unor probe în dosarele lui Ponta și Ghiță. De fapt, Cosma denunța benevol la DNA Ploiești pentru a-și salva capul și tatăl (condamnat și el). Din Belgrad, fugitul Ghiță a participat și el la revoluția de la Ploiești cu amintiri despre Kövesi. Conform diversiunii, dacă cei doi procurori sunt vinovați, toată justiția e coruptă și toți inculpații sunt nevinovați. În acest scop, penalii au primit ordin de concentrare: hai la lupta cea mare, hoț cu hoț să ne unim și altă justiție prin noi să făurim.

 

Ce mai, avem inculpați profesioniști (și bogați) care luptă din greu pentru libertatea, independența și suveranitatea corupției. În context, Dăncilă s-a arătat și ea „îngrijorată“ că se pot fabrica probe unui premier. Mesajul era că Dăncilă, care-l păstrează pe Vâlcov consilier, nu se teme de un condamnat (alo, doamna, nu-l lăsați lângă tablouri și lingouri!), ci de justiție. Mă rog, nu e singura femeie atrasă de băieții răi. Partidul fierbea și el: ce caută Tudorel la conferințe despre „regenerare urbană“? Ce e aia? Noi avem degenerare urbană și regenerare suburbană: Dăncilă i-a făcut „autiști“ pe europarlamentarii care „dezinformează la Bruxelles“. Apoi s-a scuzat fiindcă greșise total adresa. În premieră absolută, Kövesi a ținut o conferință de presă (impecabilă) unde a precizat că „DNA nu fabrică probe“, care oricum sunt verificate de judecători, că Onea e cercetat de Inspecția Judiciară, că magistrații corupți sunt condamnați și că „festivalul inculpaților“ urmărește discreditarea justiției.

 

Ce-i festival ca valul trece: somat de Dăncilă să-și anunțe decizia, Tudorel a anunțat c-o va anunța peste șapte zile. Seara a intervenit și Iohannis - special guest star! -, care, complet neintrat în rol după vacanța în Tenerife, a precizat totuși că „DNA face o treabă bună“ și „momentan“ n-are motive s-o revoce pe Kövesi. Președintele se întâlnise înainte cu premierul deux-pièces Dragnea-Dăncilă. Și cum s-au înțeles? Rămâne Kövesi sau urmează și țopăiala juridică după țopăiala fiscală - cu multe țoape sărind peste cal: Tăriceanu le-a recomandat funcționarilor nemulțumiți de scăderea salariilor să treacă la privat, iar celor cu activități independente să treacă la stat. Păi și Tăriceanu, dacă e nemulțumit de statul paralel în care stă, să treacă în statul de drept. Tot el a pretins și că d-na Kövesi „nu vede bârna din ochiul ei“. Zău? I-ați dat cu bârna în ochi și acum vă mirați? În toiul festivalului, șefa Agenției pentru Egalitatea de Șanse a făcut un mare pas în viitor, propunând egalitatea între femei și utilaje: „de ce nu poate o femeie să fie motostivuitor?“. Poate, tovarășa, dar nu vrea. Cică își găsește foarte greu sufletul pereche. Doar Vasilica a acceptat să fie moto-premier, fericită că nu trebuie să gândească și are butoane colorate peste tot. //

TAGS : Tudorel toader kovesi dancila vâlcov coruptie ghita dragnea
Comentarii
Dumitru G Sin 2018-02-25
Dumitru G Sin mi-a plăcut aceast pasaj : ”În toiul festivalului, șefa Agenției pentru Egalitatea de Șanse a făcut un mare pas în viitor, propunând egalitatea între femei și utilaje: „de ce nu poate o femeie să fie motostivuitor?“. Poate, tovarășa, dar nu vrea. Cică își găsește foarte greu sufletul pereche. Doar Vasilica a acceptat să fie moto-premier, fericită că nu trebuie să gândească și are butoane colorate peste tot. //””
Adrian Angelescu 2018-02-22
De multa vreme favorita mea, in stil si esentze!
nicolaie apolzan 2018-02-21
Fara comentarii articolul dnei Tia care "zugraveste pe toti peretii "cu "ingramaditii" lu micutu ceausescu teleormanean.
m mircea 2018-02-21
Exceptionale texte! Intr-adevar ne prapadim de ris. Din pacate insa astia ne prapadesc tara.
Liviu din Timisoara 2018-02-20
Colegu, care ma pusese la zidul lui Minulescu (ca-i cam plangacios de felul sau ) ...chestia cu valul trecator e sigur din Glossa.Ai ca p-asta o stim toti. In rest, ne prapadim de ras cu doamna Tia , vai de pacatele noastre.
Total 5 comments.
Recomandari
5562
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22