Festivalul

Probabil că niciodată nu a fost Tudorel Toader dorit cu mai multă ardoare ca de Valentine’s Day, când Vasilica (premierul) l-a chemat de urgență lângă ea.

Tia Serbanescu 20.02.2018

De același autor

 Tudorel era în Japonia și luase cu el decizia „revocării sau nu“ a d-nei Kövesi, decizie fără de care PSD nu putea finaliza asaltul asupra justiției declanșat de condamnatul (în primă instanță) Vlad Cosma cu înregistrări din care rezulta că procurorii Negulescu (exclus între timp din magistratură) și Onea au colaborat cu el în fabricarea unor probe în dosarele lui Ponta și Ghiță. De fapt, Cosma denunța benevol la DNA Ploiești pentru a-și salva capul și tatăl (condamnat și el). Din Belgrad, fugitul Ghiță a participat și el la revoluția de la Ploiești cu amintiri despre Kövesi. Conform diversiunii, dacă cei doi procurori sunt vinovați, toată justiția e coruptă și toți inculpații sunt nevinovați. În acest scop, penalii au primit ordin de concentrare: hai la lupta cea mare, hoț cu hoț să ne unim și altă justiție prin noi să făurim.

 

Ce mai, avem inculpați profesioniști (și bogați) care luptă din greu pentru libertatea, independența și suveranitatea corupției. În context, Dăncilă s-a arătat și ea „îngrijorată“ că se pot fabrica probe unui premier. Mesajul era că Dăncilă, care-l păstrează pe Vâlcov consilier, nu se teme de un condamnat (alo, doamna, nu-l lăsați lângă tablouri și lingouri!), ci de justiție. Mă rog, nu e singura femeie atrasă de băieții răi. Partidul fierbea și el: ce caută Tudorel la conferințe despre „regenerare urbană“? Ce e aia? Noi avem degenerare urbană și regenerare suburbană: Dăncilă i-a făcut „autiști“ pe europarlamentarii care „dezinformează la Bruxelles“. Apoi s-a scuzat fiindcă greșise total adresa. În premieră absolută, Kövesi a ținut o conferință de presă (impecabilă) unde a precizat că „DNA nu fabrică probe“, care oricum sunt verificate de judecători, că Onea e cercetat de Inspecția Judiciară, că magistrații corupți sunt condamnați și că „festivalul inculpaților“ urmărește discreditarea justiției.

 

Ce-i festival ca valul trece: somat de Dăncilă să-și anunțe decizia, Tudorel a anunțat c-o va anunța peste șapte zile. Seara a intervenit și Iohannis - special guest star! -, care, complet neintrat în rol după vacanța în Tenerife, a precizat totuși că „DNA face o treabă bună“ și „momentan“ n-are motive s-o revoce pe Kövesi. Președintele se întâlnise înainte cu premierul deux-pièces Dragnea-Dăncilă. Și cum s-au înțeles? Rămâne Kövesi sau urmează și țopăiala juridică după țopăiala fiscală - cu multe țoape sărind peste cal: Tăriceanu le-a recomandat funcționarilor nemulțumiți de scăderea salariilor să treacă la privat, iar celor cu activități independente să treacă la stat. Păi și Tăriceanu, dacă e nemulțumit de statul paralel în care stă, să treacă în statul de drept. Tot el a pretins și că d-na Kövesi „nu vede bârna din ochiul ei“. Zău? I-ați dat cu bârna în ochi și acum vă mirați? În toiul festivalului, șefa Agenției pentru Egalitatea de Șanse a făcut un mare pas în viitor, propunând egalitatea între femei și utilaje: „de ce nu poate o femeie să fie motostivuitor?“. Poate, tovarășa, dar nu vrea. Cică își găsește foarte greu sufletul pereche. Doar Vasilica a acceptat să fie moto-premier, fericită că nu trebuie să gândească și are butoane colorate peste tot. //

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22