Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFSinistrul Justiției
2018-02-27
16
Trăiască și-nflorească marea corupție și conducătorul ei iubit! Adio justiție, pa dreptate, bonjour tristețe, salutare dictatură. La Centenar, birjar!

 

Coaliția corupției și-a atins scopul: mi­nistrul Justiției, sinistrul Tudorel Toader, și-a îndeplinit misiunea murdară pentru care a fost angajat de Dragnea și Tăriceanu și a cerut revocarea d-nei Kö­vesi din fruntea DNA, instituția cea mai titrată în lupta cu marea corupție. Momentul fusese bine pre­gătit mediatic: eșafodul pen­tru execuția d-nei Kö­vesi fusese ridicat, Gâdea era pregătit, iar groapa era săpată de cioclii de la Ghiță Pristanda TV - așa că PSD și-a permis să-l lase pe Tu­dorel să tragă singur, dispărând în culise după ultimele indicații (Tudorele, să nu te faci de râs). Și Tudorel s-a întrecut pe si­ne, făcând România de râs în toată lumea prin felul în care a executat comanda co­rupților. Chiar de la începutul recitalului, Tudorel a cerut presei să stea deoparte și „să nu-i filmeze foile“. De ce? Aveau de­sene obscene? Apoi, Tudorel Toader a citit „în diagonală“ un rechizitoriu cu 20 de ca­pete de acuzare adunate de pe micile ecra­ne, de prin telefoane și însoțite de co­mentarii personale: „justiția trebuie să fie bună, nu rea“. Serios, micuțule? Vor­bești de justiție sau de mamaia ta? Justiția trebuie să fie corectă.

 

Au urmat apoi acu­zațiile: „Kövesi a încălcat Constituția, a defăimat țara, a disprețuit parlamentul, dăunează DNA, a blocat guvernul, a pro­vocat conflicte constituționale, a con­testat CCR, a tergiversat, a prioritizat, s-a implicat, a refuzat, a obstrucționat“. Practic, a declanșat războiul din Siria, epi­demia de gripă și atentatele de la Paris. Dacă Tudorel avea și voce, îi ieșea o manea gen Vali Vi­jelie: aoleu, inima mea, Kö­vesi și DNA au defăimat co­rupția. Jalnic personaj. Și cabotin: „imaginați-vă un arestat, stă singur în ce­lulă, vorbește singur, ni­meni nu-l aude și pe urmă e achitat; nu doresc la ni­meni să fie victima unei erori judiciare“. Nu dorim la nimeni să fie victima propriei erori de judecată precum Tudorel, care nu știe că arestările sunt decise de judecători, nu de DNA. Dar asta o s-o afle și Tudorel când s-o face mare, dacă s-o va mai face vreo­dată - căci a optat pentru nanism politic. Motivul politic al execuției lui Kövesi - căci Tudorel n-a fost în stare să-l mas­cheze - este că DNA s-a atins de Dragnea: cele trei lucruri care s-au transformat în vreo zece capete (seci) de acuzare au fost anchetarea OUG 13, a HG privind Belina lui Daddy și refuzul lui Kövesi de a se pre­zenta (trimițând răspunsuri scrise) la comisia specială pentru noaptea alegerilor pentru 2009. Urât lucrat, rudimentar, ca într-o dictatură militară.

 

Toader n-a aș­tep­tat nici măcar rezultatul Inspecției Judi­ciare la DNA Ploiești, acolo unde Mircea Cosma, după 14 ani de domnie absolută ca PCJ, se credea contele „Cosma de Baia Ma­re“ (actualmente e Cosma de Răcoare), iar copiii săi, Vlad și Andreea, întrețineau o frumoasă relație de șantaj cu procurorii Oană și Negulescu, zis Portocală, întrucât are tot atâta creier cât coaja acesteia. Tu­dorel n-a discutat nici cu Kövesi. Probabil nu s-ar fi simțit în stare să susțină un dia­log cu ea. Tudorel e la nivelul lui Dăncilă, care s-a dus la Bruxelles cu obiceiurile din Videle: zici ca Juncker și faci ca Dragnea. Co­misia Europeană a reacționat dur însă după isprava lui Tudorel, iar mii de ro­mâni au protestat în stradă. Acum cine sunt „autiștii“ care dezinformează UE, ma­dam premier? Sigur, ultimul cuvânt în revocarea lui Kövesi îl are președintele Io­hannis, care-și menține susținerea pentru Kövesi și DNA și căruia nu i-a plăcut prestația lui Tudorel. Normal, cum să-ți placă niște indivizi buni numai să strice? Așa au făcut și cu revoluția fiscală: în 2016 PSD zicea că trecerea contribuțiilor la an­gajați e „fascism“ și „trădare națională“, iar acum le-a înfăptuit pe ambele cu en­tu­ziasm - căci nimic nu-i reușește mai bine decât trădarea. În același sens se înscrie și avertismentul dat de PSD justiției: cine se atinge de noi o pățește. Așadar, trăiască și-nflorească marea corupție și con­du­cătorul ei iubit! Adio justiție, pa dreptate, bonjour tristețe, salutare dictatură. La Cen­tenar, birjar!

TAGS : tudorel toader kovesi DNA gâdea CCR ghita justitie
Comentarii
Pensionar dupa Legea lui Boc - 2010 2018-03-06
DNA singura institutie care ne apara? Unde este "opozitia" (dezbinata, in loc sa fie unita) ? Ce fac : P-1oo, PNL, USR, PMP?
Dan Plesoianu 2018-03-01
@ Marius Nicolescu: Ma confundati cu Liviu Plesoianu.
Un pensionar 2018-03-01
Un proverb românesc spune „Cine azi fură un ou, mâine fură un bou”. Se pune următoare problemă: ce a făcut DNA când au furat oul? de ce acționează DNA după ce „hoții de ouă” ajung în fruntea statului? Ceva este putred în România (nu în Danemarca). Dosarul de acuzare are un număr atât de mare de pagini, încât mă îndoiesc că un judecător le parcurge pe toate pentru a da un verdict corect, potrivit convingerilor sale. Dacă cineva ne stă în gât, atunci trebuie condamnat. Și terminați cu tâmpeniile. Dacă judecătorul care condamnă o persoană nu-i interzice drepturile electorale (adică de a alege și de a fi ales), cu ce drept veniți dumneavoastră să i-le interziceți? Asta înseamnă, după părerea mea, independența justiției.
Alt pensionar 2018-03-01
Când politicienii furau un ou DNA se numea PNA și era al lui Năstase, ăla " cinstit " de crăpau casele sub el și se jucau mâțele cu motoceii. La noi nu există politician corupt. N' așa? Dumneavoastră cunoașteți vreo țară civilizată unde politicienii să nu facă pasul înapoi când fură în permanență de peste 27 de ani? Eu nu. Sau mint? Mai avem țări ca a noastră dar au conotații dictatoriale. Aveți nostalgia dictaturii? Eu nu.
Sorin 2018-02-28
Chiar daca mai greu le vor reusi toate manevrele mafiotilor neobolsevici. Ei stiu ca si-au luat tara inapoi la ultimele alegeri. Au majoritate peste tot, cu cateva exceptii. Greu de crezut ca vor iesi sute de mii de oameni pe frigul asta sa ii puna pe fuga. Desi UE mai poate sa puna lucrurile la punct nu o va face pentru au vazut ca nu au cu cine in estul europei si masurile care se impun ar fi prea dure si ar favoriza tot euroscepticii asa ca vor prefera o varianta soft.
Laura Bretan 2018-02-28
Doamnă Şerbănescu, l-aţi înnobilat pe Dorel de la Justiţie, scriind despre el, care urmează "neabătut indicaţiili conducătorului mult iubit şi stimat". Să lase el poziţia de universitar, pentru care evident nu e calificat, pentru aceea de mercenar al unor borfaşi fără ştaif, e lucru de mirare!? Ori este şantajabil, ori i s-a promis o recompensă nemaipomenită. În oricare dintre variante, este defect personajul.
Suntem în ultimul act al tragi-comediei care se joacă de peste 1 an -"The winter is here".
Dan Plesoianu 2018-02-27
(cont.)
La ora actuala, DNA a ramas singura reduta (mai mult un castel din carti de joc) in fata UE, cu care statul paralel se poate lauda, dar doar de fatada, ca Romania este o tara care lupta impotriva coruptiei, si astfel are dreptul sa se considere si sa fie acceptata ca stat european, si ca atare sa primeasca in continuare fonduri europene. In realitate insa, DNA, cu pretul citorva cazuri masive, are rolul de a proteja toate furturile comisa in ultimii 28 si mai bine de ani de catre sistemul securisto-sereist, si mai ales jefuirea tuturor retrocedarilor importante. In cazul meu, DNA are misiunea (de la cine oare ?!) de a tine in continuare ascuns jaful a aproximativ 1500 ha de teren, si alte proprietati, de catre statul roman, si instrainarea acestora catre terte parti, in moduri absolut ilegale, si pe criterii total ascunse. In plus, DNA se face ca pune sub acuzare diversi pesedisti importanti, doar pentru a-i lasa pe restul pesedistilor sa fure neimpiedicati Cum se explica faptul ca Dragnea-Belina a aparut brusc doar acum citeva luni, cind acest Dragnea fura de 20 de ani ?!
Dan Plesoianu 2018-03-01
Ma confundati cu Liviu Plesoianu
Marius Nicolescu 2018-02-28
@ Dan Pleșoianu (cont.) - Tovarășe Pleșoianu, că domnule nu pot să vă mai spun (colaborați doar la Sputnikul sovietic), mărturisesc că 1) mi-e tare milă de dumneavoastră când văd că nu vă mai săturați să stați cu statul paralel în gură și 2) este a nu știu câta oară când vă plângeți că nu ați fost despăgubit pentru cele 1500 ha de teren. Nu sunteți singurul păgubit, tovarășe Pleșoianu. E foarte multă lume în situația dumneavoastră care nu se plânge la gazetă. Acum vă întreb: Daca cei pe care-i vreți morți alcătuiesc statul paralel, voi PSD-ALDE-UDMR-Alte Minorități ce sunteți? Statul PARAparalel? Apoi, vă rog să socotiți din cei 28 de ani invocați, câți dintre acești ani a fost la conducerea țării PSD? Doar atât îmi doresc să răspundeți. Iar dacă bunicii dumneavoastră au fost atât de bogați in interbelic nu înțeleg cum ați reușit dumneavoastră să gravitați în jurul PSD și al aliatului vostru sovietic. Mare-i Grădina Lui.
Dan Plesoianu 2018-02-27
In timp ce sint de acord cu mai tot ce spuneti, si va admir si citesc articolele de ani de zile, trebuie sa stiti ca DNA, "cea mai titrata in lupta cu marea coruptie", in cazul meu, care priveste media coruptie, DNA a falsificat anchete, a facut rechizitorii de asemenea false, in cel mai pur stil stalinisto-comunist, scotind infractorii care au delapidat fonduri APIA basma curata, si chiar dind vina pe mine ca nu I-am lasat sa fure mai mult. Deci cred ca trebuie sa cunoasteti ambele fete ale DNA, inainte de a-I ridica osanale. Iar cele ce le spun (putind fi usor dovedite cu actele pe care le pot pune la dispozitie), s-au intimplat pe toata filiera DNA: centru (Bucuresti), Craiva (procuror de caz si procuror sef). Asa ca, avind in vedere aceste aspecte, trebuie sa stiti ca situatia justitiei in Romania este cu mult mai grava, nefiind, oractic, posibil, ca cineva sa isi gaseasca dreptatea, daca sistemul l-a luat in colimator...
Marius Nicolescu 2018-03-01
@ Dan Pleșoianu: Îmi pare nespus de rău, dar ați avut răspunsuri generale, vagi. Nu ați reușit să mă convingeți. Vă rog, dacă sunteți dispus la un dialog să-mi răspundeți punctual la întrebări. Având în vedere că în România toată clasa politică refuză dialogul argumentat și tenace, dezbaterea fermă dar civilizată, confruntarea adultă susținută cu un singur respect pentru preopinent, folosind în schimb gesticulația rutinier-funcționărească și automatismul în gândire și un limbaj submediocru în toate. Ticăloșia politicianului român trăiește în iraționalitatea prostiei. În impostura lor își trăiesc golul interior. Sunt resentimentari până la absurd. 1) Admițând faptul că DNA acționează cu dublă măsură, și politicienii noștri de carton se îneacă în vile, automobile ultraluxoase și bani, exagerat de mulți bani de ce este nevoie ca o mână de " oameni " să modifice legile justiției de o manieră brutală, năucitoare și cu vădită părtinire? 2) Vă este clar, sau nu, că dacă Johannis, Coldea, Maior, Kovesi reprezintă statul paralel dumneavoastră pesediștii reprezentați statul PARAParalel? Da sa nu? 3) Dacă nu stat PARAParalel atunci statul MAFIOT. Sau cum? 4) Nu aveți nicio reținere când folosiți termeni cum sunt Statul Paralel, Sorosiști? Nu vă e rușine de acest popor amărât care abia se mai târăște în sărăcia lui? Dacă vă veți hotărî să răspundeți, încă o dată vă rog să aveți delicatețea să răspundeți punctual.
Dan Plesoianu 2018-02-28
Si, to'ar'su' gradu' Probo, stati un pic mai rasfirati ! Se vede cit de colo ca sinteti "moderatorul" acestui sit, inzestrat cu puteri supraumane de catre autistii (termen certificat oficial a nu fi ofensator) de la SRI, incit puteti adauga, sau nu, pe pagina, butonul "Raspunde". Ce e mai grav este ca faceti acest lucru pe banii nostril de taxe.
Dan Plesoianu 2018-02-28
Si, mai mult, toar'su' gradu', absolut tot ce am spus este 100% adevarat.
Dan Plesoianu 2018-02-28
Totul e foarte concret, daca puteti intelege ceea ce cititi. Si pot pune la dispozitie oricit de concret doriti. Cu toate ca se poate mirosi de la distanta damful dvs. securisto-sereistic. Iar spatiul pare a fi suficient, si, daca dna. autoare nu se revolta, dvs. aveti cu atit mai putin dreptul. Nu mai sintem in epoca suportului fizic, ci a celui virtual. Evident, dvs. sinteti Antena 3 paralela.
Probo 2018-02-27
D-le Plesoianu, nimic concret doar lozinci si fabulatii tip Antena 3.
Si ati folosit ata spatiu !
Isoscel 2018-02-27
Magistral ! Nu stiu daca Doamna Tia Serbanescu a iesit vreodata la manifestatiile anti mafia rosie, dar daca ar reusi sa mearga, cu siguranta ca lozincile ar fi si mai savuroase si mai taioase . Iata, sinistru rimeaza foarte bine cu ministru ! Sau, din ce am mai retinut, s-ar putea zice una cam asa: Tudorele nu uita, legea nu-i mamaia ta ! Si altele ! Sarut mana, Doamna Serbanescu !
Total 16 comments.
Recomandari
8694
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22