Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCaricatura
2018-03-13
3
Nimic nu-i mai iese ca lumea PSD-ului dacă și la congrese - pe care le are în sânge - a început să dea rateuri. S-au dus congresele unde pentru alegerea președintelui aveau loc lupte grele, trădări, negocieri, aranjamente și intervenții oculte.

 

Acum, alegerea președintelui a dispărut din repertoriul congresului extraordinar, transformându-l într-o parodie nonmuzicală: My Fair Daddy. Or, un congres fără alegerea președintelui e ca pușca fără gloanțe și cureaua lată fără pantaloni. O caricatură. De altfel, în afară de lăutari (Tăriceanu, Kelemen), singurii care au cuvântat au fost Dragnea și Dăncilă - cea dinainte aleasă președinte executiv al PSD. Congres pentru doi.

 

Dragnea a vorbit după regula „decât puțin și prost, mai bine mult și fără rost“ și s-a proiectat în viitor (în 2040), când vom fi a opta economie a UE, vom fi lider regional, vom fi nod de infrastructură internațională. Practic, vom fi oale și ulcele. Din prezent, Dragnea a reținut doar că „statul paralel s-a infiltrat nu numai în politică, dar și în media, în societatea civilă, în mediul de afaceri“. Ba chiar și în UE și în SUA. Apoi, Dragnea s-a întors în trecut, întrebând sala: „Vreți să mai fiu președintele vostru?“ - exact ca Dictatorul care-și întreba același lucru subalternii în decembrie ‘89. Apoi a venit elicopterul și l-a luat. Iar după 30 de ani a apărut Dăncilă, care, în calitate de „prim-ministru a României“, s-a întrebat: „Unde vom fi peste 20 de ani?“. Păi, unii vom fi, într-adevăr, acolo unde nu e nici durere, nici suspin, iar ceilalți vor plăti din greu datoriile și nesăbuințele guvernanților de azi. Dăncică a prezentat apoi cele o sută de măsuri pe care le va lua până la Centenar. Unde merge suta, merge și muta. Unii colegi din PE o credeau pe Vasilica „mută“ fiindcă în două mandate nu-i auziseră glasul. Au fost norocoși. Cine o aude ori moare de plictiseală, ori obosește numărându-i greșelile: zilele trecute a zis de șase ori „imunoglobină“ în loc de imunoglobulină. Asta nu l-a împiedicat pe Dragnea s-o susțină „fără ezitare“ pe Vasilica, în dauna d-nei Andronescu (pe care nici n-au lăsat-o să vorbească) și să stabilească noua formulă de conducere a PSD: 16 vicepreședinți regionali, câte un bărbat și o femeie din fiecare regiune.

 

Ca la dansuri populare. Perechile astfel formate (Firea - Robert Negoiță) reprezintă vicepreședinția tradițională. Firea se arătase totuși nemulțumită de guvernele PSD, care „îi pun bețe în roate“ – deși s-a învârtit bine în viață, iar la Primăria Capitalei se fac multe învârteli. Văzând cum dispar din conducerea PSD toți criticii lui Daddy, Codrin Ștefănescu a făcut o criză: „îmi vine să rup hainele de pe mine și să plâng de situația în care s-a ajuns“. Uite în ce hal l-au adus! Și doar știau că suferă cu nervii. Dar și Dragnea s-a enervat după ce George Maior i-a confirmat prezența la sindrofiile SRI, iar din Brazilia s-a aflat că e anchetat pentru spălare de bani. Poftim! Și statul paralel Brazilia îl persecută. Ole! Acum, că nu se mai hrănește la popota SRI, de unde-și iau baronii banii și acoperiții gologanii, Dragnea a mărturisit că mănâncă în fiecare zi „o Eugenia“. Canibalism, ai? Singura surpriză a fost că Daddy și-a scos logodnica (jună și blondă) la congres, anunțând că se căsătoresc „cât de curând“. Tot ca Ponta, în China? La vita e bella, la vitta e Belina.

TAGS : PSD Dragnea congres dancila daddy tariceanu vasilica andronescu
Comentarii
BASCA 2018-03-15
O bascalie inteligenta de la o maestra a satirei politice,mi-e teama ca nu-i deranjeaza prea mult pe calaii limbii romane si nu numai, aceste sarje usturatoare.Sunt toleranti asemenea inaintasilor lor cu bancurile cu nea Nicu si Leana,o supapa de aerisire sau antiprostire.
Minerva 2018-03-14
Lo siento mucho, pero 'Ole'! en Brazilia? Si nici "imunoglobina" nu este "proprietatea intelectuala" a doamnei Dancila, dansa l-a imitat pe ministrul tehnocrat al sanatatii, increzandu-se in "profesionalismul" lui Vlad Voiculescu ...
George Santo 2018-03-14
Mult stimata D-na Serbanescu,

Din nou am savurat articolul dvs. Va iubesc ( platonic ), ptr. mintea ascutzita, analiza corecta si un in ultimul rand ptr, umorul fin cu care ne delectatzi in fiecare articol.
Doar o singura obiectziune, mult prea rare inscrisurile dvs. M-ar bucura enorm sa va pot lectura cel putzin saptamanal.
Cu deosebita consideratzie si admiratzie,

George Santo
Total 3 comments.
Recomandari
6776
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22