Posedații

După congresul PSD de instalare a lui Dăncilă ca președinte executant, lucrurile au început să se așeze: „numărul deținuților care ies din penitenciar e mai mare decât al celor care intră“, a „ievaluat“ cu mândrie Tudorel, semn că marea revoluție națională de eliberare a infractorilor e pe drumul cel bun - ca și inflația, care a ajuns la 4,7%

Tia Serbanescu 20.03.2018

De același autor

„Inflația e normală când cresc veniturile“, ne-a lămurit Tăriceanu, iar de inflație „n-a murit nimeni“. Nici de prostie n-a murit nimeni, așa că Tăriceanu vrea să candideze la președinție, dar își ține secretă intenția – precum Dragnea, care nu știe dacă mai rezistă până la alegeri. Cu toate acestea, de cum au văzut-o pe iubita lui Dragnea la congres între oficialele Firea și Carmen Dan, televiziunile s-au și repezit s-o prezinte ca viitoarea „primă doamnă“. Numai că Dragnea a infirmat logodna. Păi, cum așa? A pus-o moț la congres în calitate de concubină? Urât. Acuma, dacă tot a compromis fata la congres, Daddy ar trebui s-o ia cu acte - deși par mai degrabă tată și fiică decât Romeo și Julieta. Dar, vorba lui Anton Pann: „Motanul când îmbătrânește șoareci mititei iubește“. Valabil și pentru alte feline. Dar cel mai pasional cuplu politic s-a ivit după audierea lui Coldea la Comisia SRI, când între Daddy și Ponta s-au întețit disputele despre cine e statul paralel, ce vrea el, ce a făcut, cu cine, unde și pe ce bani.

 

Coldea a zis că el a vorbit despre „statul vertical“ (deși pe orizontală s-au creat cariere mult mai spectaculoase) și s-a plâns că SRI e atacat de „oameni care ne cultivau insistent“. Mai mult insistent decât cultivat, mai puțin pesedist și mai mult posedat, Dragnea a promis dezvăluiri despre „lucruri la care nici nu v-ați gândit“. Serios? Ce altceva să aflăm de la corupți decât că erau mână în mână cu serviciile (uitând că serviciile n-au prieteni, ci doar complici) și călăreau împreună țara, iar după ce au căzut de pe cal și-au vărsat fierea arătându-se cu degetul unul pe altul și pretinzându-se victime nevinovate. Adevărul e că sunt odioși și călare, și pe jos.

 

Râmătorul Ghiță (fugit la Belgrad) i-a deconspirat pe cei care frecventau SRI, iar Ponta a dezvăluit că Dragnea avea oameni în DNA care l-au avertizat că-l păștea un flagrant. Imediat, Ponta s-a dus cu Dragnea la Maior și Coldea, iar statul paralel a rezolvat problema. Aha, deci Ponta a umblat cu intervenții blocând justiția. Acum umblă cu amenințări: „Dacă Maior și Coldea vorbesc, Dragnea face 150 de ani de pușcărie“. Unde? Dacă se schimbă Codul Penal după voia lui Dragnea, nu mai calcă picior de corupt la zdup. Interzis! Dragnea a replicat și el că „Ponta și-a făcut guvernul cu Maior“. Aici s-a băgat și Vanghelie pe fir zicând că „Ponta cu Ilie Sârbu și Maior făceau listele cu arestări ale incomozilor“. Ba „Dragnea era sluga SRI, a ghițăit Ponta, el îi făcea cadouri lui Coldea și alerga cu șoriciul după Kövesi, noi îl numeam chelnerul statului de drept“. Chelner sau killer? Căci Dragnea vrea o lege contra celor care „defăimează statul român“. Care dintre ele? Statul paralel, statul vertical, statul de drept, statul degeaba, statu-quo? Faptul că paraleii statului paralel se bălăcăresc între ei etalându-și ororile arată în sfârșit cât de bolnavi de putere și mutilați de corupție sunt. Hai, continuați! Statul paralel sunt ceilalți, nu-i așa? 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22