Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFSa mintim din patriotism
2018-03-28
22
Stiu ca astazi ar urma sa fie "judecata" de catre Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei", asemeni "faptei unui raufacator", declaratia pe care domnul Cristian Preda (Cavaler al Ordinului) a facut-o in calitatea sa de europarlamentar independent, in plenul Parlamentului European (PE) la 29 noiembrie 2017, recurgand la faimoasele "interventii de un minut".

 

 

 

Aceasta microunitate de timp, care figureaza in fiecare sedinta plenara a PE, este pusa la dispozitia parlamentarilor europeni pentru a semnala, clar si concis, derapajele puterii in tara din care provin. Ei sunt chemati sa spuna, prin statutul lor de alesi ai cetatenilor Europei, daca, in tara lor, reprezentantii puterii slujesc cauza statului de drept si interesele cetatenilor sau, dimpotriva, propriile interese.

 

Ca cetatean al Romaniei, care s-a simtit excelent reprezentat de un europarlamentar ca dl Cristian Preda (e important sa nu uitam ca el pe mine ma reprezinta acolo, nu partidul aflat la guvernare), nu-mi este indiferent ce se intampla astazi la ora 16 cu domnia sa.

 

Cu atat mai mult cu cat "judecata" are loc in contextul in care reprezentantii puterii vantura o lege a defaimarii cu criterii imposibil de stabilit.

 

Daca inteleg bine, pentru defaimare este chemat domnul Cristian Preda in fata Consiliului Ordinului, alcatuit majoritar din membrii PSD.

 

In joc e proiectul de a retrage acest Ordin suprem (infiintat in secolul al XIX-lea de Alexandru Ioan Cuza) unei persoane care, in minutul interventiei sale de la Bruxelles, a dezonorat, s-a spus, suprema distinctie nationala prin "atitudinea sa nepatriotica". Continutul acestei interventii a fost publicat la vremea lui in presa romaneasca, asa incat acum, cand autorul ei este chemat sa se justifice pentru "ce a facut", merita sa-l avem sub ochi. Iata ce "grozavii" a spus dl Preda despre tara lui in noiembrie anul trecut:

 

"La Bucuresti avem din nou o criza grava a statului de drept. E vorba, ca si-n ianuarie, de o incercare de a modifica Legile Justitiei, pentru a proteja politicieni corupti. Atunci, Guvernul a folosit o ordonanta de urgenta. Acum, e utilizata dictatura majoritatii parlamentare.

 

CSM si peste 4.000 de magistrati au aratat ca modificarile vor distruge autonomia puterii judecatoresti. Comisia Europeana a cerut Guvernului sa consulte Comisia de la Venetia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarma.

 

Sefii celor doua camere au un interes direct in aceste schimbari, unul dintre ei fiind condamnat, iar celalalt aflandu-se sub ancheta pentru marturie mincinoasa. Cei doi sunt liderii partidelor care alcatuiesc coalitia de guvernare, asa ca blocajul politic e unul major.

 

Zeci de mii de oameni au iesit in strada si asteapta un ajutor de la Bruxelles. Ma tem ca doar o reactie dura mai poate rezolva ceva.

 

Personal, cred ca ar fi oportuna activarea articolului 7 al Tratatului si suspendarea dreptului de vot al reprezentantilor Guvernului roman in Consiliu."

 

E oare o singura propozitie neadevarata in afirmatiile de mai sus? Pentru milioane de romani ele sunt limpezi ca apa de izvor. Cand evoci fapte, nimeni nu te poate acuza de neadevar sau defaimare. Cand constat ca X e beat in sant, nu mint spunand cu glas tare acest lucru si nici nu defaimez. El se defaimeaza singur, prin starea de betie in care a ajuns de buna voie. Corelatia cu adevarul sau neadevarul e aici de ordin constantativ.

 

E oare fals ca guvernele PSD au incercat sa modifice Legile Justitiei pentru a proteja politicieni corupti? E oare fals ca in Romania, in clipa de fata, exista o dictatura a majoritatii parlamentare? E oare fals ca CSM si 4.000 de magistrati au aratat ca amendamentele propuse vor distruge autonomia magistratilor? E oare fals ca presedintii celor doua camere sunt pusi sub ancheta judiciara si au un interes direct in amendarea Legilor Justitiei? E oare fals ca zeci de mii de oameni au iesit in strada, simtindu-se jefuiti de drepturile lor?

 

Atunci ce i se poate imputa domnului Preda? Ca spune adevarul? Ca nu a spus o minciuna? Ca respecta regula clubului european in care am fost primiti si pentru care statul de drept e sacru si denuntarea distrugerii lui o obligatie ce decurge din contractul cu alegatorii si un punct de onoare? Ca nu accepta identificarea partidului de guvernamant cu Romania?

 

Domnul Preda nu poate fi tras la raspundere de nimeni pentru judecatile sale politice si in nici un caz pentru cele care nu convin unui partid sau guvern. Opiniile exprimate de un deputat in Parlament nu pot fi incriminate, iar imunitatea sa in raport cu aceste opinii e totala.

 

El nu poate fi anchetat pentru pozitiile lui si pentru valorile in care crede si pe care le slujeste. Drept care el nu e doar liber sa spuna ce crede, dar, ca europarlamentar, el are obligatia morala sa spuna tot ce, din punctul de vedere al democratiei, nu merge in tara lui. Caci potrivit tratatelor europene, el ii reprezinta pe cetateni, si nu guvernul tarii.

 

Si cu atat mai putin un guvern care duce tara de rapa. Care o tine pe ultimul loc in Europa la toate capitolele vietii sociale: sanatate, invatamant, cultura, infrastructura, cel mai mare numar de minore care nasc, cea mai haotica fiscalitate, cea mai baroca birocratie, cea mai inalta cota de analfabetism functional.

 

Care se evidentiaza prin incompetenta membrilor sai, prin nepotism, prin coruptia devenita endemica in partidul care l-a propus ca Guvern. Cea mai feroce defaimatoare a Romaniei in clipa de fata, a spus cu un enorm bun simt ziarista Raluca Ion, este statistica. Ea ne defaimeaza fara drept de apel, asezandu-ne fara crutare pe ultimul loc al Europei.

 

In fond, reprezentantii PSD ii reproseaza dlui Preda ca, de dragul Romaniei, nu vrea sa minta. Patriotic dupa ei ar fi sa ne acoperim hotii si demolatorii Justitiei si sa trecem cu vederea formatul intelectual rusinos - si umilitor pentru noi toti - al celor pusi de partid sa guverneze. Dar ce patriot isi apara tara ascunzand sursele raului ei? Si poate fi interesul national slujit altfel decat prin adevar?

 

Cand in propozitia finala a alocutiunii sale, dl Cristian Preda cere activarea punctului 7 al Tratatului (care se produce daca un guvern incalca principiile statului de drept) si, deopotriva, "suspendarea dreptului de vot al reprezentantilor guvernului roman in Consiliu", acest lucru nu inseamna - cum cu rea credinta sau din vinovata necunoastere s-a spus - ca s-a cerut suspendarea dreptului la vot al Romaniei in Consiliul Europei.

 

In Consiliul UE (si nu in Consiliul Europei) exista departamente de resort in care reprezentanti ai guvernelor din toate tarile UE vin sa legifereze, impreuna cu deputati europeni, in domeniile educatiei, afacerilor externe si interne, justitiei etc. Si ce poate fi mai firesc, in acest context, decat sa ceri suspedarea dreptului la vot a reprezentatilor unui guvern de incompetenti care a pus la pamant educatia, transporturile, justitia, administratia si toate sectoarele vetii sociale?

 

Dar aici nu e vorba decat de o reglare de conturi politica. Cine nu recunoaste ca statul e partidul si partidul e tara trebuie condamnat ca defaimator, "ca denigrator al tarii in plan extern", cum s-a exprimat doamna prim-ministru, uitand ca, in Uniunea Europeana fiind, Romania se afla tot timpul, laolalta cu cele 27 de tari, "in plan intern", nu "extern".

 

Din 2007 si pana azi, acasa al nostru inseamna Romania si Europa deopotriva. Iar gunoiului care se strange in casa ii sta bine nu sa fie ascuns prin colturi, ci adus la vedere pentru a fi degraba scos din casa noastra.

 

Ar mai fi niste intrebari de pus si in legatura cu compozitia Consiliului de onoare care-l judeca pe dl Cristian Preda. Nu am de gand sa ma opresc asupra fiecaruia din cei sapte si sa ma intreb pentru ce merite a primit Steaua Romaniei fiecare din ei si pentru ce comportament ales locul in Consiliul de onoare.

 

Un singur personaj insa pare sa fie in totala incompatibilitate cu functia pe care o detine in Consiliu. In Legea nr. 77 din 7 mai 1999, privitoare la Regulamentul Ordinului, la art. 22 scrie: "Calitatea de membru al Ordinului national Steaua Romaniei se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte incompatibile cu calitatea de membru al ordinului, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului".

 

Or, inauntrul Consiliului de onoare se afla un condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva care, potrivit regulii de mai sus, este vizat pentru retragerea distinctiei.

 

Astazi, domnul europarlamentar Cristian Preda va sta in fata domnului condamnat la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, dr. Serban Bradisteanu, si va fi judecat de el. Cel care ar fi trebuit sa-si piarda prin cazier demnitatea Ordinului "Steaua Romaniei" va vota la o adica retragerea acestui Ordin lui Cristian Preda.

 

Sa asteptam ora 16.

 

Text publicat de  ziare.com

TAGS : defaimare cristian preda ordinul steaua romaniei gabriel liiceanu parlamentul european
Comentarii
Europarlamentar 2018-04-03
Șerban Brădișteanu a fost condamnat pentru cai verzi pe pereți de justiția kovesisto-băsistă. Cristian Preda este o struțo-cămilă politică multpreasăltătoare dintr-o barcă într-alta, un carierist oportunist aterizat (ca să nu spunem eșuat) pe criterii politruce la Bruxelles. Acolo nu a făcut nimic altceva decât să se plângă - la ordin - în corul bocitoarelor condus de Monica Macovei. Cristian Preda mai e și mare colecționar de titluri, titulaturi, diplome și medalii. Dacă i s-ar lua vreo medalie ar plânge ca un puști colecționar de mașinuțe după pierderea uneia din ele. Acuma, la el nu mă miră, știindu-l că e așa cum e - țopa-țop de la Corneliu Coposu direct la Băsescu-n poală, de care a uitat după ce a ajuns europarlamentar. Mă miră însă cum a putut Gabriel Liiceanu să se amestece cu pleava băsistă, acceptând la rându-i să fie decorat. În ultima vreme mă miră, de fapt, din ce în ce mai puțin, văzând cum sare ca un leu-paraleu în apărarea unora de tipul (teapa) lui Preda. Deh, cin-se-aseamănă s-adună, sau măcar spune-mi cu cine te-nsoțești ca să spun cine ești.
?????? 2018-04-02
Ca să vedeți că Băsescu i-a dat și lui Liiceanu două decorații, deși dumnealui ar fi zis că nici filozof nu ar fi trebuit să fie; însă nu în acele vremuri ?
?????? 2018-04-02
Considerați faptul că are nevoie de apărători în mass-media că ar putea fi o dovadă că nu i se cuvenea distincția acordată ,domnului Preda ?
Vicentio B. 2018-04-01
"Aceasta microunitate de timp,..."

la care se refera dl. Liiceanu, imi reaminteste de alocutiunile succesive ale domniei sale si a celui, pe care eu l-am numit "dr.TT", din cadrul Parlamentul UE. Ex- Judecatorul CCR a avut o prestatie din care cei cu buna - credinta, au inteles ”MISIUNEA” actualului Min. al Justitiei din Romania din cadrul Guvernului PSD, recte Dragnea. ”MISIUNEA”, in substanta ANTI – MORALA versus dl. Preda se regaseste si in articolul de fata.

In acest context, este IMPOSIBILA prezenta bunei - intentii prin inducerea formularii "GASCA DRAGNEA", numai pentru a putea- "prin simetrie" - induce formularea „GASCA LIICEANU”, asa cum a procedat "MIHAI 2". Relatia MORALA & LOGICA lipseste. Prin notiunea de LOGICA, m-am referit la ARGUMENTE in necesara relatie PREMISE - CONCLUZIE.

Postarile de mai jos ”MIHAI 2” – dovedesc apetitul acestuia de a intretine DIVERSIUNEA in format „A 3”. El - ”MIHAI 2” – afirma acum „de dragul delimitarii”, ceea ce este un NEADEVAR GROSOLAN, deoarece este rapid verificabil faptul ca, „MIHAI 2” a folosit formularea „prin simetrie” . Notiunea”simetrie” se refere la o „Proprietate a unui ansamblu spațial de a fi alcătuit din elemente reciproc corespondente si de a prezenta, pe această baza, anumite regularitati; proporționalitate, concordanță, armonie între părțile unui tot, între elementele unui ansamblu etc.” – LOGICA (premise – concluzie) la ”MIHAI 2” datorita TENDENTIONISMULUI directia DIVERSIUNE, se regasesc, de regula, intr-o crassa disproportie, adica ceva de genul „In anul 79 Pompei a fost distrus prin eruptia vucanului Vezuviu, asa dar, Albert Einstein a murit in 1955 in Princeton.”

PS.
In situatia dlui Preda, adica a lipsei in relatia – LEGE & MORALA – imi exprinm opinia in sensul ca,
DACA cei din Consiliul Ordinului vor deciziona in defavoarea domniei sale, dl. Cristia Preda ar TREBUI sa actioneze prin actiunea civila, recte la Instanta ICCJ – Contencios.


?????? 2018-03-31
Considerați prezența doamnei Kovesi la reuniuni GDS ar putea fi apreciată ca o imixtiune a membrilor unei astfel de asociații în treburile justiției ? Întenții de influențare a activităților unor decidenți cu responsabilități în domeniul justiție ?
Imreh Istvan 2018-03-31
Cand s-a retras tot pentru defaimarea tarii distinctia acordata Dlui Kelemen Hunor respectiv Dlui episcop Tokes Laszlo, nimeni nu a fost ofensat, desi si acestia si-au exprimat doar parerile lor despre derapajele din tara. Tacerea de atunci se razbuna acum!!!!!!!
TOSA IOSIF 2018-03-31
MA bucur ca existati d.le G.L.Insfarsit o coloana vertebrala autentica , utila ; extrem de necesara in aceste vremuri .
Santa Barbarul 2018-03-31
Sunteți o perie de haine
Vicentio B. 2018-03-30
CEL MAI DUREROS ADEVAR,

in opinia personala, din EXCELENTA sinteza CORECTA si CONCRETA, prezentata de dl. Gabriel Liiceanu, consta in formularea: “Si cu atat mai putin un guvern care duce tara de rapa. Care o tine pe ultimul loc in Europa la toate capitolele vietii sociale: sanatate, invatamant, cultura, infrastructura, cel mai mare numar de minore care nasc, cea mai haotica fiscalitate, cea mai baroca birocratie, cea mai inalta cota de analfabetism functional.”.

Este greu de inteles, cum aceasta TRAGEDIE „Made in Romania“ a ramas – INCA – fara comentarii, care se regasesc in “sa spunem adevarul din patriotism”. In acest context, si pentru fapul ca, unul din comentarii se refera la Niccoló Machiavelli (1469 - 1527), citez aici DOUA din aforismele sale:

• „Nici un conducator nu se plange de pacatele comise de poporul sau, caci acestea
sunt doar consecințele propriei sale neglijente sau ale faptului ca el este supus
acelorasi vicii.”
• „Nu prima persoană care ia arma este instigatorul dezastrului, ci cel care îl forțeaza.”

PS. Este evident ca dl. Preda NU s-a plans de Tara sa,
CI de categoria speciala din Parlament, care sub BAGHETA tandemului DELICTUAL LD - CPT,
practica VOTUL IMPERATIV, strict neconstitutional, dar care functioneaza "ca uns" din
motivele existentei sistemului "MML" - MANUS MANUM LAVAT !
Vlad Lazăr 2018-03-30
Vă rog mult, nu uitați diacriticele!
Costin Sandu 2018-03-30
”să mințim din patriotism” - asta faceți Dv, domnule Liiceanu. Credeți că sunteți patriot atunci când recurgeți la denigrare, la defăimare, la ponegrire, la discreditare, arătând cu degetul. Găsiți poate o justificare pentru că o faceți ”pentru binele națiunii” scriind cai verzi pe pereți despre personaje antipatice Dv. Scuza ”patriotică” nu acoperă minciuna, domnule Liiceanu. De altfel, din câte știu, ați și fost reclamat la Comunitatea Europeană pentru acuzații defăimătoare, pur imaginative și umorale. Hadeți să nu mai folosim minciuna agresivă pentru răfuieli personale.
Vicentio B. 2018-03-29
"CAMELEONUL" la "datorie"

CEL care posteaza aici /acum folosind nickname "MIHAI 2" este acelasi, care l-a acuzat public pe Gabriel Liiceanu de faptul ca, publica SPIONI racolati de KGB la ordinul lui Stalin. Formularea sinteza a acestui "MIHAI 2" , care se comporta precum "un acoperit dar ... nu suficient" a fost (citez). "de ce publici sioni filozofule ?" Recent, acelasi "MIHAI 2" l-a acuzat pe Gabriel Liiceanu ca fiind SEF de Gasca, postand formularea "Gasca Liiceanu". Deoarece Gabriel Liiceanu publica cu o anumita regularitate in Revista 22, acest "MIHAI 2" induce implicit acuzatia publica de "Gasca", ceea ce inseamna, ca NU numai Revista 22, CI si cei care transmit VIA INTERNE opini favorabile dlui. Liiceanu, fac parte din aceiasi Gasca. Este IMPOSIBIL ca "MIHAI 2" sa nu stie ce inseamna acest
substantiv. care se refera la persoane certate cu morala, aflate la periferia societatii.

Culemea TUPEULUI acestui "MIHAI 2" , pe care, datoritta schmibarilor repetate de opinie in contradictoriu, recte in format "A 3", l-am numit "CAMELEONUL", consta in faptul ca, s-a auto-declarat si "beneficiar al Revistei 22" . EXACT din aceasta pozitie, "MIHAI 2" practica DIVERSIUNEA din care ZEFLEMISMUL, CINISMUL, AROGANTA,, IMPOSTURA, INEPTIA, apartin RUTINEI. Recenta "explicatie" oferita de "MIHAI 2" consta in "devastat emotional". Titlul "sa mintim din patriotism" l-a atras RAPID pe "MIHAI 2" - din aceleasi motive, recte caracteristicile CAMELEONULUI:. schimba CULOAREA, se agata cu GHIARELE, vaneaza CU LIMBA:
MIHAI 2 2018-03-30
Care o fi CULOAREA unei postari care contine formularea // CAM GREUTZ DECI CU PUTEREA DE ACOPERIRE // ? Banuiesc ca ati tradus-o mai intai in germana si abia apoi ati zabovit buchisind-o , ceea ce explica gresita intelegere. Va asigur insa ca nu este ELOGIOASA si prin urmare pastreaza //culoarea// pe care am utilizat-o constant in exprimarea punctului meu de vedere referitor la dl Liiceanu . Si continui sa cred ca incomparabilele sale merite ca editor de carte Humanitas , domnia sa a gresit fundamental publicand , fara macar o cuvenita atentionare a publicului din Romania, o lucrare a unuia care, cand nu filosofa, fotografia bazele americane din Marea Britanie si Germania si trimiteav pozele lui Stalin.
MIHAI 2 2018-03-30
Nu este frumos ceea ce faceti. Realitatea este ca la un moment dat eu m-am referit la GASCA LUI DRAGNEA. In cuprinsul aceleiasi postari am explicat ca - de dragul delimitartii - inteleg ca pe toti cei care LUPTAM contra lui Dragnea, oricat am fi de putini si de slab-combativi sa ii denumesc generic GASA LUI LIICEANU. E ca in versurile lui Mircea Cartarescu , acele copiate de la Sorescu.... pentru ca trebuiau sa poarte un nume, un singur nume....bla-bla ...EMINESCU....
parere 2018-03-29
Felicitari pentru articol .Nu pot sa fiu decat de acord cu toate argumentele D-voastra !
Vax 2018-03-29
Cand te faci presul lichelelor trebuie sa le supoti mizeria.
Sorin 2018-03-29
Așa funcționează un Parlament: majoritatea decide. Pentru a crește legitimitatea unei decizii, adică să nu se decidă la diferențe de numai 2-3 voturi, unele acte normative se adoptă cu majorități calificate sau super-majorități, de exemplu cu două treimi din voturi. Toate aceste proceduri sunt prevăzute de legi, fie ele și regulamente de funcționare a parlamentelor. Sintagma „dictatura majorității parlamentare”, folosirea acesteia sugerând proceduri neconforme cu statul de drept sau cu democrația, este fie o manipulare ieftină, fie o repulsie ascunsă față de democrație, ceea ce nu ne-ar mira la dumneavoastră, adept al ideologiilor de extremă dreapta. Cât despre domnul Preda, reprezentantul PMP la Parlamentul European (nu al României, nu al românilor), acesta ar fi trebuit să condamne dictatura majorității parlamentare atunci când PDL vota legi organice fără a se întruni condițiile de adoptare (vezi cazul Roberta Anastase - Legea Pensiilor), când se repeta votul până ieșea cum voiau ei, până la ore târzii (noaptea ca hoții).
?????? 2018-03-29
Apreciați totuși că Liiceanu rămâne un individ "cu restanțe" la "cultura dialogului" ?
Darie 2018-03-29
E limpede: dacă ai un frate alcoolic trebuie să ții secret și, ca bun frate ce-i ești, eventual trebuie să-i procuri alcool. Dacă pui problema la prietenii lui, dacă încerci ceva, orice, e clar, îți denigrezi familia. Deci trebuie să nu încerci nimic pentru a-ți salva fratele. De ce? Pentru că denigrezi, băi! Acesta e raționamentul PSD. Avem niște hoți care au ajuns până în poziția de a stabili cum trebuie să procedeze procurorii și judecătorii. Și, în general, să ne spună penalii cum stă treaba cu justiția și cum trebuie să se facă justiție. Nu cumva să șoptim ceva în afara țării despre această situație! E denigrare! Nu vă sună cunoscut? Ba da! Unde am mai întâlnit noi situația aceasta? Păi, dacă spuneai că poporul român e adus în sapă de lemn de o minte bolnavă iți denigrai țara, după părerea lui Ceaușescu. Astfel, Ceaușescu și partidul lui deveniseră „țara”. Astăzi, a critica PSD și penalii lui e egal cu a-ți denigra „țara”. Nici nu-ți trebuie trei milioane de voturi să-ți faci o „țară” din asta, la purtător, sigur că da. Să mai spună dl Boia că istoria nu se repetă. Probabil nu se repetă, dar escrocii naționali, deși mereu alții, uzează mereu de aceleași stratageme, se pare.
MIHAI 2 2018-03-28
Si totusi , oricat de vioi am fi noi, romanii în joaca cu vorbele, sintagma // DICTATURA MAJORITATII PARLAMENTARE // este o minciuna. Era minciuna si cand i se spunea TIRANIA MAJORITATII , dar parca asta ultima era mai digerabila si bine au facut cei care au trimis-o ca judecator la CEDO pe doamna Motoc care a aclimatizat-o in politologia romaneasca. Dar cu //dictatura// dl Preda a comis-o cumplit. Daca ma uit la strazile acum pustii, fara zeci de mii de demonstranti si la pozitia actuala a CSM si a magistratilor judectori - as zice ca si multe alte afirmatii din discursul predian par acum mai departe de adevar decat atunci cand au fost rostite. Oricum nu criticile la adresa pesedilor au generat acest asa numit //proces//. Cam greutz deci cu puterea de acoperire. // Pentru milioane de romani //vorba domnului Liiceanu , este limpede // ca apa de izvor // ca dl Preda este chemat la judecata Instelatilor Romaniei fix pentru ULTIMA FRAZA a discursului sau in care oratorul nu se mai refera la ceea ce dansul considera a fi dezastrul guvernarii PSD ALDE . Nu ! Fraza cu pricina contine exclusiv INDEMNUL DE A SE SUSPENDA ANUMITE DREPTURI PROCEDURALE ALE ROMANIEI. Este adevarat ca dl Preda a ajuns europarlamentar pe lista PMP si ca atunci cand aude despre PMP orice persoana cat de cat informata se gandeste mai ales la misterioasa sarcina dubla a Elenei Udrea. Dar chiar daca se vor vedea lumina in exil , in Costa Rica e evident ca pana si acei micuti PMP isti vor fi patrioti romani militand cel putin pentru Unirea cu Republica Moldova stat a carui cetatenie ar putea-o avea prin nastere. Prin urmare chiar asa - cu antecedente politice dificile - dl Preda tot datoreaza un pic de loialitate tarii sale si se poate astepta sa piarda Steaua Romaniei. De altfel daca este un adevarat Internationalist Europenist nici nu are nevoie de ea - are destule pe alte drapele.

BASCA 2018-03-29
Aceasta parodie de comisie sau ce-o fi ea este fix falanga bleaga a unui partid stat care a confiscat cu doar 18 la suta din electorat,tot ce misca in tara asta.Auzi tu:Ecaterina,Firea,Bradisteanu, astia sunt judecatorii marii defaimari prediene.Sustin pe Monica Macovei,pe Sigfried Muresan,pe domnul Preda si pe toti ceilalti "defaimatori"romani care nu baga gunoiul sub pres si nu ne lasa prada penalilor aldisto-pesedisti.Si da,Udrea&co merita ani grei de puscarie!N-as mai da un ban Romaniei,o membra saraca si saracita incontinuu de propria conducere cleptomana.
Joaquin Murieta 2018-03-28
Niccolò Machiavelli a fost un patriot Italian care a luptat pentru unificarea patriei lui republica Italia. Statuia lui este venerata si azi la Florenta de toti Italienii nu doar de Florentini. Nimeni nu-si mai aminteste de "cinstitul" Savonarola si nimeni nu vrea sa re-traiasca teroarea lui.
Total 22 comments.
Recomandari
4292
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22