Cutia de viteze

Păzea! Guvernul Dăncilă se apucă (Lia Olguța e apucată deja) și de Legea pensiilor - ca s-o facă praf și pe asta, așa cum a făcut praf cu tot ce a atins: legile justiției sunt criticate de o lume întreagă, Codul Fiscal e varză, iar Legea salarizării face lunar noi victime. Cum INS a confirmat scăderea salariilor din sănătate în februarie (față de ianuarie),

Tia Serbanescu 17.04.2018

De același autor

Lia Olguța a găsit explicația: luna februarie e mai scurtă. Luna e de vină. Tot astfel, când e lună plină salariile cresc (chiar și cu 3 lei), iar când e semilună scad. Lia Olguța a zis că va cere explicații de la INS, care are alte cifre decât ea. Statul paralel! Dăncilă n-a mai așteptat explicații și a luat INS cu totul la guvern, de unde niciun comunicat nu va mai ieși nesupravegheat de ea. Să vedem cum se va descurca Dăncilă cu cifrele, căci nu reușește să citească nici anul 2020 decât pe bucăți: „20-20“ - amintind astfel de celebrul „codoi“ al savantei analfabete în chimie. Până să fie confiscat, INS apucase să constate că inflația a crescut, investițiile străine au scăzut, alimentele s-au scumpit, iar importurile de legume și fructe (cu 22% pesticide) au sporit. Vorba aceea: nicio masă fără pesticide. „Ca și prim-ministru a României“ (cum se recomandă), Dăncilă și-a luat o jună consilieră pe probeme de sănătate și educație. Tânăra a fost consiliera baronului PSD de Neamț Ionel Arsene și e specialistă în „respirația inimii“, fericire, seninătate, împăcare cu sine și alte minuni de care Vasilica avea urgentă nevoie, fiind cam stresată. Trebuie să citească săptămânal cu voce tare niște texte din care nu înțelege nimic.

 

După trei luni, Dăncilă a observat totuși că „unii miniștri merg cu viteza întâia, iar alții cu a doua“. Aha, acum avem și România cu două viteze. Până și Dragnea a mers cu a doua pe Valea Prahovei. Prima e deja o amintire. Per total însă, guvernul merge în marșarier - în frunte cu Dragnea, care suferă totuși fiindcă Manda, șeful comisiei SRI, nu-l cheamă și pe el la audieri. Și are atâtea de spus! Daddy a solicitat public o programare la comisie, dar Manda i-a sugerat să stea la coadă căci înaintea lui sunt Coldea, Băsescu și Maior - acesta chemat din nou la control fiindcă după audierea lui Horia Georgescu (fost șef la ANI pe când ANI trăia) a reieșit că „Maior era actorul principal în lanțul trofic“ și a mințit comisia în anumite privințe. Dar la ce se așteptau de la un fost șef SRI? După Maior, instituția s-a rebranduit, iar noua deviză a SRI este „Patria a priori“.

 

Ave, Hellvig! Oare știu ce înseamnă? Dacă au vrut să spună că patria are prioritate, atunci au fost trădați de incultură și de snobism. În trecut, Securitatea avea (conform listei cu 200 de nume publicate de cercetătorul Mădălin Hodor) colaboratori mult mai citiți. Cei de la SIE par să aibă o altă deviză: patria a posteriori. Îi întorc posteriorul și se duc. Din presa străină aflăm că Ponta ar fugi și el din țară (să nu-l prindă vreo condamnare) la Ghiță, în Serbia. Dusă și ea la Bica, în Costa Rica, Udrea s-a declarat refugiat politic din pricina „abuzurilor din România“. Ei, din aceste abuzuri trăiesc acum boierește toți fugiții în Costa Rica, Madagascar, Anglia, Israel, Serbia. Culmea nerușinării: abuzivii se declară abuzați. În schimb, alegătorii sunt tot mai dezabuzați. #MeToo.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22