Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFMutanții
2018-04-24
10
În ambiția sa de a lua cu arcanul toate instituțiile, PSD a întins coarda atât de tare încât până și președintele Iohannis a observat că „PSD și-a făcut un hobby din a modifica tot ce funcționează“.

 

Mă rog, nu e hobby, ci chiar ocupația de bază. Acum a luat la modificat codurile penale, de unde dispar infracțiunile de mare corupție și mijloacele de a le depista. Vom trăi așadar într-o lume mai bună, fără trafic de influență, mită, arest preventiv, denunțuri, cătușe, înregistrări, declarații despre dosare.

 

Va fi liniște. Nu se va mai auzi decât glasul lui Dragnea: „Și mie cine-mi mai dă anii pierduți în procese?“. Ghinion! Singura care putea să-i dea câțiva ani era justiția. Dar gata, toți infractorii scapă. Urmează modificarea legilor siguranței naționale, de unde Tăriceanu vrea să-i ia lui Iohannis atribuțiile în numirea șefilor serviciilor secrete, lăsându-l în funcția goală - pentru a crea „un echilibru între puteri“. Adică să fie toate serviciile la PSD. Abia atunci își va găsi și Tăriceanu echilibrul. Acum e cam dezechilibrat - mai ales că Iohannis tocmai și-a exercitat atribuțiile respingând revocarea lui Kövesi. Tudorel, care stătea cocoțat pe Facebook așteptând refuzul, a și anunțat că „vom sesiza CCR întrucât „președintele nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a procurorului șef al DNA.

 

Copiii spun lucruri trăsnite! Păi, dacă președintele n-avea abilitarea legală, îi mai trimitea Tudorel cererea? Cât privește „competențele funcționale de evaluare“, președintele stă totuși mai bine decât Dăncilă, căreia Tudorel i-a compus textul sesizării. Așa se și duc la CCR: sesizarea și Tudorel cu Dăncilă după el, ca vaca după vițel și oița după miel. De altfel, din cauza incompetențelor funcționale de care dispune din belșug, Dăncilă face numai munci necalificate: Dragnea a pus-o să mute Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim pe șest, fără ca mutanții să-l anunțe pe Iohannis, care a aflat isprava dintr-o intervenție a lui Daddy la A3.

 

Președintele a sunat-o pe Dăncilă pentru explicații, dar tovarășa era la „simfonia lalelelor“ la Pitești și n-a răspuns: admira copiii aduși cu școala să defileze în fața ei - ca să vadă de mici unde ajungi dacă nu știi să numeri și să citești: premier la București. După simfonie, Dăncilă l-a sunat pe Iohannis cu care, cică, a avut „o discuție privată“. Înțelegem că n-a fost o simfonie, ci mai degrabă un marș. Bătălie în marș: guvernul a furat un miliard de euro din Pilonul II de pensii pe care Orlando vrea să-l facă „opțional“. Adică dispărut. Când Mișa anunțase desființarea Pilonului II, Orlando furioso criticase vehement mișelia pe care acum o susține, pretinzând că statul va investi banii confiscați în ceva rentabil. Mințindo furando: când a investit statul în ceva rentabil? Daddy va oferi însă un premiu de consolare electoratului: un miting „foarte mare“ al PSD pentru susținerea familiei tradiționale - care nu e amenințată de nimic în afara violențelor tatălui tradițional asupra soției și copiilor. De regulă, poliția tradițională nu intervine decât după crimă. Chiar și legea prevede că primul pumn în familie e permis. E pumnul tradițional. La fel e și primul pumn în gura justiției, presei și societății civile. Restul pumnilor și-i dau singure.

TAGS : iohannis coruptie dragnea infractori coduri penale tudorel kovesi dancila DNA dancila ambasada ierusalim mutantii
Comentarii
nidru 2018-04-30
Baciul teleolten si miorica lui ......spuma,spumelor!
George Santo 2018-04-26
Da, d-le LIVIU ( sper ca nu dragnea ).
Se pare ca am gresit, gramatical. Imi cer scuze,ca v-am provocat, noptii fara somn.
Iar ca scuza, sant plecat de 31 de ani din romanistan, deci...........
Insa, de un comentariu la articol n-ati avut timp ??? sau Chef ???

G. Santo
Liviu 2018-05-01
1. Limba materna este locul in care sintem noi insine; transplanturile, de regula, nu-si pot construi o noua identitate, traind ca vai de capul lor, cel putin identitar; am cunoscut pe cineva care a ajuns putred de bogat (sute de milioane de USD) si care cel mai mult pretuia excursiile (dese) pe care le facea in Romania, unde se intilnea cu fostii colegi de liceu. In SUA locuia intr-un cartier de lux, inconjurat de lux si curtat de politicieni.

2. Nu am ce comenta, sint de acord cu d-stra in ce priveste articolul; sarcasmul D-nei Serbanescu imi face viata mai frumoasa.
BASCA 2018-04-25
Ar merge sa fiti o purtatoare de cuvant a societatii civile,scurtele articole taioase si umorist in raspar ar trebui trimise pe la cancelariile occidentale si pe la ambasade.Ar fi de doua ori utile,sunt concise informarile si au si haz,sper, spre a ne scoate din necaz.
emil 2018-04-24
Romania este o glie necultivata iar locul liber e ocupat de balarii.
nicolaie apolzan 2018-04-24
Va multumesc de fiecare data cand va citesc scrierea dv,care ma destinde si ma face sa rad infundat ,infundar-ai justitia pe toti cei care ii condamnati cu scrisul dv.excelent.
Ana 2018-04-24
imi vine sa si rad >> mi-ati *furat * cuvantul :: MUTANTII ... > FELICITARI , DOAMNA CURAJOASA !!
Ana 2018-04-24
ALTA CURAJOASA >> FELICITARI DOAMNA !!
George Santo 2018-04-24

Stimata DOAMNA Serbanrscu,

Ma-ti delectat din nou.
Va multumesc

George S
Liviu 2018-04-25
De acord cu aprecierea, dar mai multa atentie - din entuziasm, ati scris gresit:

NU: " Ma-ti delectat" !

Da: "M-ati delectat" !
Total 10 comments.
Recomandari
5056
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22