Factorii

Nu știu alții cum sunt (vorba lui Creangă), dar ai noștri sunt foarte nevricoși. Până și cel mai calm dintre pământeni, Iohannis adică, și-a pierdut răbdarea cu „țopăielile“ fiscale și juridice ale PSD. Nonconflictuala Dăncilă a început și ea să-și arate colții, iar Dragnea accelerează la maximum preluarea ostilă a țării.

Tia Serbanescu 08.05.2018

De același autor

De cum a vrut Iohannis să medieze confictul dintre guvern și BNR pe tema inflației, Dragnea și Dăncilă i-au și dat peste mână: nu e niciun conflict, noi ne certăm, noi ne împăcăm, ce te tot bagi? Apoi Daddy i-a convocat la el în birou pe Isărescu și Dăncilă pentru a media conflictul pe care îl negase. Lângă Dragnea ședea mândru condamnatul (în primă instanță) Darius Vâlcov. Mesajul lui Daddy era clar: corupția e cu noi. La sfârșitul întâlnirii Dragnea a dat un comunicat unde a anunțat pacea între BNR și guvern, care ar fi identificat adevărații autori ai inflației: „factorii exogeni“. Expresia pesemne că îi aparține exogeniului Vâlcov, despre care se spune că e creierul lui Dragnea.

 

A doua zi Dragnea i-a deconspirat pe exogeni ca fiind „factorii externi care scumpesc gazele, energia și petrolul“. Serios? Păi avem și noi factori interni care ne scumpesc periodic gazele, energia și benzina. Caraghioșilor! Adevăratul comunicat al lui Dragnea era însă altul: gata, băieți, de-acum eu mediez, eu remediez, eu sunt gazele, energia și petrolul. Uite, până și eternul Isărescu a înțeles cum devine cazul. Între timp, legile justiției au ajuns (după ce parlamentul a operat punctele neconstituționale semnalate de CCR) la președinte, care a constatat că ele „nu corespund unui stat democratic“, drept care a decis să le trimită iar la CCR și să sesizeze Comisia de la Veneția. Având în vedere că aceste legi sunt criticate în toate rapoartele UE și ale SUA, dubla verificare e necesară. Mai ales că președintele CE, Juncker, și-a anunțat intenția de a condiționa alocarea fondurilor europene de respectarea statului de drept și a independenței justiției. Juncker a produs recent și altă surpriză: a participat la bicentenarul nașterii lui Marx. Poftim! Și părea om serios. De, nu e nimeni perfect. Faptul că Iohannis trimite legile justiției la control l-a făcut pe celebrul Iordache să-și pună singur „altă întrebare“: „Dacă cineva e supărat că e cald afară, noi ce putem face?“.

 

De regulă, îi faceți vânt. Iohannis și-a amintit cum a ajuns PSD la asaltul asupra justiției: „PSD a îmbrobodit poporul promițând lapte și miere, a câștigat și a urmat cu totul altceva“. Lupte și fiere. Și Dăncilă. Și ea are amintiri: „La noi la Bruxelles se spune Euro 20-20“. Ei, uite că la noi la București se spune 2020. Dăncilă s-a lăudat cu sprijinirea copiilor cu „situații familiare“ grele și cu repararea a trei stadioane, pe care n-a fost în stare să le țină minte. Ea ține minte numai trei cuvinte: Liviu Dragnea președinte. Dăncilă are totuși un merit: nu înjură. E doar fudulă. În schimb, șefa TVR, Doina Gradea, vorbește cu angajații ca un derbedeu: jignește, pomenește organele genitale în fiecare propoziție și „își bagă picioarele“ în fiecare frază. Noua elită! Prostul dacă nu e și vulgar pare că-i prost în zadar. Senatorul PSD Romașcanu n-a fost deranjat de acest limbaj, pe care l-a considerat „pitoresc“. Așa arată România „pitorească“ în epoca PSD. Cui nu-i place s-o schimbe. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22