Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFFactorii
2018-05-08
5
Nu știu alții cum sunt (vorba lui Creangă), dar ai noștri sunt foarte nevricoși. Până și cel mai calm dintre pământeni, Iohannis adică, și-a pierdut răbdarea cu „țopăielile“ fiscale și juridice ale PSD. Nonconflictuala Dăncilă a început și ea să-și arate colții, iar Dragnea accelerează la maximum preluarea ostilă a țării.

De cum a vrut Iohannis să medieze confictul dintre guvern și BNR pe tema inflației, Dragnea și Dăncilă i-au și dat peste mână: nu e niciun conflict, noi ne certăm, noi ne împăcăm, ce te tot bagi? Apoi Daddy i-a convocat la el în birou pe Isărescu și Dăncilă pentru a media conflictul pe care îl negase. Lângă Dragnea ședea mândru condamnatul (în primă instanță) Darius Vâlcov. Mesajul lui Daddy era clar: corupția e cu noi. La sfârșitul întâlnirii Dragnea a dat un comunicat unde a anunțat pacea între BNR și guvern, care ar fi identificat adevărații autori ai inflației: „factorii exogeni“. Expresia pesemne că îi aparține exogeniului Vâlcov, despre care se spune că e creierul lui Dragnea.

 

A doua zi Dragnea i-a deconspirat pe exogeni ca fiind „factorii externi care scumpesc gazele, energia și petrolul“. Serios? Păi avem și noi factori interni care ne scumpesc periodic gazele, energia și benzina. Caraghioșilor! Adevăratul comunicat al lui Dragnea era însă altul: gata, băieți, de-acum eu mediez, eu remediez, eu sunt gazele, energia și petrolul. Uite, până și eternul Isărescu a înțeles cum devine cazul. Între timp, legile justiției au ajuns (după ce parlamentul a operat punctele neconstituționale semnalate de CCR) la președinte, care a constatat că ele „nu corespund unui stat democratic“, drept care a decis să le trimită iar la CCR și să sesizeze Comisia de la Veneția. Având în vedere că aceste legi sunt criticate în toate rapoartele UE și ale SUA, dubla verificare e necesară. Mai ales că președintele CE, Juncker, și-a anunțat intenția de a condiționa alocarea fondurilor europene de respectarea statului de drept și a independenței justiției. Juncker a produs recent și altă surpriză: a participat la bicentenarul nașterii lui Marx. Poftim! Și părea om serios. De, nu e nimeni perfect. Faptul că Iohannis trimite legile justiției la control l-a făcut pe celebrul Iordache să-și pună singur „altă întrebare“: „Dacă cineva e supărat că e cald afară, noi ce putem face?“.

 

De regulă, îi faceți vânt. Iohannis și-a amintit cum a ajuns PSD la asaltul asupra justiției: „PSD a îmbrobodit poporul promițând lapte și miere, a câștigat și a urmat cu totul altceva“. Lupte și fiere. Și Dăncilă. Și ea are amintiri: „La noi la Bruxelles se spune Euro 20-20“. Ei, uite că la noi la București se spune 2020. Dăncilă s-a lăudat cu sprijinirea copiilor cu „situații familiare“ grele și cu repararea a trei stadioane, pe care n-a fost în stare să le țină minte. Ea ține minte numai trei cuvinte: Liviu Dragnea președinte. Dăncilă are totuși un merit: nu înjură. E doar fudulă. În schimb, șefa TVR, Doina Gradea, vorbește cu angajații ca un derbedeu: jignește, pomenește organele genitale în fiecare propoziție și „își bagă picioarele“ în fiecare frază. Noua elită! Prostul dacă nu e și vulgar pare că-i prost în zadar. Senatorul PSD Romașcanu n-a fost deranjat de acest limbaj, pe care l-a considerat „pitoresc“. Așa arată România „pitorească“ în epoca PSD. Cui nu-i place s-o schimbe. 

TAGS : dancila daddy vilcov inflatie BNR dragnea iohannis comisia venetia isarescu PSD justitie
Comentarii
Liviu din Timisoara 2018-05-14
Stimata doamna, cum facem sa urnim lucrurile intr-o directie corecta ? Concret ! Exista o mie de oameni inteligenti si o suta de oameni inteligenti si caracter care sa ia destinele tarii asteia in mana ? Pe vremuri, Conventia Democratica a reusit ... Incercati sa va adunati ...sa iesiti la rampa ... sa vorbiti oamenilor fatza in fatza ( sau " live " - cum se zice ) ... ca sa puteti da curaj si speranta. Ridicati , cu totii , ochii din carti, din tratate si, vorbiti populatiei. Sa stie cat mai multi ca existati. Demascati imposturile ...nu va vede nimeni pe posturi , nu mai vede nimeni altceva decat propaganda impartita in doua galerii ... Argumentele sunt vorbarie sau chiar minciuni, dezinformari ...nu date, nu cifre , rostite in acel mod care sa denote suflet, viata si competenta. Priviti cu ingrijorare spre un tineret tot mai debusolat ... Cateva exemple care reusesc, nu sunt suficiente ... Este nevoie de structuri functionale, capabile sa ofere directii de educatie relevante, solide.
cucu 2018-05-14
oh doamne, acum 30 ani savuram articolele romaniei libere, acum...salivez dupa linsarea miseilor.
nicolaie apolzan 2018-05-10
Dna Tia sunteti o enciclopedie de fiecare data,dar parca nici nu merita cuvine,propozitii si fraze asa de frumoase si intelepte ca tare-s neintelepti cei carora le bateti saua ,sau vorba romanului fac pe prostii crezandu ne si pe noi prosti.
George Santo 2018-05-09

Mult stimata D-na Tia Serbanescu,

Va multumesc
Liviu 2018-05-08
In sfirsit, cineva care nu se shimba !
Spiritul de observatie, umorul si sarcasmul sint la fel de proaspete !

O observatie: autoarea este prea generoasa cu Dancila, care zice: "...la Bruxel..."
Total 5 comments.
Recomandari
3503
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22