Ambasadorul palestinian: Dragnea refuză dialogul.Mutarea ambasadei, instrument în lupta internă

Dora Vulcan | 16.05.2018

Bucureștiul nu are o politică externă clară, iar semnalele date de ministerul de resort, de guvern în ansamblu și de președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea se contrazic, spune, la RFI, Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian la București.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Am solicitat o întrevedere, dar a refuzat. Până acum nu avem un răspuns. Nu a răspuns. Dar asta înseamnă implicit că ne-a refuzat. (...) Să nu uităm nici că Liviu Dragnea are consilieri israelieni. Și premierul Dăncilă are un consilier israelian. Cred că văd conflictul din Orientul Mijlociu cu ochii acestor consilieri”, a declarat Fuad Kokaly în interviul acordat RFI.

 

 

În evaluarea sa, eventuala  mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a devenit un instrument în lupta politică internă. Iar Liviu  Dragnea, principalul susținător al acetei idei, refuză sistematic dialogul:

 

 

 ”Nu știu ce motivație are Liviu Dragnea. Noi am contactat ministerul român de Externe. De fiecare dată când am vorbit, ni s-a transmis că România susține fără rezerve soluția a două state și că România dorește să vadă un stat Palestina cu capitala la Ierusalimul de Est. Chiar astăzi am fost la ministerul de Externe și mi s-a transmis același lucru. (...) Un lucru e cert: România nu are o politică externă clară. Poate că domnul Dragnea vede lucrurile din alt unghi. Din perspectiva mea, problema mutării ambasadei României  la Ierusalim a devenit instrument în lupta politică internă dintre guvern și președinte. Altfel, am văzut poziția președintelui Iohannis, pe care o salutăm. Vedem cum guvernul face eforturi în altă direcție. Și repet, Ministerul de Externe ne tot dă asigurări că nu s-a schimbat nimic în abordarea României”.

 

 

interviul integral, acordat RFI, aici

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22