Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ambasadorul palestinian: Dragnea refuză dialogul.Mutarea ambasadei, instrument în lupta internă
Dora Vulcan - - - -
2018-05-16
Actualitate Interna
1

Bucureștiul nu are o politică externă clară, iar semnalele date de ministerul de resort, de guvern în ansamblu și de președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea se contrazic, spune, la RFI, Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian la București.

 

 

 

 

”Am solicitat o întrevedere, dar a refuzat. Până acum nu avem un răspuns. Nu a răspuns. Dar asta înseamnă implicit că ne-a refuzat. (...) Să nu uităm nici că Liviu Dragnea are consilieri israelieni. Și premierul Dăncilă are un consilier israelian. Cred că văd conflictul din Orientul Mijlociu cu ochii acestor consilieri”, a declarat Fuad Kokaly în interviul acordat RFI.

 

 

În evaluarea sa, eventuala  mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a devenit un instrument în lupta politică internă. Iar Liviu  Dragnea, principalul susținător al acetei idei, refuză sistematic dialogul:

 

 

 ”Nu știu ce motivație are Liviu Dragnea. Noi am contactat ministerul român de Externe. De fiecare dată când am vorbit, ni s-a transmis că România susține fără rezerve soluția a două state și că România dorește să vadă un stat Palestina cu capitala la Ierusalimul de Est. Chiar astăzi am fost la ministerul de Externe și mi s-a transmis același lucru. (...) Un lucru e cert: România nu are o politică externă clară. Poate că domnul Dragnea vede lucrurile din alt unghi. Din perspectiva mea, problema mutării ambasadei României  la Ierusalim a devenit instrument în lupta politică internă dintre guvern și președinte. Altfel, am văzut poziția președintelui Iohannis, pe care o salutăm. Vedem cum guvernul face eforturi în altă direcție. Și repet, Ministerul de Externe ne tot dă asigurări că nu s-a schimbat nimic în abordarea României”.

 

 

interviul integral, acordat RFI, aici

 

 

TAGS : psd dragnea mutare ambasada ierusalim ambasador palestinian refuz intrevedere
Comentarii
emil 2018-05-16
Ierusalimul nu poate fi revendicat de turistii musulmani dupa ce Palestina si-a vandut definitiv identitatea.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1918
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22