Înaltă trădare

Ieșim din primăvară galbeni ca turta de ceară: inflația a ajuns la 5,2%, gazele și legumele s-au scumpit cu 10%, fructele cu 12% și tot așa. Vicepremierul Viorel Ștefan ne-a asigurat însă că primul trimestru nu prea contează.

Tia Serbanescu 22.05.2018

De același autor

Ce e mai rău abia urmează. Creșterea economică a cam stagnat, în schimb Dăncilă duduie. Un adevărat motostivuitor, vorba ceea. Când Iohannis l-a invitat pe Meleșcanu ca să-l întrebe de ce a blocat declarația UE privind menținerea ambasadelor la Tel Aviv, Dăncilă a refuzat să-l lase: „Președintele să mă sune pe mine dacă vrea să cheme un ministru“. Așa că Iohannis a invitat-o și pe Dăncilă, care a venit cu „domnul Meleșcanul“, după care cele două părți au dat comunicate din care a reieșit că unul e la Tel Aviv, iar cealaltă e pe la Ierusalim. Dragnea a intervenit pe traseu: „Dacă ești proamerican înseamnă că ești antieuropean?“.

 

Înseamnă că nu știi ce ești dacă ai asemenea întrebări. Dragnea și-a mutat și el ambuscada la Cotroceni, unde „Iohannis sabotează guvernul“ și „face amenințări în stil mafiot“, spunând că Dăncilă ar trebui să facă ce i se spune. Asta e recomandare, nu amenințare. Iohannis a comentat sec: „Cineva se uită prea mult la filmele cu mafioți“. Când nu joacă în ele. Drept care Iohannis i-a transmis lui Dăncilă că „ar fi bine să citească legea“. Asta, da, amenințare în stil mafiot! S-o pui pe Dăncilă să citească e ca și cum i-ai cere viața. „Iohannis vrea să controleze tot, deși în Constituție nu există funcția de tătuc!“, s-a plâns Daddy. Tăriceanu are întotdeauna soluția: „Suspendarea președintelui e necesară și justificată“. Dar absurdă. Amenințările acestea încrucișate au speriat-o pe Dăncilă: „Orice om îi e teamă de o plângere penală“, dar „toată lumea trebuie să credem în justiție“. Respectiv, nu oricărui om îi e teamă de gramatică, dar toată lumea trebuie să creadă în Dragnea. Acesta a văzut în Iohannis „un fel de lup moralist“, în timp ce el este lup paznic la oi. Homo homini lupus: intrat și el în hora acuzațiilor exorbitante, Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva lui Dăncilă pentru „înaltă trădare“.

 

Înaltă, ce? Trădare sau prădare? Hai să fim serioși: la Dăncilă nimic nu are înălțime. Până și gafele ei sunt la cel mai jos nivel. Cică săraca plânge că vrea acasă, dar Dragnea nu o lasă. Dragnea l-a acuzat și el pe Orban de „tentativă de lovitură de stat“ întrucât „acuzația dementă“ din plângere ar fi dictată de Iohannis ca s-o înlăture pe Dăncilă. Suspendările și loviturile de stat sunt specialiatea lui Tăriceanu: „Și îndepărtarea lui Ponta poate fi asimilată unei lovituri de stat“. Și el nici măcar nu a observat. Înaltă trădare, sabotaj, lovitură de stat - sunt cam răsuflate în ziua de azi. Hai cu genocidul! Mai ales că PSD e într-o fază terminală a democrației: a votat o lege care permite aleșilor locali să facă afaceri. Deputatul Rădulescu nu vede nicio incompatibilitate în cazul „unui primar care crește oi sau face miere“. Primarul care face miere Albinuța se numește. Așa îi zice soțul Pandele, deși ea doar înțeapă și bâzâie: „Cine ridică sabia de sabie va pieri“. Altfel spus, cine amenință cu suspendare primește cu executare. Acum, Dragnea e cu sabia, Orban e cu parul, iar Iohannis (mai cochet) e cu oglinda: „Celor de la PSD nu le place să le arăți oglinda“. Normal. Apar imagini care-i pot afecta emoțional.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22