Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFÎnaltă trădare
2018-05-22
13
Ieșim din primăvară galbeni ca turta de ceară: inflația a ajuns la 5,2%, gazele și legumele s-au scumpit cu 10%, fructele cu 12% și tot așa. Vicepremierul Viorel Ștefan ne-a asigurat însă că primul trimestru nu prea contează.

Ce e mai rău abia urmează. Creșterea economică a cam stagnat, în schimb Dăncilă duduie. Un adevărat motostivuitor, vorba ceea. Când Iohannis l-a invitat pe Meleșcanu ca să-l întrebe de ce a blocat declarația UE privind menținerea ambasadelor la Tel Aviv, Dăncilă a refuzat să-l lase: „Președintele să mă sune pe mine dacă vrea să cheme un ministru“. Așa că Iohannis a invitat-o și pe Dăncilă, care a venit cu „domnul Meleșcanul“, după care cele două părți au dat comunicate din care a reieșit că unul e la Tel Aviv, iar cealaltă e pe la Ierusalim. Dragnea a intervenit pe traseu: „Dacă ești proamerican înseamnă că ești antieuropean?“.

 

Înseamnă că nu știi ce ești dacă ai asemenea întrebări. Dragnea și-a mutat și el ambuscada la Cotroceni, unde „Iohannis sabotează guvernul“ și „face amenințări în stil mafiot“, spunând că Dăncilă ar trebui să facă ce i se spune. Asta e recomandare, nu amenințare. Iohannis a comentat sec: „Cineva se uită prea mult la filmele cu mafioți“. Când nu joacă în ele. Drept care Iohannis i-a transmis lui Dăncilă că „ar fi bine să citească legea“. Asta, da, amenințare în stil mafiot! S-o pui pe Dăncilă să citească e ca și cum i-ai cere viața. „Iohannis vrea să controleze tot, deși în Constituție nu există funcția de tătuc!“, s-a plâns Daddy. Tăriceanu are întotdeauna soluția: „Suspendarea președintelui e necesară și justificată“. Dar absurdă. Amenințările acestea încrucișate au speriat-o pe Dăncilă: „Orice om îi e teamă de o plângere penală“, dar „toată lumea trebuie să credem în justiție“. Respectiv, nu oricărui om îi e teamă de gramatică, dar toată lumea trebuie să creadă în Dragnea. Acesta a văzut în Iohannis „un fel de lup moralist“, în timp ce el este lup paznic la oi. Homo homini lupus: intrat și el în hora acuzațiilor exorbitante, Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva lui Dăncilă pentru „înaltă trădare“.

 

Înaltă, ce? Trădare sau prădare? Hai să fim serioși: la Dăncilă nimic nu are înălțime. Până și gafele ei sunt la cel mai jos nivel. Cică săraca plânge că vrea acasă, dar Dragnea nu o lasă. Dragnea l-a acuzat și el pe Orban de „tentativă de lovitură de stat“ întrucât „acuzația dementă“ din plângere ar fi dictată de Iohannis ca s-o înlăture pe Dăncilă. Suspendările și loviturile de stat sunt specialiatea lui Tăriceanu: „Și îndepărtarea lui Ponta poate fi asimilată unei lovituri de stat“. Și el nici măcar nu a observat. Înaltă trădare, sabotaj, lovitură de stat - sunt cam răsuflate în ziua de azi. Hai cu genocidul! Mai ales că PSD e într-o fază terminală a democrației: a votat o lege care permite aleșilor locali să facă afaceri. Deputatul Rădulescu nu vede nicio incompatibilitate în cazul „unui primar care crește oi sau face miere“. Primarul care face miere Albinuța se numește. Așa îi zice soțul Pandele, deși ea doar înțeapă și bâzâie: „Cine ridică sabia de sabie va pieri“. Altfel spus, cine amenință cu suspendare primește cu executare. Acum, Dragnea e cu sabia, Orban e cu parul, iar Iohannis (mai cochet) e cu oglinda: „Celor de la PSD nu le place să le arăți oglinda“. Normal. Apar imagini care-i pot afecta emoțional.

TAGS : dancila iohannis inflatie melescanuu suspendare daddy guvern dragnea
Comentarii
MIHAI 2 2018-05-27
Superba formulare // CRESTEREA ECONOMICA A CAM STAGNAT // Ce sa admiri mai mult la ea ? Fantezia ? Comicul ?
Vicentio.B 2018-05-24
în comunicarea formala: daca nu cunoastem nici varsta nici starea civila a persoanei este elegant sa ne adresam cu apelativul DOAMNA + numele de FAMILIE.. In forma verbala: cand ne adresam unei persoane pe care nu o cunoastem sau atunci când ne aflam într-un mediu profesional vom folosi termenii: Domnule / Doamna + numele de FAMILIE. Ca atare, formularea doamna Tina este complet GRESITA, NEPOLITICOASA !
@... 2018-05-25
Sarut mana Tia.
Vicentio B. 2018-05-24
Stima Doamna Tia Serbanescu,

in opinia mea, articolul scris de Dvs., ar trebui sa faca parte din "exercitiul zilnic"
in contextul constitutional "Desteapta-te romane!

Dar, din pacate, ca sa nu spun, din motive strict dependente de MORALA, MENTALITATE "Made in Romania" - NU se intampla asa. Stilul PAMFLET,
IPOCRIZIA, IMPOSTURA, CINISMUL, MINCIUNA, CALOMNIILE, AROGANTA,
LASITATEA, FUDULIA, ZEFLEMISMUL, INDARATNICIA, sunt "sporturi nationale" !

In contextul articolului Dvs., "Inalta Tradare" - POATE explicati DE CE, din formularea art. 398 Cod Penal ("Inalta tradare") care se refera la "Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”.

induce remarca ca, in timp ce Presedintele Romaniei K.W. Johannis, "stimata"
Prim - Ministru Viorica Dancila, pot fi, eventual, acuzati de Inalta Tradare, in
timp ce, spre exemplu Presedintele Senatului, C.P. Tariceanu, Florin Iordache,
Serban Nicolae, NU ! In opinia este vorba de un DEFECT NECONSTUTUTIONAL, care - TOTUSI - se poate remedia.

PS.
Va rog sa primiti sincere urari de sanatate si succes profesional.
Vicentio B. 2018-05-25
ERATA
"In opinia mea este vorba de un DEFECT NECONSTUTUTIONAL, care - TOTUSI -
prin procedura "exceptie de neconstitutionalitate" - se poate remedia.
oranghutan 2018-05-23
Excelent, stimată doamnă Tia!
John - Paul 2018-05-22
Excelent, d-na Tia!
Veorica chiar e foarte incantata de prestatia ei, gafele nu o descumpanesc, dimpotriva, se simte si mai puternica, dupa cum a declarat plina de ea, de parca, ar fi la un spectacol de umor involuntar.....
Vrea sa-si duca, cica, mandatul pana la capat, dar mintea ei inceata din cauza lipsei de materie cenusie, n-o ajuta sa vada mai departe de lungul nasului. Oare, Cristinel ce-i spune seara cand fac amandoi bilantul zilei? Ii citeste cumva noile bancuri aparute prin scoli, pe la locurile de munca ale functionarilor, medicilor, profesorilor, etc? Rade cumva si ea de ipostaza in care apare in fiecare banc? Ii citeste presa? Sau o lauda si o incurajeaza sa se faca de ras in continuare si, in consecinta, sa puna umarul la prabusirea eonomica a economiei???
Nu cred, dar ar fi interesant daca si-ar analiza prestatia groaznica. De abia atunci si-ar putea da seama daca ea face ceva in interesul Romaniei si nu al gastii penale care o tine captiva pe un post pe care ea nu-l merita sub nici un motiv.
Vasilica veorica tu te uiti in oglinda???
cris 2018-05-22
"Așa îi zice soțul Pandele, deși ea doar înțeapă și bâzâie."

Pai, da. Veninoasele PSD-ului sunt doua: Firea si Vasilescu. Ar mai fi si madam Pana - Fa Doina, dar doar ocazional.
cris 2018-05-22
"Așa îi zice soțul Pandele, deși ea doar înțeapă și bâzâie."

Pai, da. Veninoasele PSD-ului sunt doua: Firea si Vasilescu. Ar mai fi si madam Pana - Fa Doina, dar doar ocazional.
Love Tia 2018-05-22
O ador pe Tia! Pur și simplu o ador!
nicolaie apolzan 2018-05-22
Dna Tia sunteti un Caragiale ale zilelor noastre.Felicitari si nu i slabiti.
emil 2018-05-22
Dancila n-are inaltimea lui Orban sau Turcan pentru a fi acuzata de inalta prostie.
Nistor Constantinescu 2018-05-25
Emil Dancila, nu-i asa?
Total 13 comments.
Recomandari
10779
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22