Achitări

În viața oricărui președinte vine o seară de mai când simte apăsarea unor întrebări pentru guvernul țării sale: „Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?“.

Tia Serbanescu 29.05.2018

De același autor

Exact întrebările care-l enervează pe Dragnea. Când i le pun ziariștii, Dragnea scoate Codul Penal la ei: „Difuzarea de informații false se pedepsește cu închisoarea“ - chiar dacă informațiile despre suspendarea Pilonului II provin de la oficiali. „A fost o propunere a Comisiei de prognoză, comisie pe care noi nu o agreăm“, a explicat Dăncilă încurcând comisia cu propunerea.

 

Dăncilă ne-a asigurat că „Pilonul II nu se desființează“ (ci doar dispare) și că „în mod sigur există salarii pentru pensii și salarii“. Bravo. Dar pensii pentru salarii și pensii există? În mod sigur, Dăncilă există - și deci visează 3 autostrăzi, 15 spitale, plus „un oraș medical la Otopeni“. Pe hârtie, guvernul face de toate. Lucrează direct pe hârtia igienică. „Luptăm cu birocrația și cu timpul“, a anunțat și vicepremierul Viorel Ștefan, fără a preciza câștigătorul. Oricum, nici birocrația și nici timpul nu-l bagă în seamă. Și  nici pe Dăncilă,  pe care PSD ar vrea să o susțină printr-un mare miting. Și ce să scandeze? Aveți milă de Dăncilă? Aceasta-și plânge singură de milă: „Faceți un exercițiu de imagine și vă puneți în locul meu“. N-are nimeni atâta imaginație. Vio a povestit ce i se întâmplă: „E greu să fii ciuca bătăilor, dar, cum se spune în România, ce nu te omoară te face mai puternic“. Așa grăit-a Zarathustra. Și Vasilica. „Putem spune că reducem democrația“, a recunoscut Dăncilă din greșeală.

 

Aici și Dragnea e competitiv: „A depistat un antisemitism instituțional“ și „practici kaghebiste, securiste și ceaușiste“ în plângerea lui Orban. Adică n-are voie nici să plângă? Că atât i-a mai rămas. Sunt destui în PNL care l-ar dărâma fiindcă a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare. Poftim! Tocmai când PSD își acuză singur de înaltă trădare colegii care fug la partidulețul lui Ponta. Apropo, unde-i Daniel Constantin? L-a păpat Victoraș? Orban a primit totuși susținerea partidului, deși Cataramă susține că „noi nu ne-am constituit ca partid ca să facem plângeri penale, ci programe alternative“. Păi, e mai greu să faci programe. Plus că nu-s bune de nimic. Uite ce pățește PSD din cauza programului de guvernare: le-a dărâmat două guverne și le-a luat mințile. Au rămas numai analfabeții și repetenții care nici nu știu ce vorbesc.

 

Dragnea a zis că doi foști premieri ai PSD sunt „șobolani“. Abia acum ne spui, Daddy? Ne dați la șobolani și ne spuneți după cinci ani? Tudorel, în schimb, își laudă singur „reforma majoră“ din care justiția a ieșit de nerecunoscut. Dă achitări numai cu buletinul. Poate ar trebui ca nomenclatura să primească achitări în alb, ca să nu mai pierdem câte șapte ani anchetând „fapte care nu există“. Au dispărut între timp. În justiție „e cangrenă“, a insistat Tăriceanu, după ce a fost și el achitat (în prima instanță) de „mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului“. În lumina reformei, mărturia mincinoasă nu mai e infracțiune, ci chiar baza programului de guvernare, iar favorizarea infractorilor e principiul călăuzitor al PSD. Drept care Orban a constatat că „guvernul PSD a transformat România în oaia neagră a Europei“. Dar n-a propus Daea ca oaia să fie simbolul României? De ce n-ar fi „ca și prim-ministru“?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22