Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Dragnea spune că renunță la OUG pentru aprobarea Codurilor Penale
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-25
Actualitate Interna
0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, pare a-și fi schimbat complet ideile peste weekend și anunță că nu va fi OUG pentru modificarea Codului Penal, dar procedurile parlamentare trebuie „grăbite” și convoacă sesiune extraordinară pentru codurile penale.

 

 

„Trebuie să grăbească procedurile” în Parlament, a spus Dragnea, într-o declarație făcută în fugă pe holul Parlamentului, anunțând totodată și o „sesiune extraordinară” dedicată acestui subiect.

 

„O să cer azi celor din Comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final”, a adăugat șeful PSD.

 

Față de declarațiile făcute vineri după CEx, și prima după ce primise condamnarea cu executare în prima instanță, când spuse că în Parlament nu mai este o „procedură normală” și PSD o să meargă până la capăt cu modificarea legilor justiției și a codurilor penale, Dragnea spune luni că „am vorbit de faptul că am respectat absolut toate termenele, le-am, le-am lungit și nu e cazul”.

Ceva mai devreme, Călin Popescu Tăriceanu, declarase răspicat că nici nu se pune problema unei ordonanțe de urgență pentru adoptarea modificărilor la codurile penale. Imediat după Tăriceanu și UDMR a anunțat că nu susține aprobarea codurilor prin ordonanță de urgență.

 

„Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor prezenți la Palatul Parlamentului, după o reuniune neanunțată a coaliției de guvernare, la care au mai participat, printre alții, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă.

Cu toate aceste declarații, ale liderilor partidelor din coaliția de guvernare, senatorul PSD, Niculae Bădălău, susține că varianta unei Ordonanțe de Urgență pentru adoptarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală reprezintă o variantă bună. Declarația lui Bădălău vine să îl contrazică pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care spunea că nu se pune problema ca un OUG pe această temă să fie adoptat în Guvern.

Și care chiar susține că în continuare rămâne o variantă de lucru adoptarea codurilor prin ordonanță de urgență așa cum se hotărâse vineri în CEx.

 

”Noi am discutat în Comitetul Executiv și acolo s-au propus mai multe variante. OUG pentru Coduri este o soluție bună, mai practică. Nimic nu este exclus!

 

De foarte multe ori ne-au convins dânșii pe noi, de multe ori i-am convins noi pe ei. De aceea și merge coaliția atât de bine”, a declarat Niculae Bădălău.

TAGS : liviu dragnea coduri penale oug parlament
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1232
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22