Cod roșu

Dorințele lui Dragnea sunt pentru țară lege: Codul Penal modificat a trecut galop prin sesiunea extraordinară, consfințindu-ne astfel statutul de țară prietenoasă cu infractorii.

Tia Serbanescu 10.07.2018

De același autor

Punctul culminant în această reevaluare și reabilitare a tuturor infracțiunilor l-a constituit redefinirea „abuzului în serviciu“ după semnalmentele lui Dragnea. Asemănarea este izbitoare. Noul abuz în serviciu, diminuat până la dispariție, nu mai există, dacă este comis prin intermediar sau pentru intermediar și rude de grad inferior. Traiască familia tradițională extinsă. Probabil că în viitorul apropiat cele mai căutate ocupații vor fi cele de rudă îndepartată și de intermediar apropiat. Noul CP pedepsește însă folosirea cuvântului „penal“ la adresa unui suspect. Doar se știe că suspecții sunt sensibili la jigniri și pudici ca niște fecioare. Au și ei demnitatea lor. Așa că trebuie menajați: nu le mai spunem penali, ci venali. În schimb, suspecții le pot spune cum vor magistraților, adversarilor și protestatarilor. Ceea ce și fac. Deviza momentului: mai mult respect pentru suspect. Nici documentele din dosare nu trebuie să circule. Singurele variante permise sunt versiunile TV ale suspecților. Unii aveau nume de cod cu mult înaintea Codului. Dragnea a negat însă că noul abuz în serviciu, mititel și frumușel, ar fi un cadou pentru el: „credeți că mă lasă ăștia să scap?“. Mai degrabă scapă el de ăștia. Oricum, interesul lui Daddy e să se scape pe el. Nervos și incoerent, Dragnea a pretins că abuzul său în serviciu a fost comis de „Iohannis și oculta“ care au luat hotărârea „de a fi anihilat Dragnea“. Și inculta. „Ca și prim-ministru“, aceasta a extins aniversarea centenarului până în 2020. Bravo! Hai, cu puțină mobilizare, poate îndepliniți centenarul într-un veac și jumătate. Și cu Dragnea tot pe loc, să răsară cazacioc: „eu nu vreau să plec ca prostu’ din funcție“. De, a avut ocazia să plece ca deșteptu’, dar a ratat-o. Acum e prea târziu să-și schimbe încadrarea. Tot vorbind de statul paralel, Dragnea s-a trezit că habar n-are de el: „cu cine să negociez la statul paralel? Nu știm cu cine să negociem“. Dacă tot nu știți, căutați-l pe Google. Urma scapă turma: peste 2.000 de dosare de abuzuri se vor închide după modelul Dragnea. Deși CE a transmis un avertisment sever, mii de oameni au ieșit în stradă, iar Iohannis a anunțat că va contesta la CCR „aceste modificări dăunătoare“, Dragnea pretinde că „președintele își folosește abuziv atribuțiile pentru a bloca legi“. Dar ce-o fi vrând? Să nu sufle nimeni în fața aberațiilor sale? Complet dereglați, Dragnea și Tăriceanu vor acum suspendarea președintelui. Numai tâmpenia asta le mai lipsea celor doi suspecți, condamnați și suspendați din palmares. Motivul ar fi că, neaplicând mai repede decizia CCR de revocare a lui Kovesi, „Iohannis își bate joc de Constituție“. Asta ar trebui să o spună ea, nu Daddy. Dar parlamentul și guvernul, care au decizii ale CCR neaplicate de ani la rând (chiar în domeniul justiției), nu și-au bătut joc de Constituție?

Iohannis a cedat însă în fața CCR și a suspendacilor și a revocat-o pe Kövesi. Adio, anticorupție! Dragnea se îndreaptă acum vijelios spre suspendarea țării. Împăcat, cu misiunea indeplinită, Tudorel a dat comunicate din restaurante (unde știm ce a mâncat: cod) și a vizitat țări exotice însoțit de juna-i consilieră. Și-n decorul acesta plin de poezie, PSD-istul Vlase ajunse șef la SIE. Dragnea și Tăriceanu au lipsit de la ceremonie. Încă o confirmare a faptului că absenții nu au niciodată dreptate. Dar câștigă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22