Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFEclipsă totală
2018-07-31
11
Indiferent unde se află, Dăncilă e mereu la Videle.

Dăncilă a împlinit șase luni și peste 40 de gafe de când e în fruntea guvernului. Încă o dovadă că femeile sunt mai longevive decât bărbații (Grindeanu și Tudose n-au depășit această vârstă de guvernare) și că rezistența prin incultură are viitor. Cu ocazia aniversării, Dăncilă, în ținută de soacră mare (ca în fiecare împrejurare), și-a făcut o supraevaluare a realizărilor viitoare: autostrăzi, stadioane și spitale. Pentru început, a realizat dublarea deficitului bugetar. Urmează triplarea pensiilor din 2021 încolo - în caz că economia și pensionarii rezistă până atunci. Printre succese, Dăncilă a menționat și un contract la Hollywood. Probabil o ecranizare a Programului de guvernare.

 

Coloana sonoră ar putea fi asigurată de Firea cântând colinde cu Pandele. În imagini apare și Dăncilă ștergând Programul de praf și punând investițiile în cui. Necazul cu ea este că nu înțelege textul și încurcă replicile: întrebată de inundații răspunde cu irigații. Când filmează în deplasare, Viorica e și mai derutată: ori uită cu cine vorbește, ori uită unde se află. Deunăzi, era la Podgorica (Muntenegru) și credea că e la Pristina (Kosovo). Bine că nu i-a zis Prișnița. Biata de ea, pare mereu în alt loc decât cel în care se află. Însă nici Daea nu s-a lăsat mai prejos. Tot umblând cu oaia, a dat în mintea oilor, comparând incinerarea porcilor bolnavi de pestă cu Auschwitz. Și-a cerut scuze ulterior - deși n-are nicio scuză pentru asemenea porcărie. Dăncilă și Daea nu sunt singurii actori ratați din guvern. Carmen Dan, care a făcut figurație în film (la tinerețe), a revenit pe ecrane cu o replică de mare adâncine: „orice om are destinul său pe care nu îl poate evita“. Sună mai bine decât „orice om îi e teamă de o plângere penală“ (frază cu care Dăncilă a intrat în evidența justiției) și sugerează că destinul lui Carmen era să ajungă ministru de Interne.

 

Destinul ei seamănă puțin cu al Elenei Udrea, care era convinsă că i-a fost sortit să conducă România. Fără permis. Asta e, destinul preferă blondele. Principalul rol secundar în filmul săptămânii i-a revenit însă lui Tudorel care, având de ales un nou șef la DNA din patru candidați (trei de la DNA și unul de la Parchet), i-a respins pe toți. Ce respingător poate să fie omul ăsta! Așa că procedura se va relua până când Tudorel, viclean copil de casă, pune pe cine vrea el. Exact cum a făcut la DIICOT, unde l-a impus pe Oliver Felix Bănilă. Deși OF Bănilă s-a făcut de râs la audierea din CSM, Iohannis l-a numit totuși - drept care unii au suspectat un troc: Iohannis ia DNA, PSD ia DIICOT. Aș! DIICOT-ul și pișcotul! Niciun troc. Dragnea vrea tot. Inclusiv președinția. În fotografia prezidențiabililor figurează și Dragnea, care, potrivit sociologilor și fotografilor, ar intra în turul doi cu Iohannis. Mai vedem unde intră. Căci la toamnă, când se decide soarta lui Dragnea - ori piere măgarul, ori pierde samarul -, s-ar putea să avem altă fotografie. În poza de acum apare și Cioloș, care e mai degrabă adversarul lui Iohannis decât al lui Dragnea: „România nu progresează prin lupta anti-PSD“. Auzi la el! Bine că progresează prin abuzurile PSD. Ei, dar uite că tractorul care scrie mesaje pe ogoare i-a dat un SMS și lui Dăncilă: „Bravo,Viorica!“. Oriunde te-ai afla. La București sau la Pristina. De fapt, indiferent unde se află, Dăncilă e mereu la Videle.

TAGS : dancila gafe podgorica daea
Comentarii
alka 2018-08-06
Dar domnul Iohannis, cel care a numit-o pe tovarasa Dancila, unde este in tabloul asta? Ori el e fara de pata si nu greseste nimic. Eu vad mai multe gafe din partea lui si mai periculoase tocmai pentru ca sunt in favoarea pesedeului. Deschideti ochii, tovarasi de la Revista 22, pana nu e prea tarziu
Polilogu 2018-08-04
Doamna TIA ! N-am vrut să vă șicanez niciodată cu nimicuri clandestine drapate prost si neavenit printr-un ”nik mame ”. Cu mâna pe inimă vă spun însă că vă citesc dimpreună cu întreaga familie toate articolele. Si nu ne putem nicicum reprima ...hohotele ! Personajele, situațiile,replicile marilor comedii există și răsuflă din plin aproape din fiecare frază, Ce-ar fi dacă minunăția ce le adună sub catharsisul său s-ar transpune in piese de teatru de un comic irezistibil ? Nu ma acuzați , va rog de nimic. Dar cred , cred ,cred că ar fi totul de un succes de proporții uriașe ! Sălille Nationalului bucureștean ar fi ...insuficiente ,iar spectacolele s-ar desfășura cu biletele vândute in avans pe un an de zile. S-ar constitui de la sine în cele mai spontane si eficiente mitinguri anti- prostie pesedisto ori de toate felurile...-isto ! Ce poate face arta si talentul , nu poate face nicio adunare... publica in cetate. Combateți-mă că nu am dreptate. CU O COMEDIE !! Sărut mâinile.
Laura 2018-08-02
Bun de tot. Bravo!
Laura 2018-08-02
Bun de tot. Bravo!
Liviu din Timisoara 2018-08-02
Ma intreb de ce o femeie ca domnia voastra nu consiliaza permanent functia de Prim - Ministru ? Fiindca oricine ar ajunge acolo ar avea nevoie de spiritul dumneavoastra ... tot asa cum SUA a avut un sfetnic in Kissinger . Acolo este nevoie de multa inteligenta calma, de cineva cu simtul umorului si al ridicolului. Pur si simplu.
Laura 2018-08-02
Bun de tot. Bravo!
emil 2018-08-01
Tara arde !! iar doamna Tia a ramas ultima care danseaza Lambada cu Viorica....
emil 2018-08-03
@Sandor. E trist sa vezi cum rade ciob de oala sparta si lumea evoluata de toata Romania.... Vom dispare precum salbaticiunile din romanul lui Jules Verne ce se balacareu si ucideu unele pe altele cu o cruzime de nedescris !
Sandor 2018-08-02
Da,arde ,printre altele,din cauza Veoricai care confunda tulumba pompierilor cu pompa de la benzinarie...
Florin 2018-08-01
Bun articol!!! Iti merge la inima. Eclipsa totala de judecata, da! Din pacate e tara prostilor unde ai mai mari prosti stau la carma...
mihai coman 2018-08-01
Chiar intrasem oarecum in panica - de ce atata pauza in aparitiile dvs editoriale?
Va citesc cu mare placere si apreciez in mod deosebit capacitatea de sinteza si umorul direct, lipsit de ipocrizie.
Doamne ajuta!
Total 11 comments.
Recomandari
7026
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22