Eclipsă totală

Indiferent unde se află, Dăncilă e mereu la Videle.

Tia Serbanescu 31.07.2018

De același autor

Dăncilă a împlinit șase luni și peste 40 de gafe de când e în fruntea guvernului. Încă o dovadă că femeile sunt mai longevive decât bărbații (Grindeanu și Tudose n-au depășit această vârstă de guvernare) și că rezistența prin incultură are viitor. Cu ocazia aniversării, Dăncilă, în ținută de soacră mare (ca în fiecare împrejurare), și-a făcut o supraevaluare a realizărilor viitoare: autostrăzi, stadioane și spitale. Pentru început, a realizat dublarea deficitului bugetar. Urmează triplarea pensiilor din 2021 încolo - în caz că economia și pensionarii rezistă până atunci. Printre succese, Dăncilă a menționat și un contract la Hollywood. Probabil o ecranizare a Programului de guvernare.

 

Coloana sonoră ar putea fi asigurată de Firea cântând colinde cu Pandele. În imagini apare și Dăncilă ștergând Programul de praf și punând investițiile în cui. Necazul cu ea este că nu înțelege textul și încurcă replicile: întrebată de inundații răspunde cu irigații. Când filmează în deplasare, Viorica e și mai derutată: ori uită cu cine vorbește, ori uită unde se află. Deunăzi, era la Podgorica (Muntenegru) și credea că e la Pristina (Kosovo). Bine că nu i-a zis Prișnița. Biata de ea, pare mereu în alt loc decât cel în care se află. Însă nici Daea nu s-a lăsat mai prejos. Tot umblând cu oaia, a dat în mintea oilor, comparând incinerarea porcilor bolnavi de pestă cu Auschwitz. Și-a cerut scuze ulterior - deși n-are nicio scuză pentru asemenea porcărie. Dăncilă și Daea nu sunt singurii actori ratați din guvern. Carmen Dan, care a făcut figurație în film (la tinerețe), a revenit pe ecrane cu o replică de mare adâncine: „orice om are destinul său pe care nu îl poate evita“. Sună mai bine decât „orice om îi e teamă de o plângere penală“ (frază cu care Dăncilă a intrat în evidența justiției) și sugerează că destinul lui Carmen era să ajungă ministru de Interne.

 

Destinul ei seamănă puțin cu al Elenei Udrea, care era convinsă că i-a fost sortit să conducă România. Fără permis. Asta e, destinul preferă blondele. Principalul rol secundar în filmul săptămânii i-a revenit însă lui Tudorel care, având de ales un nou șef la DNA din patru candidați (trei de la DNA și unul de la Parchet), i-a respins pe toți. Ce respingător poate să fie omul ăsta! Așa că procedura se va relua până când Tudorel, viclean copil de casă, pune pe cine vrea el. Exact cum a făcut la DIICOT, unde l-a impus pe Oliver Felix Bănilă. Deși OF Bănilă s-a făcut de râs la audierea din CSM, Iohannis l-a numit totuși - drept care unii au suspectat un troc: Iohannis ia DNA, PSD ia DIICOT. Aș! DIICOT-ul și pișcotul! Niciun troc. Dragnea vrea tot. Inclusiv președinția. În fotografia prezidențiabililor figurează și Dragnea, care, potrivit sociologilor și fotografilor, ar intra în turul doi cu Iohannis. Mai vedem unde intră. Căci la toamnă, când se decide soarta lui Dragnea - ori piere măgarul, ori pierde samarul -, s-ar putea să avem altă fotografie. În poza de acum apare și Cioloș, care e mai degrabă adversarul lui Iohannis decât al lui Dragnea: „România nu progresează prin lupta anti-PSD“. Auzi la el! Bine că progresează prin abuzurile PSD. Ei, dar uite că tractorul care scrie mesaje pe ogoare i-a dat un SMS și lui Dăncilă: „Bravo,Viorica!“. Oriunde te-ai afla. La București sau la Pristina. De fapt, indiferent unde se află, Dăncilă e mereu la Videle.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22