Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFRevizionistul
2018-08-08
1
De la 1 august lumea trăiește pe datorie. Ce coincidență! Și noi la fel. Acum ar fi bună o amnistie fiscală mondială - dacă lumea l-ar avea consilier pe Vâlcov. Dar numai Dăncilă are norocul ăsta, iar cei care se întrebau cum reușește madam premier să producă atâtea gafe pe metru pătrat au aflat în fine unul dintre motive: are vreo 20 de consilieri.

 

Deși mai puțin dotat (la acest capitol), Tudorel se descurcă la fel: „la fiecare dintre noi vine o vreme a ievaluării“, a zis ministrul Corupției, anunțând astfel că îl pândește pe procurorul general Lazăr - în timp ce practică intens favorizarea infractorilor: „orice om care are sentimentul că a fost condamnat pe nedrept poate cere revizuirea procesului“. Păi, toți tâlharii, corupții și criminalii au sentimentul ăsta. E chiar singurul sentiment pe care îl au. Tudorel este în asentimentul lor, pregătind o OUG care permite condamnaților înregistrați de SRI în baza protocoalelor să ceară revizuirea. Un fel de amnistie cu altă pălărie. De asta au și scos protocoalele: hai, că-s bune, zicem că sunt ilegale, imorale și dăunează grav sănătății, apoi cerem revizuirea. Ce minți perverse! Reviziosnismul lui Tudorel a cuprins și criteriile pentru șefia DNA: candidatul trebuie să facă o „radiografie“ din care să rezulte că DNA e incurabilă, să indice măsurile de eutanasiere și data incinerării. În aceste condiții, candidatul ideal ar fi Bercea Mondial.

 

Căci acuma singurii oameni de încredere sunt pușcăriașii, condamnații, inculpații și acoperiții: condamnatul Dragnea vrea să îl acuze pe Iohannis de „înaltă trădare“ întrucât critică guvernul, iar acoperitul Ponta îl acuză pe Dragnea că a transformat România într-un „vagon“ al Ungariei și este „paranoic și cuman“. Cuman? Barbarul de tiran! Ciudat, totuși. Pe vremea când erau nedespărțiți, Ponta și Dragnea păreau doi pecenegi fericiți. Ce seamănă liderii PSD între ei! Ultimii trei (Geoană, Ponta și Dragnea) au (avut) boala suspendării președintelui. O boală (transmisibila) care s-a dovedit fatală: Geoană și Ponta au dispărut deja din prim plan. Ca și politicienii, poliția s-a făcut de râs, reacționând disproporționat în cazul plăcuțelor de înmatriculare personalizate cu numărul „M...PSD“ și provocând astfel o epidemie de numere similare chiar la guvern – unde tânărul secretar de stat Butuza a propus „să punem Centenarul pe tricoaiele noastre“. Dacă-ncape. Tinerii ăștia își fac tatuaje chiar peste tot. Adevărul e însă că nimic nu-i mai obscen ca prostia: ministrul Fifor s-a lăudat cu rachetele „balistice“ (de atac) de la Deveselu, obținând astfel mulțumirile Ambasadei Rusiei pentru că a confirmat acuzațiile lui Putin. Balșoi rahat. Stresată de atâtea rateuri, Dăncilă a plecat în concediu. Nici nu a plecat bine, și deja ne e dor de următoarea ei vacanță. Vorbind la CN al PNL despre Dăncilă, Iohannis a constatat că guvernul e „irațional, chiar ireal“. Cam așa e și PNL. Irațional, dar cât se poate de real (și de activ). Dragnea se pregătește de nuntp, dar nu ca ginerică (așa cum se anunța), ci ca socru mare. Cu puțin noroc, la propria lui nuntă cu juna Irina, Daddy ar putea deveni tataie. Sau autor de lucrări științifice. Îl recomandă vocea, talentul și procurorul de caz.

TAGS :
Comentarii
emil 2018-08-08
Statți linistita doamna, Codița nu va misca nimic faca acceptul lui Iohannis.
Total 1 comments.
Recomandari
3167
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22