Minciunile și demagogia unui fost disident yoga

În numărul din 14.08.2018 al revistei 22, Gabriel Andreescu publică, sub titlul „Cazul Botez“: ostilitatea foștilor ideologi comuniști față de disidența anticomunistă, un articol în care complicatul subiect de cercetare referitor la Mihai Botez este înlocuit cu o înșiruire de informații false și reale despre mine și familia mea și despre familia profesorului Radu Florian, redactate în stilul specific vulgatei național-comuniste.

Radu Ioanid 16.08.2018

De același autor

 

 

Voi enumera pe scurt minciunile lui Gabriel Andreescu conținute în articolul sus-menționat:

 

- tatăl meu, Virgil Ioanid, nu a fost prieten cu Gogu Rădulescu și nu l-a cunoscut;

 

- nu am fost ideolog sau propagandist comunist, lucru dovedit de toate scrierile mele din perioada respectivă;

 

- nu am frecventat și nu l-am cunoscut vreodată pe Valentin Ceaușescu, Mihail Florescu sau Ion Ursu;

 

- viza de imigrare în Statele Unite mi-a fost acordată înainte de emigrarea din România, cu sprijinul Congresului SUA și a unei importante organizații evreiești americane, și nu de o „prietenă a mamei cu relații la ambasada română“ din Viena;

 

- domnul Alexandru Florian nu s-a ocupat niciodată de „cazul“ Mihai Botez sau de alți disidenți.

 

Citind prea multe dosare DSS, Gabriel Andreeascu a împrumutat stilul de lucru al ofițerilor de Securitate, amestecând realitatea cu diferite elucubrații. Aceasta este de mult opțiunea sa, care s-a materializat în tentative de spălare a unor informatori DSS cu state (a se vedea cazurile unor informatori din dosarul lui Dorin Tudoran).

 

Repet, polemica cu un individ care este dominat de venin și rea-credință și care funcționează dând edicte este inutilă. În ceea ce privește activitățile și luările de poziție ale părinților mei în timpul regimului Ceaușescu, ele sunt probate de documente de arhivă și de mărturii publice. Plec de la premiza că tatăl meu a fost Stalin și mama mea Hitler. Gabriel Andreescu trăiește în epoca pe care o desființează; îmi denunță „originea nesănătoasă“, ignorand un fapt elementar: nu ne putem alege părinții.

 

Este însă scandalos să primesc certificate de comportament civic tipic staliniste de la un fost disident yoga care a ales să își împartă viața cu un informator de frunte al Direcției a III Contraspionaj, fapt pe care l-a ținut ascuns cu grijă multă vreme. Așa cum scria Dorin Tudoran, „mi se pare necuviincios [nu place cuvântul, îl schimbăm cu «imprudent»] să dai verdicte în asemena chestiuni atâta vreme cât «subiectul» din propria casă este ținut sub preș“. (Dorin Tudoran, Întunecările dlui Andreescu-public vs. privat (I) https://www.dorintudoran.com/intunecarile-dlui-andreescu-public-v...).

 

Este tot atât de scandalos să fiu acuzat că denigrez disidența anticomunistă de către un individ care a acționat sistematic, ani de zile, pentru distrugerea imaginii lui Andrei Pleșu și Dorin Tudoran.

 

Este, în sfârșit, uimitor ca același individ care dă lecții de democrație de decenii unei societăți întregi să militeze pentru amnistierea în România a unei persoane condamnate definitv pentru „act sexual cu minor în formă continuată“, a unei persoane urmărite ulterior de Europol și polițiile a doua state – Franța și Finlanda - pentru „trafic agravat de ființe umane“ și „abuz sexual“.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22