Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFLacrimogene
2018-08-21
12
Bilanțul guvernării Dăncilă într-o zi (10 august) de conducere agresivă: PSD a scăzut la 25%, guvernul a căzut la 9%, la Parchet sunt 350 de plângeri penale la adresa Jandarmeriei, un protestatar a murit și multi alții se simt rău după ce au fost „gazați“ cu substanțe „conforme“, dar periculoase.

Ca la Auschwitz, cum ar zice Daia. Înainte de a-i ceda șefia Jandarmeriei lui Ionuț Sindile care (ce mică-i lumea! cât un județ!) e din Teleorman, Sebastian Cucoș a apărut cu icoane și steaguri făcând-o pe predicatorul: „hai să ne așezăm la calm, la moderație, fiindcă prea ne urâm unii pe alții“. Orătania asta chiar are tupeu.

 

Dar când dădea cu gaze lacrimogene în manifestanții pașnici de la mitingul diasporei de ce nu s-a așezat la calm? Apoi a apărut maiorul Cazan. Aflat sub presiune, Cazan a zis că agresivitatea jandarmilor era justificată întrucât „erau sute de persoane violente“. După nouă zile, hop și Carmen Dan cu 90 de file: Raportul Jandarmeriei a numărat 1.000 de persoane violente, 5 persoane reținute și alte 5 (numărul zodiacal al lui Carmen) agresate fără motiv. Carmen fă-te că gândești: de ce nu i-a săltat Jandarmeria pe loc pe agresori? De ce a preferat să lupte cu oameni nevinovați și dezarmați? În loc de orice răspuns, Carmen a identificat 10 manipulări anti-jandarmerie – cărora Raportul le-a răspuns cu alte zeci de manipulări. Căci și manipularea e scrisă-n legile omenești. Chiar te-ntrebi dacă nu trăim la răscruce de manipulări (globale). Jandarmeria a folosit nu numai gaze lacrimogene, ci și manipulări lacrimogene (chipurile, doi jandarmi au fost omorâți), astfel că după 10 zile n-avem niciun oficial vinovat. Autorul diversiunii a părăsit pe furiș locul faptei și pare că se îndreaptă spre zona Belina, la nunta fiului său. Unii la bal, alții la spital. Este adevărat că până să ajungă Iliescu și Roman în instanță pentru mineriada din ‘90 am așteptat 27 de ani. Dar, vorba lui Preda, acum timpul nu mai are răbdare.

 

Considerând că „PSD abuzează de victoria în alegeri pentru a scoate țara de pe calea europeană“, Iohannis a cerut PSD „să se debaraseze de această conducere nocivă“. Apel respins. PSD nu se debarasează de Dragnea pentru că liderii săi actuali sunt ca Dragnea. Aproape toți seamănă cu Daddy. Par rezultați din încrucișarea lui Dragnea cu Dăncilă. Un fel de cocktail Molotov-Ribbentrop. Scenariile post factum s-au înmulțit și ele. Românul s-a născut poet, dar s-a făcut scenarist (acoperit). Se plătește mai bine. Scenariul care pretindea că mitingul a urmărit înlăturarea prin forță a guvernului i-a plăcut cel mai mult lui Dăncilă – care l-a copiat (îndeletnicirea asta i-a luat vreo 6 zile), l-a introdus pe Iohannis ca principalul vinovat fiindcă vrea să îi ia guvernul din poșetă, a încheiat scrisoarea cu „salutari din Priștina“ și a trimis-o la Bruxelles. Săraca, vrea și ea să manipuleze. Și n-are pe cine. De la CE a primit un răspuns telegrafic: „Violența nu este o soluție“. Urmează sancțiuni. Auzind, directorul Filarmonicii din Craiova și-a cerut scuze după ce a declarat că mamele care-și duc copiii la miting „merită un glonț în cap“. Ce-i drept, părinții de la PSD nu-și duc copiii în fața guvernului, ci chiar în guvern (al lui Buzatu e secretar de stat, al lui Bran e ministru) și îi abandonează acolo, lăsându-i în grija statului - unde se învață la rele. Când piața strigă „Hoții!“, uncenicii lui Dragnea răspund cu grenade: Alo, noi suntem hoți, noi suntem și vardiști. Restul sunt ghinioniști.

TAGS :
Comentarii
Vicentio B. 2018-08-23
“Acela care flateaza un om este inamicul sau.
Cel care îi spune ce defecte are este intemeietorul sau”
Confucius.

Personal, si evident NU sunt singurul, consider pe dna. Tia Serbanescu un stabil REPER pe partea de “drum” la inceptul caruia, un indicator ar insera indemnul – tot Confucius – “pastreaza credinta si sinceritatea ca principiu primordial”. In contextul evenimentelor/ articolului, ar insemna credinta intr-un autentic Stat de Drept / Ordine Constitutionala /bune moravuri.
PARADOXUL – sustin eu - cansta in realitatea si anume ca, ACTUALII GUVERNANTI PSD & ALDE, cu incontestabile ”radacini” in mentalitatea PCR, FSN, incet dar sigur /hotarat, au pus Tara “pe butuci” – incepand cu o cu o MEGA – DIVERSIUNE si continuata cu altele: MINERIADE, MANIPULARE, DIVERSUNI, recent 10 August 2018. TOATE au fost INDOLIATE!

Cu toate ca, in acelasi timp au fost scrise MII si MII de articole, cu continut strict MORAL, precum cel de fata, intodeauna au fost /sunt OAMENI MEGA -entuziasmati, care trec rapid la O LAUDA in exces, precum aici “Un articol soc, exploziv, cutremurator, unda lui se duce ca un tsunami si matura toate creierele amortite.”. DECI, ar fi de asteptat ca, dupa un astfel de “tsunami” – evident MORAL, sa se produca, incepand inca de a doua zi, un MEGA – REVIRIMENT!. SE intampla asa ceva? NU, din contra! DE CE ? Motivele se cunosc, dar intodeauna sunt realmente “maturate sub pres”, tocmai pentru a ramane PERMANENT – locuri “murdare de maturat”. NU poate fi contestat ADEVARUL spus de dna. Tia Serbanescu. NUMAI ca, acest ADEVAR, pe doaparte, NU este SIFICINE, si anume in SUBSTANTA necesara, si anume JURIDICA! Pe de alta parte Guvernantii, NU sunt interesati in ADEVAR, CI numai in DIVERSIUNE, MANIPULARE ABRUTIZARE.

CONCRET
1.
Exista in LIMBA ROMANA, verbul “a da”. Pare incredibil, dar acest verb (“a da”) are in LIMBA ROMANA – 391 de variante! Exemple: “a da spaga,” a da buna ziua/seara”, “a da o masa”, “a da sa suga”, “ a da cu matura”, “a da cu prepusul”, “a da de baut/lectii/telefon/telegrama”, “ a da in carti”, “a da pe ici, pe colo”, “, “a da inainte/inapoi”, “ a da in foc”, “ a da de gol”, “a da o lege/hotarare”, etc., etc., etc.! NU doresc sa se intelega /perceapa GRESIT, dar acest realitate, etaleaza o alta realitate, adica aceea care se regaseste in modul de IMPROVIZARE, “Made in Romania”,

2.
AICI, in articol, apare verbul “ a da”, in varianta 392, si anume in formularea - “Dar când dădea cu gaze lacrimogene în manifestanții pașnici de la mitingul diasporei de ce nu s-a așezat la calm? “ - Aceasta forma a fost /este permanent folosita si in foma “a da cu tunurile de apa”- Cum sa “dai cu gaze, cu tunuri cu apa”, in loc de a formula, spre exemplu: “folosind gaze, tunuri CU apa”?! - NU intereseaza pe NIMENI. Folosirea DECENTA a LIMBII ROMANE, reprezinta un DEZINTERES NATIONAL, si asta NU de ieri de azi. In acelais timp, NU exista zi, in care sa NU se spuna “PROSTIA UCIDE!”. Analiza cauzelor - DEZINTERES NATIONAL!

3.
Spre regretul meu, in articol, NU se face nici referire la continutul / efectul NOCIV /TOXIC in relatia gazelele CS ci apa tisulara (adica apa din tesuturie organice) rezultand ceea ce se numeste ACID CLORHIDRIC. Efectele CONCRETE – TACERE!

4.
Deasemeni, NICIO referire la un EVENIMENT CHEIE, care pune “stampila” de “DIVERSIUNE” i.c.c.p.10 August 2018 si anume declaratia CONSTIENTA a jandarmeritei, care mergand STABIL pe propriile picioare, reprosa colegilor “ 'Fraţilor, unde dracu' m-aţi dus!?'. Deasemeni NIMIC, despre, devenit CELEBRU, “OMUL IN ALB” – adica, cel numit Col. Catalin Paraschiv, col. Sindile Ionut Catalin, Sebastian Cucos, etc.

5.
NICIO referire cu privere la realitatea Juridica (CHEIE in notiunea Lacrimoge) si anume ca, desi Jandarmeria este organizata dupa structuri strict MILITARE - DE CE, CAND, si in CE CALITATE, intervine Prefecta PSD a Capitalei, numita Speranta Cliseru, Ex – subalterna a Primaritei Firea, EX – subatlerna a sotului Gabrielei Firea, numitul Pandele – Primar Voluntari.

6.
NICIO referire la contradictii in privinta declaratiile oficiale ale celelor numite Carmen Dan, Viorica Dancila, Speranta Cliseru, desi acestea (decalaratii) au caracter DELICTUAL in sensul: FALS IN DECLARATII, FALS INTELECTUAL, FAVORIZAREA INFRACTORULUI!

7.
DESI, in format “trecere in revista”, se face referire la PSD a scăzut la “25%, guvernul a căzut la 9%,..”, iar Dragnea, Tariceanu, Dancila, NU pierd ocaziile pentru a mentiona “Romania are cea mai mare crestere economica in UE /Europa, NU s-a facut NICIODATA referire la realitatea si anume:locul Romaniei in UE/Europa privinta PIB/cap de locuitor, desi aceasta este CHEIA ECONOMICA!

8.
NU am vazut NICI UN articol cu referire la faptul ca Statul de Drept, invocat, aproape in fiecare zi, de Dragnea & Co. este a fost/ este in realitate inlocuit cu/de sistemul, caracteristic absolutismului - “L’etat c’est moi”! In contextul citatului lui Confucius - “pastreaza credinta si sinceritatea ca principiu primordial”, punctele expuse mai sus pot fi, argumentat, continuate. Sinteza prezentata de mine mai sus, conduce spre posibilele intrebari decente/obiective:

ce s-ar intempla in mass – media (Pressa, TV, Online), DACA nu ar exista aceste,
in realitate, ZILNICE “LACRIMOGENE” – “Made PSD & ALDE”, care – in mod logic,
NU pot avea un “termen - INFINIT - de valabilitate”?

DE CE, avand in vedere DIVERSIUNEA PSD & ALDE – 10 August 2018,
si mai ales recenta declaratie oficiala a lui Dragnea – “tentativa de asasinat
asupra sa in aprilie 2017”, nu se induce o solicitare ORGANIZATA, COLECTIVA, LEGALA,
evident in Justitie, de expertiza PSIHIATRICA, completat cu un DETECTOR DE MINCIUNI
al Presoanei nr. 3 in Romania?

Aceasta, evident, tot in conturul moral formulat de Confucius.
“Dacă văd o nedreptate şi nu fac nimic să o îndrept, sunt laş.”

PS.
“Oamenii de care trebuie să te temi, nu sunt cei care
au păreri diferite de ale tale, ci de cei ce sunt prea lași
ca să îți spună acest lucru.” (Napolen Bonaparte)

Jean-Paul 2018-08-22
D-na Tia Serbanescu,
Felicitarile mele pentru limpezimea articolului: ar trebui raspandit pe retelele de socializare dar si prin emailuri catre cati mai multi cititori, eu am sa -l trimit cu voia dvs catre toti cunoscutii mei....
psd-ul este un grup infractional organizat, conduus de cele mai jegoase specimene.Ura lor impotriva manifestantilor este cu atat mai mare cu cat acestia nu mai pot fi nici controlati, nici prostiti si, mai mult, le scot in evidenta hotiile, talharelile la drumul mare, mizeria lor de infractori irecuperabili. Inca din 2004, cand a pierdut alegerile prezidentiale in favoarea lui Traian Basescu, liderul de atunci al psd, adrian nastase, remarca falia care se casca in Romania intre persoanele mai sarace si fara educatie sau cu nivel scazut de educatie, votanti captivi ai psd-ului si, respectiv, persoane educate, tinere si la varsta maturitatii care nu mai vroiau sa ramana la statutul de asistati social, la mila si toanele liderului psd. De atunci, aceasta falie s-a accentuat si chiar si persoanele cu un nivel scazut de educatie au inceput sa se mai destepte, dar psd-ul a reusit sa-i tina captivi pe multi si ii manipuleaza fara rusine.
sub conducerea lui ponta si dragnea au fost operate cele mai penibile campanii impotriva opozitiei si cetatenilor. dragnea nu face decat sa continue cum stie el mai bine politica de pe vremea lui ponta. In 2014, in campania prezidentiala, ponta si-a adunat adulatori din intreaga tara ca sa umple stadionul cel nou din Bucuresti de ziua lui si a dus o campanie foarte murdara, impreuna cu toti liderii psd, impotriva contracandidatului sau Johannis....
Ponta si dragnea se completau reciproc, erau ca fratii, chiar daca nu le convenea niciunuia sa imparta gloria cu celalalt: acum ponta zis si pinochio, poate sa spuna ce vrea el despre fostul sau tovaras de matraprazlacuri, fiindca are credibilitate zero.
Ceea ce au facut jandarmii impotriva manifestantilor pasnici(in loc sa riposteze impotriva huliganilor) este o crima in sine: exista un mort, exista mai multe persoane spitalizate cu afectiuni grave provocate de gazele cu care au fost atacati, exista cei cca 400 de raniti. Cei care au dat oprdinul trebuie sa raspunda penal. Inclusiv, jandarmii care si-au facut un titlu de glorie din a lovi cetatenii fara aparare, lovindu-i peste cap si cauzandu-le rani...
Nespalata carmen dan si nemernica spranta cliseru, ambele cu responsabilitati in managementul evenimentului, trebuie trimise in judecata pentru ceea ce au facut prin incalcarea legii. Iar papusarul-sef, alias zdragnea merita sa i se deschida inca un dosar penal pentru rolul lui in evenimentele din 10 august, chiar daca, aparent, s-a dat la fund, dar instruindu-si marionetele cum sa actioneze.
In fine, marioneta marionetelor, aka veorica analfabeta si habarnista ar trebui urgent debarcata de la palatul victoriei pentru tupeul si neghiobia ei de a gira scrisoarea catre CE privind protestul. La cat de incuiata la minte este si tot ar fi trebuit sa-si dea seama ca manifestantii n-ar fi avut cum sa ocupe guvernul din moment ce erau neinarmati, iar jandarmii erau inarmati pana in dinti .
Este clar ca buna ziua ca actuala adunatura, denumita pompos guvernul dancila, nu-si va putea indeplini nici macar in proportie de 5% responsabilitatile legate de exercitarea presedintiei UE. Indiferent daca se va lua decizia ca alta tara sa ia locul Romaniei, sau oficialii UE vor lua franele in mainile lor, Romania va avea de suferit nu doar la capitolul imagine. Si ar fi nedrept ca un guvern de nulitati sa se amestece in treaba, fara sa aiba habar ce ar trebui sa faca.
Polilogu 2018-08-22
1 ) Chiar te-ntrebi dacă nu trăim la răscruce de manipulări (globale).2 ) Un fel de cocktail Molotov-Ribbentrop. Scenariile post factum s-au înmulțit și ele.

Ambele citate pot fi ( și sunt !) doua dintre concluziile articolului.Exista toate sansele ca ele să fie și adevarate.
In aceste condiții ce se va intampla la toamna si in anul de gratie 2019 ? Deci, in opinia mea, sunt semne că nimeni nu va mai vota sustenabil nici PSD. nici PNL , nicio a alta formatiune politică legal constituită. Coroborând cu elemente din impasul actual UE, mă întreb ce se va întâmpla ?
BASCA 2018-08-22
Un articol soc,exploziv,cutremurator,unda lui se duce ca un tsunami si matura toate creierele amortite.
Mioc Ovidiu 2018-08-22
Doamna Tia spune exact ce trebuie spus. In cuvinte putine, dar pline de inteles. Respectul meu.
Vicentio B. 2018-08-24
@Mioc Ovidiu. Imi pare rau, evident ptr. dvs.
Modul "Doamna Tia" - practicat de dsv. NU se poate afla
in asigurarea prezentata - "Respectul meu". Modul corect, in cazul de fata, dar si
pentru viitor, este "Doamna Serbanescu, si/sau Doamna Tia Serbanescu"!
Vicentio B. 2018-08-22
@Mioc Ovidiu. Imi pare rau, evident ptr. dvs.
Modul "Doamna Tia" - practicat de dsv. NU se poate afla
in asigurarea "Respectul meu". Modul corect - in cazul de fata
este "Doamna Serbanescu, si/sau Doamna Serbanescu"!
emil 2018-08-22
CS este un gaz iritant-lacrimogen cu actiune lezionara si lacrimogena. Remarcant ca hemoragiile cailor respiratorii superioare constatate de echipajul SMURD lipsesc din tabloul clinic si simtomatic al protestatarului decedat. Medicii s-au rezumat doar la uzura anilor si sanatatii. Dupa manipularile practicate, gazarile in masa si atentatul esuat povestit de Dragnea, Auschwitz-ul lui Hitler s-a mutat in Romania.
nicolaie apolzan 2018-08-22
Oratania mai mare ca Dragnea nu exista care culmea a fost amenintat cu moartea zise orangutanul de Dady,ca dne fereste ar scapa prea usor dupa cat rau ii in capu lui sa faca daca ar fi fost in uniunea asiatica.
ALBERT KURTYAN 2018-08-21
Eu zic să nu mai glumiţi cu Auschwitz. Repetarea unei prostii este o prostie ea însăşi.
Faptul că manifestanţii erau paşnici este o glumă sovietică.
Părinţii care şi-au dus copii la manifestaţie sunt iresponsabili. Aici nu negociem.
Iar PSD, chiar dacă nu sunt de acord cu unele politici ale acestui partid, a fost ales democratic.
Opoziţia nu va câştiga niciodată alegerile câtă vreme programul lor politic este M**e PSD!
Revoluţia tip concediu şi week-end s-a terminat.
Isoscel 2018-08-22
D-le Mankurtian , parca ai avea ceva ceva din "Marea inchizitoare" Mungiu -Lipidi ! Nu am inteles chestia cu gluma sovietica ! Si-apoi, tembelule, faptul ca parintii, poate gresind, si-au dus copiii la Manifestatie i-a indreptatit pe jandarmi si pe comandantii lor sa fie crminali ?
Si ce esti tu, ma , ca sa ne anunti ca " Revoluţia tip concediu şi week-end s-a terminat " ? Pana nu se termina cu voi, mancurtilor ai lui Dragnea , nu se vor termina nici protestele !
Mouillé Paissedé 2018-08-21
Va multumesc pentru articol, genial ca de obicei.
E un fel de 'act de igiena' in conditiile toxice in care suntem obligati sa subzistam.
Total 12 comments.
Recomandari
4866
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22