Olguta Vasilescu: Se cauta solutii pentru aprobarea rectificarii bugetare fara avizul CSAT

Redactia | 05.09.2018

Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat marti seara, dupa întrunirea de urgenta a premierului Dancila cu liderul PSD, Liviu Dragnea, că Executivul nu se va mai duce la CSAT cu modificari la ultima forma a rectificarii bugetare si se cauta solutii „pentru iesirea din impas”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Ministrul Muncii, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, a declarat marti seara la Romania TV că juristii cauta solutii pentru a se ocoli avizul CSAT pentru aprobarea în Guvern a rectificarii bugetare.

 

Vasilescu a spus că în cursul sedintei CSAT, presedintele Iohannis a recunoscut că sunt bani pentru plata salariilor si pensiilor, însă problema este bugetul SRI care este mai mare decat al altor ministere ca cel al Energiei sau cel pentru Mediul de Afaceri.

 

Ea a spus că Guvernul a epuizat fondul de rezerva după ce a platit despagubiri in urma inundatiilor din primavara, iar acum este necesara suplimentarea fondurilor pentru a se plati despagubiri pentru cei afectati de pesta porcina africana.

 

Intrebata daca se va face o noua propunere de rectificare bugetara, Vasilescu a afirmat: "Nu exista asa ceva, sa facem o noua rectificare bugetara, nu exista, pentru ca am programat toate aceste plati care sunt necesare si urgente. Facem acum o noua rectificare? Ne trimite acasa ca pe scolari, duceti-va si refaceti-va temele si veniti la mine si lasati-mi banii de la serviciile secrete si de la Administratia Prezidentiala in pace? Nu intelege ca nu e seful Guvernului, are alte atributii, iar acel aviz e consultativ. Foarte bine, nu s-au inteles in CSAT, iesea aviz negativ si maine puteam sa facem rectificarea bugetara".

 

Ministrul Muncii a spus ca se asteapta ca juristii sa se pronunte pentru a vedea care este iesirea din acest "impas".

 

"Asteptam ca juristii sa se pronunte (...) noi nu putem sa renuntam la ceea ce ne-am propus sa facem in aceasta rectificare bugetara. Este o decizie pe care o vor lua juristii, stiu ca la ora actuala se discuta ca sa vedem cum iesim din acest impas", a spus Vasilescu.

 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu s-a putut obtine consens in CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificarii bugetare si, prin urmare, intrucat considera ca este necesara rectificarea bugetara, a suspendat sedinta Consiliului, pentru a da timp Guvernului sa elaboreze un nou proiect.

 

Presedintele a explicat, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca, avand in vedere faptul ca este vorba despre o rectificare pozitiva, este inexplicabila taierea bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale.

 

Klaus Iohannis a precizat ca sefii respectivelor institutii au precizat ca, in aceste conditii, nu pot fi indeplinite obiectivele stabilite tot de CSAT.

 

Prin urmare, nu s-a putut obtine consensul necesar avizului CSAT, a anuntat presedintele, precizand ca, in aceste conditii, a decis suspendarea sedintei, pentru ca Guvernul sa elaboreze un nou proiect de rectificare si sa reia discutiile cu institutiile vizate.

 

Seful statului a subliniat ca nu este admisibil sa fie pusa in dificultate securitatea Romaniei, in conditiile in care rectificarea este una puternic pozitiva si nu exista niciun fel de motivatie pentru taieri bugetare intr-o zona atat de sensibila cum este cea a securitatii nationale.

 

"Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine, aceste lucruri le avem pentru ca avem institutii, avem servicii performante, care garanteaza romanilor aceasta securitate, ea nu trebuie si nu poate fi diminuata pentru niste considerente de politica marunta", a afirmat Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22