Cazul Gigina. Gorghiu: Analizam posibilitatea chemarii ministrului Oprea in Parlament

I. P. | 25.10.2015

Alina Gorghiu a declarat duminică, la Iași, că PNL nu îl menajează pe Gabriel Oprea, calculând că are nevoie de voturile UNPR pentru a răsturna Guvernul Ponta, ci analizează variantele pentru a lămuri împrejurările în care a murit polițistul Gogdan Gigina, aflat într-o coloană oficială.

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu a explicat că luni dimineața este convocată o ședință de partid în cadrul căreia va fi luată în calcul chemarea vicepremierului Gabriel Oprea în plenul Parlamentului pentru a lămuri situația în care a murit un polițist din coloana oficială.

 

"Credem că această tăcere este rușinoasă pentru domnul Oprea. Mâine vom discuta despre orice mijloc parlamentar, pârghie parlamentară, prin care să putem să aducem opiniei publice lămuririle necesare. Că va fi o moțiune simplă, și, cred, va fi cea mai potrivită variantă, dar nu depinde de mine sau Vasile Blaga. Va trebui ca colegii noștri din grupurile parlamentare să-și spună părerea. Comisia de anchetă e mai dificil de organizat, pentru că regulamentul prevede ca atunci când este o anchetă în curs nu poți să derulezi o comisie de anchetă chiar dacă propunerea vine de la ONG-uri, dar vom vedea și aceste aspecte. Vom vedea în ce măsură e posibilă chemarea ministrului (Gabriel Oprea - n.red.) în Parlament cu ocazia "orei ministrului în Parlament". Vom găsi toate modalitățile, le vom analiza, vom vedea care dintre ele sau care variantă va fi cea mai bună pentru a putea lămuri acest caz. Nu o să putem lăsa nelămurită această situație atroce", a declarat Alina Gorghiu într-o conferință d epresă organizată la Iași, citată de Agerpres.

 

Copreședintele PNL a ținut să precizeze că vicepremierul Gabriel Oprea trebuie să facă declarații publice. Ea a infirmat totodată că PNL nu se va lăsa influențat de "calculele politice" ale UNPR.

 

"Auzeam la un moment dat că PNL-ul nu va declara nimic pentru că își face calcule politice pentru că are nevoie de voturile UNPR-ului la o moțiune de cenzură din primăvară. Nu uitați, am făcut același gest și la moțiunea de cenzură, facem același gest și acum. Niciodată din calculul politic PNL nu va renunța la teme care țin de interesul public. Evident, această temă a născut un interes din partea societății și din partea electoratului, justificat extrem de mult, motiv pentru care am avut prima reacție din scena politică românească raportat la situația vicepremierului Oprea. Îl îndemn să aibă înțelepciunea ca măcar acum, în ultimul ceas, să vină cu niște declarații publice. Cu toții avem nevoie de transparență în exercitarea unui mandat", a mai spus Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22