Cele mai mari 30 de despagubiri acordate de ANRP, peste 1 MILIARD DE EURO. Printre beneficiari: ginerele lui Traian Basescu, omul de afaceri Gheorghe Stelian, un avocat

T.d. | 12.12.2014

Pe aceeași temă

Aproximativ 1,05 miliarde de euro (peste 4,6 miliarde de lei) insumeaza cele mai mari 30 de despagubiri acordare de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Printre beneficiari se numara unul dintre ginerii lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Gheorghe Stelian, precum si unul dintre nepotii lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, potrivit Hotnews.

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, cei trei beneficiari de despagubiri mai sus mentionati nu sunt mostentitori directi au persoanelor carora comunistii le-au nationalizat averile, ci cumparatori de drepturi litigioase de la mostentorii de drept.

Radu Pricop figureaza, alaturi de alte 4 persoane, ca beneficiar al unei despagubiri de circa 10 miilioane de euro.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian apare in "Top 30" cu cele doua dosare solutionate cu emiterea titlului de despagubire, in valoare totala de circa 150 de milioane de euro, care fac obiectul  dosarului penal in care este urmarit penal de DNA alaturi de Alina Bica, fostul procuror-sef al DIICOT.

Gheorghe Stelian nu este singurul beneficiar din cele doua dosare de despagubire, alaturi de el figurand si Valentin Visoiu, Adrian Andrici, si Gabriel Gheorghe, alti oameni de afaceri urmariti penal in dosarul penal de la DNA.

Vasile Geambazi figureaza pe lista de la ANRP cu o despagubire de 67 de milioane de euro, fiind singurul titular al acelui dosar.

Pe cea mai mare despagubire individuala de pe lista a luat-o omul de afaceri Horia Simu Schiopu, peste 100 de milioane de euro. Potrivit raportului Curtii de Conturi mentionat, Schiopu nu este mostenitor direct in dosar, el cumparand drepturile litigioase cu circa 1,5 milioane dolari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22