DNA Adrian Severin pus sub acuzare pentru complicitate la spalare de bani. Severin: Mi-au pus sechestru pe conturi

P.c. | 17.07.2015

Pe aceeași temă

Adrian Severin, fostul europarlamentar, a fost audiat astazi de DNA declarand la iesire ca a fost pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, intr-un dosar in care sunt cercetati doi dintre fostii sai asistenti. Severin a mai declarat ca nu intelege de ce este acuzat de complicitate pentru ca nu el a platit platit banii si a incheiat contractele, ci asistentii sai, informeaza Agerpres.


Fostul europarlamentar a explicat ca procurorii au extins urmarirea penala si l-au pus sub acuzare in legatura cu modul in care au fost cheltuiti banii primiti de la Parlamentul European pe realizarea unor studii."Astazi s-a extins in sensul ca, de data asta, nu sunt autor, sunt complice la faptul ca cei care au primit bani pentru aceste studii au facut alte contracte cu altii, nu cu mine, si ca prin aceste contracte s-ar fi dorit sa se spele bani veniti de la mine. Eu nu inteleg. (...) Nu eu am platit banii, nu eu incheiam contractele, ci asistentii mei", a declarat Adrian Severin. 
 

Severin a precizat ca acest dosar este o continuare a dosarului in care a fost trimis deja in judecata, iar procurorii i-au pus sechestru pe conturi."Culmea este ca mi-au pus sechestru si pe conturile de salarii. Voi contesta, pentru ca eu nu am venituri de sute de milioane. Toate veniturile mele sunt din activitati profesionale si in special din salarii. La ora actuala, venitul meu insumat este de aproximativ de o mie si ceva de euro, salariul de profesor. Daca o sa-mi blocheze conturile, nu mai am cu ce sa platesc intretinere, chirie", a spus Severin.

 

CITITI SI: Nepotul lui Pavel Abraham si un secretar de stat din Ministerul Mediului, pusi sub urmarire penala in dosarul lui Adrian Severin

 

DNA a anuntat joi ca Anne Rose Marie Juganaru, secretar de stat in Ministerul Mediului, si Florentin Leontin Abraham, nepot al avocatului Pavel Abraham, au fost pusi sub acuzare de DNA pentru spalare de bani, infractiune savarsita pe vremea cand erau asistenti ai europarlamentarului Adrian Severin. 
 

Potrivit, in perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Adrian Severin a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii. 
 

In aceeasi perioada, Anne Rose Marie Juganaru, Florentin Leontin Abraham si o alta persoana au actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22